Excelsior'31 2 veel te sterk voor v.v. Pelikaan 2

Excelsior’31 2 wint eerste oefenwedstrijd van 2011

Wedstrijdverslag door Harald Eertink
Op het kunstgras in Bornerbroek stond de eerste wedstrijd in 2011 op het programma. Tegenstanders waren de manschappen van v.v. Pelikaan 2 uit Zwijndrecht, die samen met hun eerste selectie dit weekend op trainingskamp zijn, bij de Wilgenweard in Nijverdal.

In eerste instantie zouden wij oefenen tegen vv Pelikaan 1, uitkomt in de zaterdag 2e klasse, maar die speelden uiteindelijk tegen DES 1. Niettemin zou ook v.v. Pelikaan 2 een goede graadmeter moeten zijn, want ook zij spelen – net als wij – in de reserve hoofdklasse.

Vanaf het begin van de wedstrijd waren wij al snel de bovenliggende partij. Toch bleek ook dat wij al een lange tijd geen echte wedstrijd hadden gespeeld. De automatismen die er voor de winterstop wel inzaten, kwamen er nu niet uit en simpele passes kwamen niet altijd aan. Echte kansen werden er in de beginfase dan ook niet gecreëerd.

De eerste echte kans voor de gasten was meteen raak. Het lukte ons niet om een voorzet van de zijkant weg te werken, waardoor Niels van Muijen van vv Pelikaan 2 van dichtbij ‘de winkelhaak’ vond: 0-1.

Vanaf dat moment werden we scherper, ook voor de goal, en dat leverde nog voor rust 3 goals op. Onze ‘nieuwe spits’ Gerald ten Hove tikte een goede voorzet van Gerald Janssen binnen en rondde even later een slimme steekpass van Adrian Kwintenberg netjes af.

Tussendoor lukte het laatstgenoemde ook Gerald Janssen voor de keeper te zetten en die tikte met zijn grote teen de bal binnen: 3-1 met rust. Vlak na rust kwamen de gasten terug tot 3-2, een mooi schot van buiten de 16-meter wederom van Niels van Muijen bracht de spanning terug, al was het maar voor even.

Arnaud Gerritsen, in de rust ingevallen, scoorde de 4-2 en Gerald ten Hove scoorde zijn 3e van de middag en zorgde voor de 5-2 op het scorebord. Daarmee gaf vv Pelikaan 2 zich gewonnen. Ruud Slagman – voor het eerst weer van de partij nadat hij een aantal weken terug in het huwelijksbootje stapte – en opnieuw Arnaud Gerritsen – op mooi aangeven van Edgar Siemerink - zorgden voor het slotakkoord, 7-2.

Een goede eerste overwinning in een aantrekkelijk duel. Hopelijk kunnen we deze lijn doorzetten in de volgende (oefen)wedstrijd: a.s. dinsdag tegen SVVN 1 om 20.00 uur, in Nijverdal.