Ook komend seizoen geen Topklasse op nationale TV

Ook komend seizoen geen Topklasse op nationale TV

Bron: klik hier
Sports exposure bv, het bureau dat reclameborden van voetbalclubs in het betaald voetbal verhandelt en dit seizoen namens Eyeworks (Reinout Oerlemans) ook de Topklasse zou 'uitventen', houdt op te bestaan. Dat betekent dat ook het volgende seizoen wedstrijden in de Topklasse niet op een landelijk tv-net te zien zullen zijn.

Dit seizoen kwamen de amateurclubs, onder aanvoering van SCGenemuiden, al in het geweer tegen de keur aan verordeningen, die het bureau aan televisie-uitzendingen verbond.

Met name de verplichting om 72 meter aan reclameborden per vereniging vrij te houden voor het sportmarketingbureau schoot vele clubs in het verkeerde keelgat. De topklassers willen niet tornen aan de plek voor de eigen sponsors langs het voetbalveld.

Als compensatie stellen alle regionale omroepen de televisieregistraties van de topklassers beschikbaar aan de clubs. Op de websites van de topklassers komt straks een speciaal button, waarmee de beelden van alle wedstrijden zijn terug te zien. Verder gaat een marketingbureau onderzoek doen naar de marketingkansen van alle top- en hoofdklassers.

Uit alles blijkt dat de instelling van de Topklasse een goede keus is geweest. 
Kalender icoon dinsdag 14 december 2010 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers