Laat de transfercarrousel maar rollen...

Laat de transfercarrousel maar rollen...

Bron: klik hier  
Champagne
Steken de supporters van Barendrecht kaarsjes op voor een goede afloop, de fans in Rijssen konden de champagneflessen zowat nier meer aanslepen. Als er één club daadkrachtig te werk is gegaan dan is het Excelsior’31 wel. Liefst twintig spelers liggen al vast voor het komende jaar en daarbij kunnen een aantal gerenommeerde namen worden genoteerd.

Christiaan Cicek was vorig seizoen een doelpuntenmachine bij Quick’20. Bij FC Lienden wil het ditmaal niet vlotten, bij Excelsior wacht hem een nieuwe kans. Gradus Hempenius is simpelweg een smaakmaker bij Achilles’29 en stapt over naar Rijssen. Dat doet ook Maikel Kampjes, eerste keus onder de lat bij Quick’20, en HSC’21-spits Robert Wilens. Grote man achter deze dadendrang is Erwin Looms.

De voormalig speler van onder meer Excelsior en HSC is sinds kort voorzitter van de technische commissie in Rijssen. “In principe is de selectie voor komend seizoen rond, tenzij er nog een snoepje voorbijkomt.” Want behalve de externe aanwinsten werd ook zowat de volledige selectie in takt gehouden.

Enige domper is het vertrek van Kevin Siemelink naar SVZW en Niki Leferink heeft besloten te stoppen. Kevin Aman en Coen Zwolle nemen eveneens afscheid, hun rol was onder trainer Dennis Demmers al beperkt.
 
Stof opwaaien
De overgang van bijvoorbeeld Wilens van Haaksbergen naar Rijssen doet nogal wat stof opwaaien, waar de spits bij zijn huidige club nog zeker vier maanden mee opgezadeld zit.

In Breda is het precies omgekeerd. Aanvoerder Revy Rosalia en clubtopscorer Mathijs Hage kregen al te horen te moeten vertrekken bij Baronie. Ruim op tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe club, eveneens genoeg tijd om borrelende irritatie te laten oplopen tot een explosie. Of wat te denken van de onrust die in Oldenzaal is ontstaan nadat een aantal spelers in januari aangaf te zullen vertrekken.

Spelers en trainers kunnen in alle gevallen zeggen de volle honderd procent voor hun huidige club te geven. Toch hebben de perikelen gevolgen voor het resultaat, zowel positief als negatief. Want werd de zege van Baronie op AFC niet gelijk gekoppeld aan de slecht-nieuws gesprekken? “Ik was heel erg gebrand op een goede prestatie. Ik kon deze week niet wachten totdat de wedstrijd begon”, liet Rosalia optekenen. Op korte termijn extra gestimuleerd dus, maar de komende maanden?
 
Vooruitgang
Afgaande op de woorden van Looms zijn ze in Rijssen dus half februari al klaar voor het nieuwe seizoen. Daadkrachtig is het zeker, of het in algemene zin een vooruitgang is valt nog te bezien. Bij menig club is – een sporadische aanwinst of vertrekker daargelaten – nog weinig afgerond. Achter de schermen wordt er uiteraard wel hard gewerkt, want de geruchten stromen bij ons de mailbox binnen.

De clubs die nog altijd in de degradatiezone verkeren zullen echter nog even moeten wachten wat de mogelijkheden voor het komende seizoen zijn. Benieuwd welke club er dan het daadkrachtigst is. En vooral hoe vroeg in het seizoen de carrousel dan op gang komt....
Kalender icoon donderdag 10 februari 2011 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers