Oranje Nassau (Almelo) 1 - Excelsior'31 1 0-4 (0-2)
65. 0-3 Karim Chengachi
78. 0-4 Bunyamin Özkök

Opstelling Excelsior'31 1:
Remie, Siemelink, Lubbers, Bartelds, Gerritsen Mulkes (46. David), Rosink (46. Michels), Isa, Davina, Özkök, Chengachi (65. Smit) en Nahrwold

Excelsior'31 1 heeft zaterdagmiddag op relatief eenvoudige wijze afgerekend met KNVB Districtsbekeropponent Oranje Nassau (Almelo). Binnen 5 minuten toverden de rood/witten een veilige voorsprong op het scorebord, die nooit in gevaar kwam. Karim Chengachi, de laatste weken toch al bepaald met kruit aan zijn kicksen, schoot ook tegen O.N. met scherp. Hij vond twee keer het net.

Al met al was het duel in Almelo een 'leuke' opwarmer voor de kraker op Friese bodem, van komende zaterdag. Excelsior'31 gaat dan op bezoek bij Harkemase Boys. Een ploeg waarbij coach Henk de Jong de afgelopen week bekend maakte dat het huidige seizoen bij de Harekieten zijn laatste is. De Jong zoekt een nieuwe uitdaging, bij voorkeur bij een BVO.

Een koel maar prettig weerzien
Bron: klik hier
ALMELO - Het is zaterdagmiddag kwart over vier als René Remie nagenoeg schoon het veld afstapt waarop zojuist het bekerduel tussen Excelsior en ON is afgewerkt. Het mag een klein wonder heten, gezien de optelsom dat Remie keeper is, het veld doorweekt is en hij in een maagdelijk wit tenue speelt.

Bijna was hij helemaal smetteloos geweest, ware het niet dat hij dertien minuten voor het einde z’n eerste en enige redding moet verrichten als de Almeloërs gevaarlijk dreigen te worden. Het blijft echter bij dreiging, aangezien Remie de angel uit de aanval haalt en de bal tot corner verwerkt. Het is de eerste hoekschop van de wedstrijd en het blijkt achteraf ook de enige van het duel. Tevens isHet is de laatste keer dat Remie de bal van dichtbij ziet.

'Ik wilde eigenlijk helemaal schoon blijven, maar dat is helaas niet gelukt. Ach, zo heeft de wasvrouw ook nog wat te doen', grapt Remie die beaamt het zeer koud te hebben gehad tijdens het duel.

Helemaal onverwacht kan dat niet genoemd worden, want topklasser Excelsior is enkele maten te groot voor tweedeklasser ON. Zowel op papier als in de praktijk. Zaterdag zetten de gasten de eerste twee aanvallen om in even zoveel doelpunten, waardoor het duel na vijf minuten eigenlijk al is gespeeld.

Toch heeft Remie een leuke middag. Hij speelt negentig minuten, krijgt geen tegendoelpunt en beleeft een prettig weerzien met enkele spelers van ON. 'Ja, ik heb hier gespeeld, maar dat was in een heel ver verleden. Ik ben hier voornamelijk als trainer actief geweest en heb mijn tegenstanders van vandaag, Thomas en Mathijs Koetsier en Fatih Genc, nog training gegeven. We hadden vooraf al sms-contact met elkaar. Ik vond het heel leuk om ze weer terug te zien', aldus Remie die hoopt in de toekomst meer wedstrijden onder de lat te mogen staan bij Excelsior.

'Het bekertoernooi is leuk, maar de competitie is het belangrijkst. Mijn doel is ook die wedstrijden te spelen. De trainer zegt dat Arjan en ik dicht bij elkaar zitten, dus daar houd ik me maar aan vast. Ik ben geduldig', aldus Remie.

Oranje Nassau kan zich weer gaan richten op de competitie. Na de uitschakeling in het bekertoernooi wacht volgende week het duel tegen De Esch. 'Daar richten we ons nu op. Vandaag hebben we negentig minuten lang achter rugnummers aan gelopen, Excelsior was gewoonweg vele malen beter dan wij', aldus ON-trainer Tino Stoop.

'Het krachtsverschil was groot, maar toch kunnen we hiervan leren. Als je ziet welke keuzes zij maken en wat wij in dezelfde situaties doen? Ik streef ernaar om ook zover te komen met deze ploeg.'

Omhoog 1 - Excelsior'31 2 0-3 (0-0)
0-1 Kevin Aman
0-2 en 0-3 Bart Slagman

Opstelling Excelsior'31 2:
Loohuis, Smids, Zwollo, Oosthoek, Van Pijkeren, Kwintenberg, Siemerink, Van Zundert, Van der Berg, Aman, Slagman

Verslag door Excelsior'31 2 aanvoerder Harald Eertink.

Op een herfstachtige (veel regen en wind) zaterdagmiddag lukte het ons (uiteindelijk vrij makkelijk) om de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken. Nadat we in de poulefase hadden afgerekend met De Zweef 1, Oldenzaal 1 en DVO’71 1 slaagde wij er ditmaal in om in de eerste knock-outwedstrijd Omhoog 1 te verslaan.

Na 5 minuten spelen, kregen wij via Kevin Aman al een grote kans om de score te openen. Adrian Kwintenberg speelde Kevin goed vrij en deze wist op zijn beurt goed de keeper te passeren, maar het was een Wierdense verdediger die op de lijn een doelpunt voorkwam.

Deze kans was gelijk ook de beste mogelijkheid in de eerste helft om een doelpunt te maken. Het tempo was te langzaam en daardoor lukte het ons niet om de Wierdense verdediging open te breken.

De krachtige wind verraste onze keeper Patrick Loohuis, nadat zijn collega aan de overzijde met een lange bal de spitsen probeerde te bereiken. De leren Derbystar stuiterde over iedereen heen (inclusief Patrick), maar gelukkig belandde de bal naast het doel.

Nadat een ieder zich had opgewarmd in de rust, starten wij aan de 2e helft. De bal ging nu wel sneller van voet tot voet en meer duels werden gewonnen. In de 50e minuut was het raak. Een goed genomen hoekschop van Michel van Zundert werd binnen gekopt door Kevin Aman

Tien minuten later was het Bart Slagman die de score verdubbelde. Hij rondde een goede aanval netjes af. Hiermee was het verzet van Omhoog gebroken en konden wij de wedstrijd uitspelen. In de 80e minuut maakte Bart Slagman zijn 2e van de middag. Ditmaal verraste hij de Wierdense keeper met een beheerst schot in de verre hoek: 0-3.

Op basis van een redelijk goede tweede helft een terechte overwinning en uiteindelijk een mooie uitslag. Door deze winst verlengen we ons avontuur in de districtsbeker voor 1e-teams. We hopen uiteraard dat er een mooie tegenstander uit de koker rolt voor de volgende ronde.

Komende zaterdag spelen wij thuis op sportpark de Koerbelt tegen Go Ahead Kampen, de huidige nummer 6 in onze competitie.