Excelsior'31 D1 trekt ook tegen HSC'21 D1 aan het kortste eind (1-2) - samenvatting geplaatst!

Zaterdag 12 februari:
Excelsior'31 D1 - HSC'21 D1 1-2
Klik hier voor de samenvatting, gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis

Let op: speciale aandacht voor de razendknappe, voorbereidende actie van Jesse Beltman, bij de 1-2.. op 9 minuut 15 sec.! Dat dit soort acties geen toeval is bij deze talentvolle voetballer, bewijst deze actie (op 8 minuut 15 sec)

Excelsior’31 D1 – HSC’21 D1   1-2 (0-1)

Opstelling Excelsior'31 D1:
1. Mart, 2. Jesse (Ruben), 3. Gerald, 4. Bram, 5. Heval, 6.Stijn (c), 7. Tycho, 8. Matthijs (Jesse), 9. Emre, 10. Mark, 11. Ronald (Maarten)
Bank: Ruben, Maarten

(Voor de verandering eens een keer een andere verslagopbouw. Dit keer zonder de ondertussen bekende alinea’s: ‘balbezit’ en ‘balbezit tegenstander’).

Excelsior D1 verliest weer van HSC D1
Op een sompig hoofdveld – Mans van Karro en kornuiten bedankt voor het prikken – ging ondanks de ‘waterkou’ de topper tussen Excelsior D1 en HSC D1 gewoon door. Er was veel publiek, waaronder zelfs hoofdtrainer Dennis Demmers. Het was een wedstrijd met 3 ‘gezichten’, zoals dat in grote-mensen-taal heet…

Minuut 1 – 20, tot en met de 0-1
HSC was in het begin de betere partij. Excelsior kreeg in de counter een flinke kans via Emre/ Tycho, maar in het algemeen speelde de wedstrijd zich af op onze helft. HSC probeerde ons vroeg onder druk te zetten.

We kwamen er voetballend niet goed uit: de spelers zonder bal vroegen niet genoeg om de bal, (vreemd!) en de passing was niet altijd precies genoeg. Hierdoor veel balverlies op eigen helft en dus veel gevaar. De 0-1 na 19 minuten was op dat moment terecht.

Minuut 21 – 40, tot en met de 1-2
Na de goal een beter Excelsior. We konden meer druk zetten, doordat we meer duels gingen winnen (!!). Vooral tussen minuut 21 en 30 kregen we een hoop kansen. De 'oe’s' en de 'aa’s' ‘rolden’ van de tribune, maar die bal wilde er niet in! Pech, maar de 0-1 ruststand was eigenlijk te weinig voor ons.

Zelfs toen in minuut 31 HSC op 0-2 kwam, was de wedstrijd nog niet gespeeld. Excelsior knokte zich terug en kreeg wat kansjes. Na prachtig voorbereidend werk van Jesse schoof Emre de bal in de verre hoek. 1-2. Het kon nog…

Minuut 41 – 60
HSC ging weer beter spelen. We waren erg druk om bij balbezit tegenstander klein te maken, maar we vergaten om bij balbezit weer in positie te komen en groot te maken (!!) (4, 8, 9, 10). Hierdoor kwamen we zelf in balbezit niet meer aan het voetballen.

De klok tikte verder in ons nadeel. We bleven hard werken, dat is goed om te zien, maar lieten ons opjagen door de tijd. HSC bleef beter combineren en creëerde een aantal kansen. Maar het bleef 1-2.

Als je de onderstaande statistieken bekijkt, was HSC vandaag ook net ietsjes beter. Maar met een beetje meer geluk hadden we een puntje gesnoept…

Belangrijk om van deze wedstrijd te onthouden: de 2x (!!) in dit verslag. Even flink balen, maar nu weer op naar de volgende leuke wedstrijd.

Woensdag 9 februari, beker:
Excelsior’31 D1 – Quick’20 D1 0-2 (0-2)

1. Mart, 2. Ruben, 3. Gerald, 4. Bram, 5. Heval (Jesse), 6.Stijn (c), 7. Maarten, 8. Matthijs, 9. Emre, 10. Ronald, 11. Tycho (Mark)

Bank: Mark, Jesse

Geen bekerstunt Excelsior D1
verslag door coach Jan Spenkelink
Het bekertoernooi van Excelsior’31 D1 is ten einde. 1e divisionist Quick’20 uit Oldenzaal was op het hoofdveld van De Koerbelt te sterk. De 0-2 eindstand stond al na 7 minuten op het scorebord.

Balbezit tegenstander
We moesten in het begin wennen aan de snelle individuele acties van de aanvallende spelers van Quick. Dit zorgde al snel voor een 0-2 achterstand. Daarna kregen we meer grip op de tegenstander. Er werd vanavond goed klein gemaakt door D1. Samen hard werken om de bal te veroveren. Vooral de 2e helft veroverden we veel ballen door goed kort bij elkaar te spelen. Meneer Meulman, dit is goed!

Balbezit
We weten dat Quick’20 een sterke tegenstander is, maar we moeten toch proberen om te durven op te bouwen. Dat het hierbij belangrijk is om zonder bal te bewegen en vrij te lopen hebben we vooral voor de backs nog eens duidelijk gemaakt. Ondanks de vroege achterstand bleven we in balbezit dapper opbouwen.

Dit lukte vandaag best goed. Al combinerend via het middenveld creëerden we een aantal kansen. De goede keeper van Quick hield echter de 0. De 2e helft minder passing, maar meer inzet. Doordat Quick stevig druk zette op de bal moest er geregeld een mannetje worden uitgespeeld. Hard werken om balbezit in de ploeg te houden.

We waren sterk aan de bal, maar kwamen aanvallend net iets te kort om de verdediging van Quick echt pijn te doen. Matthijs was nog het dichtst bij een doelpunt, maar zijn schot ging via de onderkant van de lat net niet helemaal over de doellijn.

Al met al mogen we trots zijn op de teamprestatie van vanavond.