Zaalvoetballers Excelsior'31 beleven topweek in Eerbeek

Vrijdagavond hebben de futsallers van Excelsior na anderhalf jaar weer eens een uitwedstrijd gewonnen.  Uit bij F.C. Andarinyo werd het in memorabele wedstrijd en na een zenuwslopende slotfase uiteindelijk 6-7.  Door deze uitslag kan Excelsior weer naar boven kijken op de ranglijst en is er afgerekend met het uit-syndroom.

Door het ontbreken van aanvoerder Alidus ter Harmsel moest trainer Murat Yerlikaya zijn kicksen weer van zolder halen en moest hij zelf meespelen.  Het tweede team had de avond ervoor al gespeeld en het derde team speelde op dezelfde avond ook een uitwedstrijd, dus de spoeling qua vervangers was dun.

Yerlikaya liet direct van zich spreken door bij een 1-0 achterstand een vrije trap snoeihard in de kruising te schieten.  Na een treffer van Andarinyo en Agassi was de ruststand 2-2.

Na de rust werd het een tombola en werd er volop gescoord aan beide kanten. Bij een 5-6 voorsprong voor Excelsior kreeg een speler van Andarinyo een gele kaart en kreeg Excelsior de mogelijkheid om twee minuten met een man meer te spelen. Op dat moment was er nog drie minuten te spelen. Excelsior besloot deze twee minuten de bal rond te spelen, zodat er nog een minuut overbleef. Zoals zo vaak is de slotminuut evident voor de uitslag bij het zaalvoetbal.

Andarinyo speelde de laatste minuut alles of niets en de keeper ging mee naar voren. Na een afgeslagen aanval pakte de keeper van Excelsior de bal op en schoot deze rechtstreeks uit zijn handen in het doel van Andarinyo. Na veel discussie bleek de goal rechtsgeldig, omdat de bal in het spel was opgepakt door de doelman en niet nadat de bal de achterlijn had gepasseerd.

In deze minuut scoorde Andarinyo nog de 6-7 en kreeg het nog de mogelijkheid van de scheidsrechter om de gelijkmaker te forceren. De keeper van Excelsior ronselde nog een bal uit het doel en de eerste uit overwinning sinds zeer lange tijd was een feit.

Komende woensdag speelt Excelsior'31 opnieuw een uitwedstrijd, tegen ZVV Sparta Nijkerk. Donderdag 16 december zal dan de derby tegen ’t Hoekje uit Oldenzaal volgen om 20 uur in de Reggehal.

Doelpunten Excelsior: Mikel Mirza 3x, Murat Yerlikaya 2x, Agassi Daneljan 1x, John Lubbers 1x

Opstelling: Willard Baan, Agassi Daneljan, Gerald Keizer, Murat Yerlikaya, John Lubbers, Mikel Mirza.