Puntgave driepunter Maarten Smit garantie voor 5-1 overwinning Excelsior'31 2 op GAK 2

Excelsior'31 2 - Go Ahead Kampen 2 5-1
1-0 (assist Maarten Smit) en 2-0 Gerald Janssen
3-0 en 4-0 Maarten Smit
4-1 GAK
5-1 Maarten Smit

wedstrijdverslag van Gerald ten Hove
Na de gewonnen bekerwedstrijd van vorige week tegen s.v. Omhoog en de daaropvolgende loting tegen hoofdklasser SVZW uit Wierden stond vandaag de competitie wedstrijd tegen Go Ahead Kampen op het programma.

Om half 1 klonk het fluitsignaal voor de eerste helft, die van beide kanten wat rommelig begon. Na 10 minuten was het eerste offensieve wapenfeit voor Go Ahead Kampen. De linkerspits kreeg aan onze rechterkant de bal en schoot vanuit de draai een metertje naast ons doel. Het eerste kleine kansje van onze kant ontstond in de 16 minuut, na een voorzet van Bart was het Gerald Janssen die net een aantal centimeters te kort kwam, om zijn hoofd tegen de bal te zetten.

In de 20e minuut lag het eerste doelpunt in het netje. Na een goede individuele actie van Maarten Smit toucheerde Gerald Janssen de bal tussen de benen van de keeper van Go Ahead kampen door, 1-0.

Nog geen 6 minuten later schoof Gerald Janssen zijn 2e goal van de middag binnen. Het was Lourens Smids die met een hele goede steekpass Gerald alleen voor de keeper zette. Deze kans rondde hij koelbloedig af, in het zijnet van de linkerhoek.

Pas in de 38e minuut volgde het 2e noemenswaardige gevaarlijke moment van Go Ahead Kampen. Uit een goed genomen cornerbal kopte de centrale verdediger de bal naast het doel van Alex Calkhoven.

In de 40e minuut volgde de 3-0 van Maarten Smit die, na een klutsbal van Go Ahead Kampen kant, alleen voor de doelman komt en de bal langs de sluitpost puntert.

5 minuten later, in blessuretijd van de eerste helft, was het opnieuw Maarten Smit die - na een pass van Nigel Michels - alleen voor de keeper van Go Ahead kampen verschijnt. Net als bij de 3-0 hoef je Maarten die kansjes niet te geven. Met een schot in de verre hoek bepaalt hij de ruststand op 4-0.

Na de thee begonnen we wat ongeconcentreerd aan de 2e helft. We hadden een kwartier lang moeite de bal rond te laten gaan. Dit resulteerde in veel balverlies. Wel was er nog in de 53e minuut een fantastische poging van captain Harald Eertink, die met een schot buitenkantje rechts vanaf de middenlijn de doelman probeerde te verschalken.

Vijf minuten later volgde de enige tegentreffer van de middag. Na 2 zeer gevaarlijke corners, waar kunst en vliegwerk bij nodig was om de bal uit het doel te houden, was het (in de derde corner op rij, voor Go Ahead Kampen) bij de 1e paal wél raak, 4-1.

In de 66e min volgde de laatste goal van de middag, Adriaan Kwintenberg stuurde met een fantastische steekbal Bart Slagman de diepte in, waarop Bart 4 spelers van Go Ahead Kampen meerdere keren het bos in stuurde om vervolgens het overzicht te bewaren en Maarten Smit vrij voor de keeper te zetten. Met een schijntrap fopte hij de GAK keeper om vervolgens zijn derde treffer van de middag aan te tekenen, 5-1.

Na de 5-1 volgt er weer een mindere periode zonder echte kansen van onze kant. Wel kwam Go Ahead Kampen nog 2x alleen voor Alex, de eerste bleek buitenspel te zijn de tweede keer was het Alex die superieur redde.

Al met al een prima overwinning van onze kant. Volgende week wacht (nummer twee) Berkum, dat dit weekend 3 punten liet liggen, waardoor wij nog kans maken op de eerste periode. Mochten wij de gestaakte wedstrijd van SDV Barneveld, bij 0-2 achterstand, omzetten in minimaal een gelijkspel dan kan het eerste succes van dit seizoen gevierd worden.

Eveneens wil ik vermelden dat de kantinetijgers van deze week niemand minder zijn dan Jelte van de Berg, Maarten Smit en zoals elke week Dieks Geerling.