Roeland ten Berge komend seizoen trainer van hoofdklasser Berkum

Roeland ten Berge komend seizoen trainer van hoofdklasser Berkum

Roeland ten Berge hoofdtrainer bij Berkum
Bron: klik hier
BERKUM -  Roeland ten Berge wordt in het seizoen 2011-2012 hoofdtrainer van VV Berkum, waar hij Michel van Oostrum op zal volgen. De 33-jarige Ten Berge is nu nog trainer/coach van Voorwaarts Twello, dat uitkomt in de 1e Klasse E van het zondagvoetbal.

Met de uit Raalte afkomstige Ten Berge haalt Berkum een jonge en ambitieuze trainer in huis, die op vaktechnisch én coördinerend gebied zijn mannetje staat. Bestuur en spelersraad waren na enkele gesprekken dan ook unaniem van mening dat hij de geschikte coach is voor het nieuwe seizoen.



Voordat Ten Berge in het seizoen 2010-2011 aantrad als hoofdtrainer en hoofd opleidingen bij Voorwaarts Twello was hij een jaar trainer van het tweede elftal van Excelsior ’31 in Rijssen, waarmee hij het kampioenschap in de Reserve Hoofdklasse in de wacht sleepte. Ook bracht zijn team het toen tot de halve finale van het Nederlands kampioenschap voor reserveteams en werd de KNVB-beker voor reserve-elftallen veroverd.

Vóór zijn succesvolle periode bij Excelsior nam hij vier jaar lang een kijkje in de keuken van het betaalde voetbal toen hij coördinator jeugdopleiding was bij Go Ahead Eagles en trainer/coach van het, inmiddels opgeheven, A1-elftal van de Deventer club. Roeland ten Berge heeft verder voor de KNVB gewerkt als Jeugdplancoach en hij was een aantal jaren ondersteunend medewerker voetbaltechnische zaken bij de bond, waar hij nu nog docent is bij de trainersopleidingen.

Als speler kwam hij uit voor ROHDA Raalte maar een knieblessure maakte al in 2000 een einde aan zijn spelerscarrière. Eerder werd bekend dat Berkums huidige coach, Michel van Oostrum, de vereniging met ingang van het volgende seizoen zal verlaten omdat zowel de trainer als het bestuur van mening was dat het na drie seizoenen tijd was voor verandering. Van Oostrum maakt het lopende seizoen gewoon af en is zeer gemotiveerd om te laten zien dat zijn spelers goed kunnen presteren. 

Noot van de redactie:
Roeland ten Berge werd afgelopen seizoen kampioen van de reserve hoofdklasse A met Excelsior'31 2 en schopte het met zijn team tot en met de halve finale van de KNVB beker.

In een eerdere periode was Ten Berge al eens werkzaam bij Excelsior'31 als jeugdcoördinator en trainer van (achtereenvolgens) D1, B1 en A1.

Langs deze weg wensen wij Roeland ten Berge veel succes bij v.v. Berkum.
Kalender icoon donderdag 2 december 2010 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers