Excelsior'31 2 komt tijd te kort om SDVB 2 op de knieën te krijgen (1-2)

Verslag door Edgar Siemerink

Vanmiddag stond er een rare wedstrijd voor Excelsior'31 2 op het programma. Het restant van de eerder gestaakte wedstrijd tegen SDVB 2 moest worden ingehaald. Deze wedstrijd was destijds in de rust bij een 0-2 stand gestaakt in verband met een blessure van de scheidsrechter.

Voor ons was het daarom vandaag zaak om in de tweede helft minimaal een puntje binnen te halen en zodoende de eerste periodetitel voor ons op te eisen.

Deze gedachte was terug te zien aan het begin van de wedstrijd. We begonnen goed, konden goed druk naar voren houden en werden ook gelijk een paar gevaarlijk. Nadat eerst Gerald Janssen al dicht bij een goal was, werd al in de 8e minuut de aansluitingstreffer gemaakt.

Lourens ging de combinatie aan met Gerald Janssen, waarna eerstgenoemde vrij voor de keeper kwam. Zijn schot verdween via de keeper in de hoek. Het snelle doelpunt wat we graag wilden kwam er dus ook, 0-1.

Tegen de verwachting in werd het spel van onze kant er daarna niet beter op. Doordat we ook zo snel mogelijk die tweede goal wilden maken werd het onrustig, werd te snel gekozen voor de lange bal naar voren en werd er veel balverlies geleden.

SDVB 2 kon daardoor een aantal keer goed onder onze druk vandaan komen en werden ook gevaarlijker. Ze kregen zelfs een goede kans middels een indirecte vrije trap in de zestien, na slecht uitverdedigen van Edgar. Deze bal werd echter goed geblokt.

Ondanks dat we niet echt goed speelden werden er wel enkele goede kansen op de gelijkmaker gecreëerd. Zo waren Gerald Janssen, Dylan en Bart tot tweemaal toe dicht bij een treffer. SDVB stelde daar nog een goede mogelijkheid tegenover, maar René redde goed op een kopbal van de spits.

Om toch de gelijkmaker te forceren werden de laatste 10 minuten Jelte en Johan voor respectievelijk Edgar en Adrian nog gebracht, maar gescoord werd er niet meer. Daardoor gaat de eerste periode aan onze neus voorbij, maar blijven we wel bovenaan staan.

De komende week wacht eerst (dinsdagavond) SVZW 1 voor de beker (20.00 uur) en zaterdag de inhaalwedstrijd tegen concurrent Berkum 2 (12.30 uur).