Van de bestuurstafel...

Van de bestuurstafel...

1 februari 2011
Van de bestuurstafel 
door secretaris Jan van de Kamp
Het bestuur heeft de afgelopen tijd een aantal keren vergaderd, en daar is onder andere het volgende besproken (naast wat tot op heden al is gepubliceerd op deze website):

Overleg
M.b.t. een nieuw bestuurslid Commerciële zaken zijn er de afgelopen weken gesprekken gevoerd, maar we zijn hierin nog niet tot concrete zaken kunnen komen.

Veiligheid
Veiligheid – met name rondom de wedstrijden van ons eerste elftal, maar ook in z’n algemeenheid - wordt steeds belangrijker. We merken het aan de toegenomen belangstelling voor onze club, maar ook de regelgeving wordt strakker en professioneler. Zo mag bier in flesjes – al een aantal jaren – uitsluitend in de kantine verkocht worden, en is dit op het terras, of elders op het sportpark, verboden.

Bier in plastic bekers mag wel op het terras genuttigd worden. Rondom alle velden is bier en glaswerk sowieso verboden. Als bestuur zijn we in overleg met de KNVB hoe we de verkoop van bier op het terras het beste kunnen handhaven, met in achtneming van de huidige regelgeving.

Daarnaast willen we een deel van onze stewardorganisatie verder opleiden. Intern hebben we hier al een aantal cursussen voor gegeven. We onderzoeken nu of we – met hulp van de lokale overheid – hier handen en voeten aan kunnen geven, om een aantal stewards te kunnen certificeren. Temeer daar we ook met de gemeente in gesprek zijn over een convenant aangaande veiligheid.

Voor onze leden is er al een Normen- en waardendocument opgesteld, dat in concept klaar is. Dit zal zeer binnenkort worden gepubliceerd.

Ledenvergadering
Zoals eerder gemeld, is onze halfjaarlijkse ledenvergadering (ALV) vastgesteld op woensdag 2 maart, om 20.00 uur in ons Clubhuis. De agenda zal uiterlijk 2 weken voor aanvang worden gepubliceerd. 

Familiedag
Op zaterdag 28 mei 2011 zal er door Supportersvereniging, Vriendenkring en Activiteitencommissie gezamenlijk een familiedag worden georganiseerd. We willen iedereen alvast vragen om deze dag vrij te houden in de agenda. Nadere details volgen.

Nieuwjaarsborrel
De nieuwjaarsborrel op maandag 3 januari was een groot succes. Veel leden waren aanwezig om elkaar van harte Nieuwjaar te wensen.  Gezelligheid kent geen tijd, en de avond vloog voorbij.

Officiële jubilea
We zien het vaak bij andere verenigingen, maar kenden het fenomeen zelf nog niet: spelers die in het zonnetje worden gezet omdat ze een bepaald aantal officiële wedstrijden in het eerste elftal hebben gespeeld. De criteria hiervoor zijn nu vastgesteld: bij de 250e wedstrijd in het 1e elftal, en iedere 50 daarna, zal een speler worden gehuldigd. Clubliefde dient op deze wijze te worden beloond, en we hopen hiermee een goede aanzet te hebben gegeven.

Scheidsrechterscoördinator
Met ingang van heden is Harry Averesch scheidsrechterscoördinator binnen Excelsior’31. Dit was één van de rollen van Jan Busscher, maar het was logischer om dit te beleggen bij Harry Averesch, die de scheidsrechtersgroep onder zijn hoede heeft. Harry houdt zich bezig met het meer body geven aan de scheidsrechters, de organisatie te structureren en met het werven van scheidsrechters.

Belteam
Het belteam obligaties heeft de afgelopen tijd zijn/haar uiterste best gedaan, maar dit heeft toch niet het verwachte resultaat opgeleverd. Het bestuur beraad zich nu, in nauwe samenspraak met de Nieuwbouwcommissie, op vervolgstappen. Meer nieuws hierover is op de Ledenvergadering te verwachten.

Betaald Voetbal
Vanuit de KNVB is alle Topklassers verzocht om aan te geven of de het eerste elftal bij een eventueel kampioenschap wil promoveren naar de Jupiler League. Nog los van het feit of een kampioenschap op dit moment realistisch is, heeft het bestuur besloten dat we niet willen promoveren naar het Betaalde Voetbal. We zijn een amateurvereniging met alle charmes van dien, en willen nu dus geen BVO worden. 

Kalender icoon woensdag 2 februari 2011 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers