Excelsior'31 nestelt zich in linkerrijtje na 2-0 overwinning op HSV Hoek (samenvatting geplaatst!)

Excelsior'31 nestelt zich in linkerrijtje na 2-0 overwinning op HSV Hoek (samenvatting geplaatst!)

Klik op de link voor de bijna 7 minuten lange samenvatting, op Omroep Zeeland

Klik hier voor 23 foto's van HSV Hoek - Excelsior'31

HSV Hoek - Excelsior'31 0-2 (0-1)
Opstelling Excelsior31: Kok (Remie), Siemelink, Lubbers, Bartelds, Gerritsen Mulkes, Isa, Rosink, Davina, Özkök (Aman), Chengachi, Nahrwold (Leferink)

21. 0-1 Isa
rust
86. 0-2 Leferink

Hoek maakt radeloze indruk na nieuw verlies
Bron: klik hier
door Jan Dagevos
HOEK - Hoe ver kan een ploeg zinken? Hoek leek de spelonken van de topklasse al bereikt te hebben, maar zaterdag gleed de Zeeuws-Vlaamse ploeg nog verder af. Hoek leed tegen Excelsior'31 de zesde nederlaag op rij (0-2) en belandde op de laatste plaats. 'We doen er alles aan om het tij te keren'', zei trainer Gaby Demanet na afloop.

De Belgische oefenmeester probeerde na afloop de moed erin te houden, maar hij klonk weinig overtuigend na zo ongeveer de slechtste wedstrijd van het seizoen. Demanet kwam niet verder dan algemeenheden.

De tegenstander was dodelijk efficiënt geweest, zijn eigen ploeg had een mindere dag beleefd en hij had gepoogd andere jongens (Regilio Pinas en Dwayne Dildick) een kans te geven, in de hoop iets te forceren.

Maar wat de trainer zaterdag ook verzon, hij kreeg zijn elftal niet aan de praat. Vorige week kon Demanet nog wijzen op een gebrek aan scorend vermogen, zaterdag in de thuiswedstrijd tegen een modale topklasser als Excelsior'31 uit Rijssen kreeg Hoek welgeteld één kans. Die viel na 54 minuten te noteren.

Na een voorzet vanaf links belandde de bal per toeval bij de volledig vrijstaande Stijn Mahieu. De middenvelder krulde de bal echter over het doel. 'Als Stijn zelfvertrouwen had gehad, had hij die bal gemaakt'', stelde ploeggenoot Josimar Pattinama vast. 'We lopen tegen onszelf te voetballen. Het wordt met de week moeilijker.''

Het beste medicijn om de identiteitscrisis te bezweren is een overwinning, maar een zege lijkt verder weg dan ooit. Hoek straalde zaterdag niets uit en de leiders (Jos van Nieuwstadt, Stijn Mahieu, Ferry Alfons) deelden in de malaise. Bovendien was het spel fantasieloos en gespeend van wat voor automatisme dan ook. Zonder enig idee werden de ballen naar voren geslingerd in de hoop dat er iets mee gedaan zou worden.

Dat leverde vooral Josimar Pattinama vanaf de tribune weer een lading kritiek op, maar dat was niet terecht. De diepe spits moest in zijn eentje de opbouw van Excelsior verstoren, omdat de flankspelers John Schot en Klaas Hellebaut in het verkapte 4-3-3-systeem bij balverlies zich steeds naar het middenveld lieten terugzakken.

Bij balbezit slaagde alleen de bedrijvige Schot er zo af en toe in om Pattinama van dienst te zijn, al was ook hij geen speler die vaak de achterlijn haalde. De hoop was vervolgens gevestigd op de middenvelders Stijn Mahieu en Ferry Alfons, maar die misten elke vorm van scherpte. De ingreep vanaf de kant kwam in de rust.

Demanet zag ook wel in dat het door hem bedachte tactische plan een heilloze weg was. Jeroen van den Broeke, die voor de pauze als een nutteloos extra slot op de deur had gefungeerd, werd ingeruild voor Regilio Pinas. De Vlissinger werd voorin aan Pattinama gekoppeld, terwijl Schot en Hellebaut meer vanaf het middenveld gingen voetballen. Pinas begon sterk, zorgde met zijn snelheid voor enige dreiging, maar werd daarna door de defensie van Excelsior ver van het doel gehouden.

Hoek keek op dat moment al tegen een 1-0-achterstand aan. De treffer viel in de 22e minuut toen de behendige Bunyamon Özkök een fraai afstandsschot produceerde. De bal kwam op de lat, waarna aanvoerder Amanuel Isa de terugspringende bal prachtig in de bovenhoek kopte. Vijf minuten voor het einde kreeg Hoek de nekslag toegediend. Karim Chengachi mocht op de rand van buitenspel op rechts doorgaan en bereikte bij de tweede paal de boomlange Niki Leferink. Met een welgemikte kopbal liet hij doelman Jörg van Nieuwenhuijzen andermaal kansloos.

'Het leek helemaal nergens op'', sprak spits Pattinama na afloop schuldbewust. Demanet somberde ook al en vestigde alvast zijn hoop op versterkingen. 'We moeten het rendement verhogen'', zei de man die zaterdag niet eens meer een beroep deed op Nick de Jong en Hoessein Bouzambou. Beide spelers 'mochten' zaterdag op een achterafveldje met het tweede van Hoek tegen Heerjansdam 2 voetballen.

'Zij hebben al meerdere keren een kans gehad'', verdedigde Demanet zich. 'Nee, druk vanuit het bestuur voel ik niet. We doen er met zijn allen alles aan om het tij te keren.'

Opstelling HSV Hoek:
Josimar Pattinama, Klaas Hellebaut, Stijn Mahieu, Ferry Alfons, John Schot, Jeroen van de Broeke, Michael Kone, Giovanni Siereveld, Jos van Nieuwstadt, Niels de Loof, Jörg van Nieuwenhuijzen

Prettig bezoek Excelsior'31 aan Zeeland
Bron: klik hier
HOEK - Het besluit van Excelsior'31 om vrijdagavond al naar Zeeland af te reizen in plaats van zaterdagochtend bleek een juiste. De topklasser verscheen ma een hotelovernachting zaterdagmiddag fris aan de aftrap in en tegen Hoek en won verdiend met 2-0. Voor Excelsior'31 was het de eerste zege dit seizoen in een uitwedstrijd. Bovendien werd er voor het eerste gescoord buiten Rijssen door de formatie van trainer Dennis Demmers.

Hij zag dat zijn ploeg voor rust lange tijd de overhand had. Niek Davina kreeg twee kansen, maar het was Amanuel Isa die scoorde. Hij kopte in de 21e minuut raakt nadat een schot van Bunyamin Özkök tegen de lat was gegaan.

Hoek, dat voor de zes keer op rij verloor, creerde gedurende negentig minuten slechts een mogelijkheid. Dat was wel een reusachtige. Mahieu kreeg na 54 minuten een vrije schotkans, maar de bal gingover het doel.

Vlak voor tijd, in de 86e minuut, scoorde Leferink met het hoofd (na een voorzet van Chengachi) de beslissende 2-0 namens de bezoekers. Door deze overwinning, de tweede op rij, is Excelsior'31 geklommen naar de zevende plaats op de ranglijst.

Bij de Rijssenaren viel doelman Arjan Kok halverwege uit met een hoofdblessure, opgelopen na een botsing met een Hoek-aanvaller. Na een bezoekje aan het ziekenhuis bleek de schade mee te vallen.
 




Kalender icoon zaterdag 16 oktober 2010 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers