Excelsior'31 2 verslaat Hellendoorn 1 met 5-0 (Excelsior'31 1 verliest met 1-2 van FC Zutphen 1)

Excelsior 2 opnieuw te sterk voor een zaterdag 2e klasser...
verslag door Bart Slagman
Ditmaal moest v.v. Hellendoorn er aan geloven. De ploeg staat op een 10e stek in de 2de klasse H, maar werd vanmiddag volledig overklast door de reserves van Excelsior’31, 5-0.

De opstelling van Excelsior 2: René, Lourens, Wim, Johan, John, Dylan, Gerald t.H., Jurgen, Gerald J., Jelte en Arnoud.
Bank: een getergde Harald Eertink en Ed-dy Siemerink.

Voorafgaand het verslag eerst een aantal statistieken:
Excelsior'31 2 - v.v. Hellendoorn 1 5-0 (3-0)
4         corners 1
12       doelpogingen 7
11       buitenspel  2
68%    balbezit  32%

Opvallend: Gerald Janssen liep vanmiddag vaker dan 11 keer buitenspel…

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, spelers van Excelsior 2, kom maar gauw! Het was een heerlijke ambiance vanmiddag bij het kunstgrasveld van Buurse. De jongens van trainer Erik Eshuis hadden er zin in! Dat vertaalde zich in een wedstrijd waar Excelsior veelal balbezit had en verschillende speelstijlen kon uitproberen.

De eerste beste kans van de wedstrijd werd in de 6e minuut benut door Arnoud Baan. Hij verschalkte de keeper na een goede individuele actie, 1-0. De Rijssense bank veerde op van vreugde bij het doelpunt. Excelsior zette de boel daarna meteen onder druk en creëerde vanuit balverovering meerdere kansen.

Zo konden Gerald t.H en Jelte binnen de eerste 10 minuten al de 2-0 en 3-0 aantekenen, maar hadden het vizier niet op scherp. In de 17e minuut was het dan alsnog raak. Onze blauwoog Dylan werd goed de diepte ingestuurd door Jelte. Dylan kwam alleen voor de keeper te staan en won die tweestrijd, 2-0. En wederom zag je de vreugde vanaf de bank.

In de 28e minuut dan toch het eerste wapenfeitje van de ploeg uit Hellendoorn. Een vrije trap buiten de 16 werd keurig uit het hoekje geplukt door René.

Als de spelers van rood en wit scherper waren geweest hadden ze voor rust zo maar uit kunnen lopen naar 4-0 of 5-0. Helaas waren Jurgen (2x!) en Gerald J. niet gretig genoeg voor de goal. Vlak voor rust viel dan toch de bevrijdende 3-0.

Verdediger en aanvoerder Wim Oosthoek, onthoudt die naam mensen, reageerde attent bij een bal die terug stuiterde van de paal. Een voorzet vanaf de linkerkant werd keurig terug gelegd door Gerald J. op Gerald t.H, die de bal met een halve zwaai richting paal schoot, waar Oosthoek (hier is die naam weer mensen) attent binnenprikte. Prik!

Vlak voor rust kwam verdediger en leider van het elftal, Stefan Lamers voor de goal van de Rijssenaren, alleen zijn geplaatste schot verdween net naast de goal. Tijd voor een bakkie thee met een 3-0 ruststand.

In de rust mochten de ‘tot op het bot gemotiveerde’ Harald en Ed-dy de plaatsen innemen van Jurgen en John (die op de heenweg een drempelTJE over het hoofd zag…). Harald zette als vanouds de lijnen weer uit van achteren en Ed-dy verdedigde solide.

Excelsior begon héél matig aan de tweede helft en Hellendoorn creeerde zowaar 3 grote kansen na rust. De grootste kans kregen zij in de 53ste minuut. Een speler komt onze 16 binnen, draait weg van Lourens en krult de bal om keeper René heen tegen de paal, PATS.

In de 55ste minuut pakten wij de draad weer op. De mooiste goal van de middag werd gemaakt door Jelte. Via een snelle combinatie door het centrum van de Hellendoorners schoot Jelte de bal (mike) snoei-hard achter de goalie, 4-0. Heerlijk!

Laatste wapenfeit van de middag was van Arnoud Baan. In de 75ste minuut mocht hij de 5-0 aantekenen op een bal van Gerald J. Het laatste kwartier gebeurde er vrij weinig. Al met al een redelijke pot van onze kant.

Volgende week spelen we de uitwedstrijd tegen HHC. Laat het echte werk maar weer beginnen!

6’ Arnoud Baan (ind. actie) 1-0
17’ Dylan Siemerink (Jelte) 2-0
43’ Wim Oosthoek (afvallende bal) 3-0
56’ Jelte van der Berg (Janssen) 4-0
75’ Arnoud Baan (Janssen) 5-0

Als laatste de volgende opmerkingen:
Targetman Janssen wist deze middag het net niet te vinden. Gelegenheids centrale verdediger John van P. wist op de terug de drempel wel op waarde in te schatten.

Johan 'Gerrit' Wessels speelde ditmaal op safe m.b.t. ‘tikkie’ terug.

Eveneens in Buurse:
Excelsior'31 1 - FC Zutphen 1-2
0-1 FC Zutphen
1-1 Chengachi (voorzet Aman)
1-2 FC Zutphen

Opstelling Excelsior'31 1:
Kok, Gerritsen Mulkes, Bartelds, Lubbers (25. Smit), David, Rosink, Zwollo, Michels, Chengachi, Aman en Nahrwold (80. Ten Hove)

Excelsior'31 3 speelde vanmiddag een oefenwedstrijd op kunstgras van Bornerbroek, tegen FC Zutphen 2. De ploeg van coaches Bastiaan Schuitert en Harry Beldman won met 6-1.