KNVB heeft scenario promotieregeling klaar bij extra vrije plaats in de Topklasse

KNVB heeft scenario promotieregeling klaar bij extra vrije plaats in de Topklasse

Het bestuur amateurvoetbal heeft het scenario vastgesteld van de promotieregeling in het geval er een extra plaats vrijkomt in de topklasse. 
Wanneer géén degradatie plaatsvindt vanuit de Jupiler League naar de topklasse en de Nederlands kampioen amateurvoetbal dan wel de verliezend finalist van het Nederlands amateurvoetbalkampioenschap wél gebruik maakt van het promotierecht, ontstaat er een open plaats in de topklasse zaterdag dan wel de topklasse zondag. 

Ook ontstaat er in onderliggende klassen eventueel een open plaats. Er is een scenario opgesteld om deze plaatsen op te vullen. De open plaats zal worden opgevuld door de verliezend finalist van de nacompetitie tussen de topklasseherkanser en de klasseperiodekampioenen van de hoofdklasse.

Deze spelen volgens de huidige procedure om een plaats in de topklasse, seizoen 2011-2012. Indien de open plaats valt in de topklasse zaterdag, spelen zij dus om twee plaatsen in de topklasse seizoen 2011-2012.  

De mogelijkheid is aanwezig dat degradatie vanuit de Jupiler League plaatsvindt naar het amateurvoetbal (hoofdklasse) op basis van niet sportieve redenen.

In dat geval neemt de gedegradeerde Jupiler League-club de open gevallen plaats in de hoofdklasse in, welke is ontstaan door de extra promotie van een hoofdklassevereniging naar de topklasse.

bron: KNVB 

Kalender icoon vrijdag 14 januari 2011 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers