SDV Barneveld 2 geen eitje voor Excelsior'31 2 (0-0)

Duel SDVB -  Excelsior’31 eindigt zoals het begint (0-0)

Verslag door Wim Oosthoek (foto)
Zaterdag 25 februari: kwart over 9 moesten we aanwezig zijn, om daarna om 12.00 te starten in Barneveld.

De eerste helft begonnen we slap en maakte SDVB Barneveld het spel. Zij begonnen feller en wisten alle tweede ballen te winnen. Ze probeerden vooral hun snelle aanvallers te bereiken, maar dat werd door onze achterhoede goed opgepakt.

Wel speelden wij veel te veel achterwaarts, waardoor wij ons zelf in de problemen werkten. Dit leverde een aantal gevaarlijke situatie op voor onze tegenstander. Maar zij waren echter niet scherp voor de goal

Later kwamen wij iets beter in de wedstrijd en leverde dat ook een paar gevaarlijke situatie`s op, maar werd het onvoldoende uitgespeeld waardoor we gingen rusten met een 0-0 stand. In de rust werd duidelijk aangegeven dat er te weinig beleving was en dat moest veranderen.

De tweede helft kwamen we scherper en beter uit de kleedkamer en dat leverde ook zeker een paar goede kansen op. Een goede actie van Maarten Smit trof net geen doel. Bjorn Calkhoven was er vlak voor de rust ingekomen voor de geblesseerde Arnoud Baan en dat zorgde ook voor meer gevaar voorin.

Harald Eertink kwam een keer goed mee op maar schoot de bal net te ver voorlangs. We waren nu beter in de wedstrijd en de wedstrijd was eindelijk los.

Wel bleven wij moeite houden met de snelle jongens voorin die wel erg gevaarlijk waren maar ook zij wisten hun kansen niet te benutten. We speelden voor de 3 punten door een extra mannetje door te schuiven naar het middenveld.

Dit leverde vlak voor tijd nog een geweldige kans op voor Arnoud Gerritsen, naar een goede bal van Adrian Kwintenberg kwam Arnoud alleen voor de keeper en speelde de bal goed over de keeper heen alleen langs de verkeerde kant van de paal.

Hierna floot de scheidsrechter af waarna er gemengde gevoelens waren bij het 0-0 gelijke spel. Als we naar het speelbeeld van de wedstrijd kijken was een gelijk spel terecht maar er had meer ingezeten. Volgende week hebben we de inhaal wedstrijd tegen Berkum waar we weer vol voor de winst moeten spelen zodat we weer zo snel mogelijk op de nummer 1 plek te komen.