Excelsior'31 2 heeft geen kind aan AZSV 2 (5-0)

2-0 Maarten Smit (assist Bart Slagman)
3-0 Maarten Smit (vrije trap)
4-0 Björn Calkhoven (assist Maarten Smit)
5-0 Dylan Siemerink (assist Björn Calkhoven)

Vandaag, zaterdag 19 februari 2011, stond de wedstrijd tegen AZSV uit Aalten op het programma. Om 11.15 uur kwamen we bijeen in de Top om vervolgens naar de trainer te luisteren. Deze maakte de volgende opstelling bekend:

Doel: Alex Calkhoven
Achter: Lourens Smids, Harald Eertink, Johan Wessels, Edgar Siemerink
Midden: Gerald ten Hove, Adrian Kwintenberg, Dylan Siemerink
Voor: Maarten Smit, Björn Calkhoven, Bart Slagman

Verslag: Ruud Slagman

De scheidsrechter floot rond 12.30 uur voor aanvang van de 1e helft. Een betere start als wat komen ging, kun je je niet wensen. In de 5e minuut stuurde Bart Slagman een aantal verdedigers het bos in en de laatste AZSV verdediger had een overtreding (binnen de 16) nodig om hem af te stoppen.

De scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Een uitgelezen mogelijkheid om snel de gewenste 1-0 te maken. Gerald ten Hove liet deze kans niet onbenut en scoorde vanaf 11 meter, 1-0.

Was dat nou die goede start? Nee, slechts 4 minuten later stuurt Björn Calkhoven Bart Slagman de diepte in, op links. De voorzet van Bart Slagman werd keurig binnengeschoten door Maarten Smit, 2-0.

Na de 2-0 verzuimden we om de wedstrijd voor rust al te beslissen. Een verwoestende uithaal van onze balvaste spits Björn Calkhoven spatte uiteen op de paal. De keeper stond erbij en keek er naar.

Vervolgens kwam Adrian Kwintenberg vrij de 16 meter inlopen, maar wist de voorzet op maat van de opgekomen Lourens Smids niet tot een doelpunt te verzilveren. Niet veel later kreeg diezelfde Adrian Kwintenberg weer een goede mogelijkheid op de 3-0, ook dit maal was er geen reden tot juichen. Conclusie eerste helft: niets weggeven, goede kansen gehad, maar de wedstrijd niet voor rust op slot gegooid.

In de tweede helft eigenlijk hetzelfde verhaal, wat betreft de kansen van AZSV. Het tenue van keeper Alex Calkhoven kon ongewassen de kledingkast weer in. Gelukkig namen we wel alle onzekerheid weg door in de 2e helft 3 maal te scoren.

Maarten Smit ging in de 60e minuut achter een vrije trap staan, net buiten de 16, de van richting veranderde bal eindigde achter de keeper van AZSV, 3-0.

Edgar Siemerink werd voor de aftrap gewisseld voor Ruud Slagman, die de linksbackpositie overnam voor het laatste half uur. Niet veel later werd de 2e en tevens laatste wissel toegepast. Gerald ten Hove kon zijn skikoffer inpakken en het veld ruimen voor Jurgen Siemerink.

Bij de 4-0 was Maarten Smit eens  niet de afmaker, maar kwam de assist op zijn naam te staan. Vanaf rechts kwam hij op volle snelheid de 16 meter binnenlopen en schoof de bal hard voorlangs, waar Björn Calkhoven bij de 2e paal klaar stond om de 4-0 binnen te tikken.

Het mooiste doelpunt van de middag kwam op naam van Dylan Siemerink. Björn Calkhoven werd, met de rug naar het doel van AZSV, ingespeeld vanaf het middenveld. Björn draaide zich om en stuurde de opstomende Dylan Siemerink alleen op de keeper af. Feilloos schiet deze de bal in het dak van het doel, met zijn ‘chocolade’ linkerbeen en laat de keeper kansloos achter, 5-0.

Een leuke wedstrijd om te zien waar we meer aan ons doelsaldo hadden kunnen werken, daarentegen hebben we weinig tot niets weggegeven, wat vertrouwen geeft richting volgende week.

Dan staat de altijd lastige uitwedstrijd tegen SDV Barneveld op de planning. Dick Geerling, onze grensrechter, gaf in de kantine aan dat hij er al klaar voor was.