62. (rechtstreeks) rood Smit (aanvoerder SVZW), neerhalen doorgebroken speler
68. 1-2 Prümers
84. 1-3 Meijerink

Opstelling Excelsior’31: Alex Calkhoven, Lourens Smids, Wim Oosthoek, Harald Eertink (86. Johan Wessels), John van Pijkeren, Adrian Kwintenberg (67. Jelte van der Berg), Gerald ten Hove, Dylan Siemerink, Maarten Smit, Gerald Janssen en Nigel Michels.

Excelsior’31 2 heeft vanavond de Wierdense hoofdklasser met Topklasse pretenties SVZW het vuur behoorlijk aan de schenen gelegd. Halverwege de eerste helft werd een eerste treffer van Excelsior’31 2 door arbiter Geerdink afgekeurd, vanwege vermeend buitenspel van Gerald Janssen.

Met name voor rust gaf Excelsior’31 de Wierdenaren uitstekend partij en was er van een klassenverschil nauwelijks sprake. Sterker nog, de betere kansen waren voor de thuisploeg. Vlak na rust opende Gerald ten Hove de score, uit een aanval die opgezet werd door zwager Gerald Janssen, 1-0.

De gelijkmaker van Tamerus kwam min of meer letterlijk uit de lucht vallen, uit een corner die belandde in het 5-metergebied. Gerald Janssen kwam een haarlengte te kort, een spaarzaam moment waarbij Tamerus zijn klasse liet zien. Niet voor niets stond de ex-NAC en Heracles Almelo prof op de juiste plek om de gelijkmaker in te koppen, 1-1.

Ondanks de rechtstreekse rode kaart voor SVZW aanvoerder Marnix Smit, vanwege het neerhalen van de doorgebroken Gerald Janssen, namen de Wierdenaren na een uur spelen langzaam maar zeker het initiatief over. Mede ingegeven doordat er bij de thuisploeg een aantal doorheen zat.

In het laatste kwartier besliste SVZW het duel dan toch in z’n voordeel, middels treffers van Prümers en Meijerink. Eindstand 1-3.

Excelsior’31 2 mag desondanks trots zijn op de teamprestatie en het gegeven dat men een Hoofdklasser als SVZW bij vlagen knap partij heeft kunnen bieden.