Reserves Excelsior31 (na 4-2 overwinning op CSV Apeldoorn 2) koploper!

Reserves Excelsior31 (na 4-2 overwinning op CSV Apeldoorn 2) koploper!

Onder herfstachtige weeromstandigheden moesten we het zaterdag opnemen tegen een directe concurrent in de top van onze competitie: CSV Apeldoorn. We verzamelden ruim van te voren op 'De Koerbelt'. De doelstelling in een notendop: snel combinatie voetbal, wegblazen die gasten en een gezellige terugreis.

Dit werd direct vertaald bij aanvang van de wedstrijd. We speelden niet geheel verzorgt voetbal maar het veldoverwicht was zichtbaar in ons voordeel. Na een goede aanval die werd onderschept door de gastheren, kwamen zij gevaarlijk door met hun linkerspits. Na een flinke rush belandde zijn schot achter Rene. Na 8 minuten spelen 0-1 achter.

We pakten de draad echter weer goed op en bleven het combinatie voetbal zoeken. Dit lukte helaas amper. De CSV’ers kregen een tweetal doelkansen waarvan één rakelings over werd gekopt. In het laatste kwartier kwam ons combinatie voetbal beter uit de verf en dit bracht ons de 1-1 in de 44e minuut.

Na een goede opbouw en een fantastische steekpass van Dylan op Jelte, omspeelde deze de keeper en tikte beheerst binnen. Direct daarna een enorme mogelijkheid voor Gerald ten Hove, face-2-face met de keeper, die fenomenaal de bal keerde. Tijd voor een bakkie thee.

De tweede helft bracht ons in totaal 8 doelkansen. Het combinatie voetbal uit de laatste fase van de eerste helft werd doorgezet en CSV kwam er dan ook zelden gevaarlijk uit. Na een cornerbal van CSV, die uitstekend werd onderschept door Harald, bracht deze de bal vooruit richting Maarten.

Na een snelle balbehandeling gaf hij de bal mee aan Jelte, die vrijuit kon doorlopen vanaf de middenlijn. Na ongeveer 35 meter sprint vond hij het wel genoeg en schoot de bal in het netje, 1-2 in ons voordeel. In de 75e minuut een uitmuntende dieptepass van John, die subtiel op de borst werd aangenomen door Jelte. De ingevallen Gerald Jansen kreeg vervolgens de bal direct toegespeeld en met een vlammend schot zette hij de stand op 1-3. 

Kat in het bakkie! Helaas niets was minder waar. De mooiste assist van de middag volgde in de 83e minuut: Gerald werd vrij ingespeeld op het middenveld om vervolgens de bal uit te halen richting de geheel vrijstaande CSV spits!! Dit cadeautje kwam wel erg vroeg, voor de tijd van het jaar. Maar goed, 2-3.

Het zou nog wel eens spannend kunnen worden in de slotfase van de wedstrijd, maar door een geniale rush van Gerald Jansen werd uiteindelijk, via de lat en goed breed leggen van Nigel, Maarten bereikt, die de bal hard binnen kegelde. Eindstand 2-4 winst!

Directe concurrent Berkum werd eveneens verslagen door SDV Barneveld, met 4-0. Wat ons uiteindelijk de koppositie oplevert.

Op naar volgende week om deze goede lijn voort te zetten: thuis tegen VVOG om 12.30 uur!

Komt allen!  

  
        


Kalender icoon zondag 14 november 2010 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers