Excelsior'31 2 doet opnieuw prima zaken (5-0 winst op VVOG 2)

Zaterdag 20 november: Excelsior'31 2 - VVOG 2 5-0

Een sterk op de defensie leunend VVOG 2 heeft het Excelsior'31 2 ruim 40 minuten lastig kunnen maken. Toen Maarten Smit vlak voor rust eenmaal de score opende, voor de thuisploeg, gaven de Harderwijkers de pijp aan Maarten en liep het team van coach Erik Eshuis freewheelend uit naar een allesbehalve eclatante 5-0 overwinning.

Door dit uitstekende resultaat nestelde Excelsior'31 2 zich nog wat steviger aan kop van de ranglijst van de Reserve Hoofdklasse A, van het zaterdagvoetbal.

Wedstrijdverslag door Excelsior'31 2 coach Erik Eshuis
Onze missie voor zaterdag was de overwinning (van vorige week) op CSV Apeldoorn een vervolg te geven, tegen VVOG 2. Al in de 1e minuut een enorme kans voor Jelte. Amper een minuut later voor Nigel, na mooie combinaties kwamen ze alleen voor de VVOG doelman, beiden wisten niet te scoren. Een prima begin van de wedstrijd en gelijk een veldoverwicht.

VVOG zakte ver terug op de eigen helft, liet de opbouw aan ons en probeerde van daaruit snel er uit te komen. Na de vliegende start wisten we het veldoverwicht (nog) niet om te zetten in grote kansen, maar waren we continu dreigend. Na een kleine 20 minuten kwamen de gasten beter in de wedstrijd en kwamen ze meer aan aanvallen toe. Kregen bovendien een mogelijkheid om de score te openen, maar de spits kon niet voldoende worden bereikt.

Let op de man bij de paal; hij schijnt te genieten van het weekend....

We schakelden een tandje bij en namen direct de regie weer over. De combinaties liepen soepeler en VVOG werd teruggedrongen. Terwijl iedereen al had getekend voor een gelijke stand bij rust, kwam in de 44e minuut de dik verdiende voorsprong op het bord.

Gerald speelde Maarten aan, na zijn directe tegenstander de hakken te laten zien ronde Maarten beheerst af, 1-0. Daarmee gingen we we de rust alsnog in met een voorsprong.

De 2e helft hetzelfde speelbeeld: VVOG ver terug op eigen helft en het balbezit voor ons. Ook nu kwamen we sterk uit de kleedkamer en begonnen daardoor goed aan de 2e helft. Nigel soleerde door de defensie, maar kon zijn actie niet bekronen met een doelpunt. Kort erop was het wél raak: na een splijtende pass van Lourens controleerde Jelte de bal op de borst en tekende voor de 2-0. Het tempo werd flink opgeschroefd en meer doelpunten konden niet uitblijven.

Na een prima opgezette aanval werd Nigel onderuit getrokken binnen de beruchte lijnen en kon de uitstekend leidende scheidsrechter niets anders doen dan de bal op de stip te leggen. Gerald liet de doelman kansloos 3-0.

De combinaties werden gezocht en steeds makkelijker gevonden. Uit één van de fraai opgezette aanvallen werd Bart aangespeeld en hij nam de bal uit de lucht direct op z’n slof, 4-0.

De ingevallen Arnoud Baan gaf even later een niet te missen kans aan Harald, die met een fraaie snoekduik tekende voor het slotakkoord, 5-0.

Een prima wedstrijd gespeeld met een dito uitslag. We behouden de koppositie.

Volgende week de - wegens een blessure van de scheidsrechter - in de rust gestaakte wedstrijd tegen SDV Barneveld 2 uitspelen. Één helft te gaan, te beginnen met een 0-2 achterstand.

Aanvang 12.30 uur, thuis op de Koerbelt.