Excelsior'31 2 morst punten in Nunspeet (A1 zorgt voor een minitieuze stunt tegen Volendam)

Resultaatvoetbal levert Nunspeet een punt op
Verslag door Adrian Kwintenberg, speler Excelsior’31 2

Na de solide overwinning op Bennekom 2 vorige week, waarbij de kanttekening geplaatst kon worden dat we het eerder af hadden kunnen maken, togen we vandaag richting Nunspeet, voor de wedstrijd tegen de plaatselijke vv.

Op een guur sportpark Wiltsangh mochten we vandaag onze kunsten laten zien. Helaas was het Nunspeet die hier al snel een stokje voor stak. Luttele minuten na de aftrap werd de sterke spits van Nunspeet weggestuurd die met een kopduel z’n maatje voorin zocht. Na het betere duw- en trekwerk wist deze met een lobje onze doelman te verschalken.

Koppen omhoog, en snel op zoek naar de gelijkmaker was het devies. Toch werd al snel duidelijk dat Nunspeet met een andere gedachte het veld had betreden. Lange ballen, en gokken op een paar balletjes die goed vallen. Dit resulteerde na een half uurtje spelen zelfs in de 2-0 voor de gastheren.

Na balverlies op ons middenveld werd wederom snel de sterke spits gezocht, die de 1 tegen 1 situatie volledig uitbuitte. Alex wist met een katachtige reflex de bal nog te pareren, maar helaas was het de rechtsbuiten van hen die attent reageerde en via de kluts van dichtbij de 2-0 kon aantekenen.

Tijd voor een tactische wijziging. In plaats van verzorgd voetbal via de grond werd de keuze voor de opportunistische spelopvatting gemaakt. Via de tweede bal proberen kansen te creëren. In echt grote kansen resulteerde dit nog niet in de eerste helft.

In de rust werden de koppen bij elkaar gestoken en werd afgesproken er vol voor te blijven gaan. Snel proberen de 2-1 te maken en hopen dat er nog meer in het vat zat.

Toch bleek dit lastiger dan gedacht. We wisten weinig kansen te creëren, ondanks het overwicht wat we hadden. Een half uur voor tijd werd daarom extra spits Arnaud Gerritsen ingebracht en werd gekozen om overal 1 op 1 te spelen.

Toch viel 10 minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd de 2-1. Lourens Smids verzond een pass op dezelfde Arnaud, en in de scrimmage die hierop volgde kwam de bal voor de voeten van Michel van Zundert.

Voordat hij kans zag de bal in het net te deponeren, werd hij van achteren dusdanig gehinderd, dat een scoringskans werd ontnomen: penalty, 100%. Gerald ten Hove zette zich achter de bal en geheel conform het weer schoot hij de bal koud in de andere hoek van de keeper.

Excelsior’31 2 rook meer en de druk werd nog verder opgevoerd. Adrian Kwintenberg kreeg een goede schotkans, en de vele klutsballen randje 16 leverden ook kleine kansjes op. Toch moesten we tot de 91e minuut wachten voordat we loon na werken kregen. Op 20 meter van het vijandelijk doel kregen we een vrije trap en Michel van Zundert zette zich achter de bal.

Met een geweldige pegel wist hij de keeper te verschalken. Euforie alom, en er werd gezocht naar nóg een treffer. Dit bleek teveel van het goede en uiteindelijk floot de scheids na 96 minuten voor het eindsignaal.

Wat rest is een oproep aan alle Excelsioren!

Volgende week zaterdag speelt Excelsior’31 2 de bekerwedstrijd tegen SV Omhoog 1.

Wij nodigen u bij deze uit om ons aan te moedigen.

De wedstrijd op sportpark het Lage Veld zal starten om 16.00 uur.

Tot dan!

Excelsior'31 A1
Excelsior'31 heeft vanmiddag voor een 'minitieuze' stunt gezorgd door Volendam A2 op 2-2 te houden. Volendam A2 opende het seizoen met een 10-0 overwinning op FC Zutphen A1. Een aantal weken later verloor Excelsior'31 A1 bij FC Zutphen A1 met 1-0. In dat licht is de 2-2 van vanmiddag een knappe prestatie van de mannen van coach Marc Lobbert.