Gehavend Excelsior'31 herstelt zich knap van vroege achterstand (ruime samenvatting geplaatst!)

Twee van de drie Rijssense doelpuntenmakers vieren hun treffers met (latere invaller) Bunyamin Özkök: Karim Chengachi (midden) en Michel Gerritsen Mulkes (rechts)

* Klik hier voor de samenvatting van bijna een kwartier, gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis.

* Klik hier voor de samenvatting op RTV West, die begint op 12 minuut 57

* Klik hier voor een verslag op de FC Lisse website

Let op: dinsdag 1 maart bekert Excelsior'31 (thuis) tegen Elburger Sportclub (2e klasse, zaterdag). Aanvang 20.00 uur.

Opstelling Excelsior’31:
Arjan Kok, Andreas David, Coen Zwollo, Niek Davina, John van Pijkeren, Michel Gerritsen Mulkes, Dennis Rosink, Lesley Nahrwold (67. Bunyamin Özkök), Kevin Aman, Niki Leferink en Karim Chengachi (90. Gerald ten Hove)

Opstelling FC Lisse:
Mark De Vries, Wesley Weeber, Kevin Weijers (67. René van Wieringen), Tom Zoontjes, Roel de Goede, Lars Rauws (63. Raphael Supusepa), Koen Fokkema, Jesper Beunk, Jasmin Ramic, Rik Vermeulen en Martin van Eeuwijk (83. Mo Messaoud)

10. 0-1 Koen Fokkema
34. 0-2 Rik Vermeulen (penalty)
37. 1-2 Michel Gerritsen Mulkes
43. 2-2 Karim Chengachi
49. 3-2 Coen Zwollo
81. 3-3 Jasmin Ramic

Scheidsrechter: dhr. Y. Kayis (Rotterdam)
Toeschouwers: 600

Gehavend Excelsior’31 knokt zich knap naar remise tegen FC Lisse
RIJSSEN - Een gedecimeerd Excelsior’31 (John Lubbers, Kevin Siemelink en Amanuel Isa waren geblesseerd en Maurice Bartelds geschorst) en FC Lisse hebben er vanmiddag in Rijssen een waar spektakel van gemaakt. Een duel met één dissonant: arbiter Y. Gayis. De Rotterdammer was bij vlagen onnavolgbaar in zijn beslissingen en viel frequent op miscommunicatie met zijn assistenten te betrappen.

Beide ploegen gingen desondanks 90 minuten lang voor de winst. Voor de neutrale toeschouwer was het dan ook smullen geblazen. Er gebeurde immers van alles. FC Lisse kwam vroegtijdig op een enigszins geflatteerde 0-2 voorsprong, maar de thuisploeg gaf zich zomaar niet gewonnen.

De 19-jarige Michel Gerritsen Mulkes bracht met zijn ‘anschusstreffer’ de spanning terug in het duel, 1-2. Uit een hoekschop van Lesley Nahrwold wist Karim Chengachi, vlak voor rust, beide partijen weer op gelijke hoogte te brengen, 2-2.

Chengachi profiteerde van weifelend optreden van Lisse goalie Mark de Vries, die in de beginfase van het duel een fenomenale save had op een geplaatste kopbal van Niki Leferink, maar daarna steeds onzekerder werd.

Na rust gingen beide ploegen verder waar ze gebleven waren. De toeschouwers namen maar eens plaats op het puntje van de stoel. De thuisploeg nam via Coen Zwollo brutaalweg de leiding, 5 minuten na rust, 3-2. Een treffer die min of meer letterlijk uit de lucht kwam vallen.

FC Lisse nam alle risico’s en bood Excelsior’31 legio mogelijkheden, op de counter. Zo gemakkelijk als arbiter Gayis de bal bij Excelsior’31 op de stip deponeerde, zo pedant wuifde de man in het zwart een overtreding op Niki Leferink weg, binnen de beruchte lijnen van het strafschopgebied.

Na een overtreding van Andreas David deponeerde arbiter Gayis de bal voor de tweede keer vanmiddag op 11 meter. Jasmin Ramic mikte de bal echter jammerlijk naast het doel van Excelsior’31 goalie Arjan Kok.

Toch kreeg FC Lisse tien minuten voor tijd loon naar werken, dit keer was Ramic wel tréfzeker, 3-3. Dat FC Lisse niet de volle drie punten mee naar huis kon nemen had de thuisploeg te danken aan doelman Arjan Kok. De Hardenberger sluitpost had een prima save, op de inzet van Messaoud.

Excelsior'31 gelijk in doelpuntrijk duel
Bron: klik hier
Excelsior'31 heeft in een doelpuntrijk duel de punten moeten delen met FC Lisse. In de eerste helft scoorde beide ploegen twee maal. Na rust vielen er nog twee treffers, waardoor de 3-3 eindstand op het scorebord verscheen.

FC Lisse kwam in Rijssen op een comfortabele voorsprong. Koen Fokkema zette zijn ploeg op voorsprong, waarna Martin van Eeuwijk via een penalty de voorsprong verdubbelde. Excelsior'31 wist echter voor rust alweer op gelijkerhoogte te komen. Michel Gerritsen Mulkes was verantwoordelijk voor de aansluitingstreffer, waarna Karim Chengachi zijn ploeg nog voor rust weer naast Lisse zette.

Na de thee ging de ploeg van Dennis Demmers door en kwam het via Coen Zwolle op een 3-2 voorsprong. Dat hield de thuisploeg niet vast. Nadat Lisse een strafschop niet wist te verzilveren, scoorde het wel acht minuten voor tijd via Jasmin Ramic de gelijkmaker in een attractief duel.

Excelsior'31 speelt gelijk
RIJSSEN – Excelsior’31 heeft zaterdagmiddag achtervolger FC Lisse in een rechtstreeks duel op achterstand gehouden. In Rijssen eindigde een knotsgek duel in 3-3. Excelsior toonde mentale weerbaarheid en strijd. Na een 2-0 achterstand kwam de ploeg nog voor rust op gelijke hoogte door doelpunten van Michel Gerritsen Mulkes en Karim Chengachi.

Al vroeg in de tweede helft zette Coen Zwollo Excelsior op 3-2, maar in de slotfase maakte Jasmin Ramic, die daarvoor nog een penalty mistte, de gelijkmaker. Vooral de arbitrage had een groot aandeel in de uitslag.

Buiten tal van kleine, bedenkelijke beslissingen, weigerde arbiter Kayis bij een 3-2 voorsprong de bal op de stip te leggen, waar hij een stuk meer resoluut was in het voordeel van FC Lisse. Niki Leferink werd opzichtelijk in z’n rug geduwd, maar Kayis wuifde het weg. Kalender icoon zaterdag 26 februari 2011 / Algemeen