Excelsior'31 op z'n 11 en 30st naar laatste 16 KNVB Districtsbeker (samenvatting geplaatst!)

13. 1-0 Nahrwold
54. 2-0 Bartelds
57. 3-0 Aman

Klik hier voor de samenvatting, gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis

Excelsior’31 heeft zich dinsdagavond, na een eenvoudige 3-0 overwinning op zaterdag 2e klasser ESC, geschaard bij de laatste 16 van het KNVB Districtsbeker evenement.

De eerste helft van het duel tegen de Elburgers was werkelijk niet om aan te gluren, mede doordat de bezoekers zich (begrijpelijk) rigoureus ingroeven, in het eigen strafschopgebied. Daarentegen had Excelsior’31 voor rust niet het vernuft en de inventiviteit het cordon van de blauw/witten uiteen te rijgen.

Na rust werd het baltempo bij de thuisploeg nadrukkelijk opgeschroefd en was het een kwestie van tijd eer ESC de genadestoot zou worden toegediend. De Elburgers kwamen dientengevolge nauwelijks (meer) over de middenlinie en al helemaal niet voor het doel van René Remie.

Dat na 90 minuten het scorebord een eindstand van ‘slechts’ 3-0 aangaf, in het voordeel van de rood/witten, was an sich al opmerkelijk. Immers, met wat meer raffinement had de score eenvoudigweg beduidend hoger uit kunnen vallen…

Excelsior’31 komt in de 5e ronde van de KNVB Districtsbeker (thuis) uit tegen de winnaar van Berkum – HHC Hardenberg. Het duel in Berkum wordt a.s. vrijdag 4 maart om 19.30 uur gespeeld (vanwege carnaval).

Opstelling Excelsior’31, tegen ESC:
Remie, David, Zwollo, Bartelds, Van Pijkeren, Gerritsen Mulkes (57. Ten Hove), Rosink (72. Dylan Siemerink), Nahrwold, Özkök, Chengachi (69. Smit) en Aman

Bron: klik hier
Dinsdagavond is er volop gespeeld in de vierde ronde van de districtsbeker.

De uitslagen:
* HSC'21 - Voorwaarts Twello 4-2 (4-0). Kamphuis 1-0, Wilens 2-0, Penterman 3-0, Wilens 4-0.

* Rigtersbleek - FC Jeugd 4-0 (1-0). Van der Luyt 1-0, 2-0, en 3-0. Benanirouche 4-0.

* Juliana'31 - SVZW 3-2 (1-1). Tamerus 0-1, Van Keulen 1-2.

* Swift'64 - Avanti Wilskracht 1-2 (0-0). Agten 0-1, Jay Kamphuis 1-2.

* Bennekom - Almelo 11-1 (4-1). Boompaal 0-1.

* Victoria'28 - NEC amateurs 1-1 (0-0). Carmelia 0-1, Stuut 1-1. NEC door na strafschoppen