Topklasse op RTL 7 van de baan

Topklasse op RTL 7 van de baan

Bron: klik hier 
De samenvattingen van de wedstrijden uit de topklasse komen dit seizoen niet op de landelijke televisie. Dat zegt programmadirecteur Peter Lubbers van RTL 7 in Voetbal International deze week. "Ik ga er vanuit dat het niet door gaat. De clubs liggen dwars. Het ligt allemaal heel ingewikkeld. Ik vind het een totaal gemiste kans", aldus Lubbers in de VI.

Het probleem is de financiering van het programma dat door televisie-producent Eyeworks gemaakt zou worden. Eyeworks heeft adverteerders voor de uitzendingen gevonden, die als tegenprestatie rond het veld reclame-uitingen willen hebben. Enkele clubs vinden dat dit ten koste gaat van hun eigen sponsoren. Zo zouden de topklassers tientallen meters reclameborden af moeten staan aan Eyeworks. Dat kost de verenigingen veel geld en goodwill van de lokale adverteerders. Hierdoor werd de geplande start van de uitzendingen aan het begin van het seizoen al tot deze maand uitgesteld.

Omdat er nog steeds geen overeenstemming over een vorm van compensatie ligt, lijken de uitzendingen op RTL 7 nu helemaal van de baan. Volgens VI komt de weerstand voornamelijk uit de zaterdagafdeling met als grootste criticus SC Genemuiden. Harrie Derks, voorzitter van het Centraal Orgaan Top en Hoofdklassen zegt ook in de VI dat hij er vanuit gaat dat wedstrijden uit de topklasse dit seizoen toch op de landelijke TV komen.

De topklassers uit Noord Holland, Hollandia, FC Hilversum en AFC, zagen het mislukken van de gesprekken tussen Eyeworks en de kritische clubs al aan komen. De regionale zender RTV NH gaat daarom in samenwerking met Hollandia, FC Hilversum en AFC extra aandacht besteden aan de topklasse. Er worden voorbeschouwingen gemaakt en de samenvattingen van deze drie clubs komen uitgebreider op RTV NH.

Het was het meest voor de hand liggend dat de regionale zenders gezamenlijk een programma met samenvattingen uit de topklasse zouden gaan maken. Deze omroepen zijn door het Centraal Orgaan Top en Hoofdklassen dan ook als eerste benaderd. De onderhandelingen liepen op niets uit, omdat met name Omroep Gelderland en Omroep Brabant er niets in zagen.

Beide omroepen hebben tot nu toe ook weinig tot geen aandacht gegeven aan de topklasse. En juist Brabant en Gelderland hebben de helft van het aantal zondagtopklassers binnen de provinciegrenzen. Doordat nu ook de gesprekken met Eyeworks zijn mislukt, zijn vooral de clubs uit Gelderland en Brabant de dupe. Bij de overige regionale omroepen zijn de topklassers uit die provincies wel regelmatig op TV te zien.

Kalender icoon donderdag 14 oktober 2010 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers