Halfjaarlijkse ledenvergadering Excelsior’31 matig bezocht

Halfjaarlijkse ledenvergadering Excelsior’31 matig bezocht

RIJSSEN – De halfjaarlijkse ledenvergadering van Excelsior’31 heeft woensdagavond amper 50 bezoekers getrokken.  De concurrentie van de Provinciale Statenverkiezingen en de bekerkrakers FC Twente – FC Utrecht en Bayern Munchen – Schalke’04 zal ongetwijfeld van invloed zijn geweest.

Excelsior’31 voorzitter Lamber Voortman heette de aanwezigen welkom. Middels een minuut stilte was er een ’in memoriam’ voor de overleden Excelsior’31 leden Roesinus Pijffers, Jos Kamphuis en Bé Eshuis. 

Voortman maakte duidelijk dat hij – en het Excelsior’31 bestuur – zich ernstig zorgen maken over de toenemende agressie op de velden. Ook bij Excelsior’31. De voorzitter riep de leden op zich nadrukkelijker te beheersen, binnen en buiten de lijnen.

Penningmeester Wildfried Dittrich deed bij het financieel verslag uit de doeken dat Excelsior’31, in de periode november en december, behoorlijk te lijden heeft onder de weersomstandigheden. Duidelijk mag zijn dat ook de kantineomzet hier schade van ondervindt, aldus Dittrich. Desondanks bleef de brutowinst marge in het clubhuis in tact.

Bij de meest recente halfjaarlijkse ledenvergadering (september 2010) kon de Excelsior’31 penningmeester een aantal meevallers melden, zoals het kampioenschap van het 1e elftal en beslissingduels, die voor een prima kantineomzet zorgden. Dergelijk ‘meevallers’ vielen er over de achterliggende periode helaas niet te melden, aldus Dittrich.

De opbrengsten uit sponsoring bij Excelsior’31 stijgen nog steeds. Zeer content was Dittrich met een substantiële, extra bijdrage uit de Stichting Excelsior’31 Jeugd Promoting, in de clubkas van de vereniging. De penningmeester maakte duidelijk dat er achter de schermen nadrukkelijk gewerkt is aan een model om de inning van contributie te koppelen aan de registratie van de leden, via Sportlink.

Met Pieter Oosthoek heeft Excelsior’31 een nieuw bestuurslid in huis gehaald. Oosthoek zal, bij akkoord van de ledenvergadering van september 2011, de portefeuille Commerciële Zaken voor zijn rekening nemen. Momenteel wordt er door Erik Leeuwis een sponsorplan ontwikkeld, om alle Excelsior’31 sponsoren nadrukkelijk in kaart te brengen.

Voorzitter Lamber Voortman betreurde het dat de nieuwbouw van de tribune, inclusief kleedaccommodatie, vertraging heeft opgelopen. Oorzaken zijn het langer-dan-verwacht-duren van het vergunningtraject en sloopvergunning (vanwege een incomplete asbestrapportage).

Voortman stoorde zich aan de in zijn ogen gebrekkige input van de Excelsior’31 leden, een lage opkomst bij de informatieavond en de desinteresse voor de Obligatieactie. Een contributieverhoging kon de voorzitter dan ook niet uitsluiten. Daarnaast zullen er tal van acties op touw worden gezet, om de benodigde financiën te genereren.

Kunstgras
Excelsior’31 wacht met smart op de aanleg van kunstgrasvelden, op het sportpark De Koerbelt.  In een eerdere fase deed de club al eens een éénmalig voorstel aan de lokale overheid. Daarmee liet de club ‘het achterste van de tong zien’, aldus de voorzitter.

Donderdagavond vertrekt een 100-tal jeugdspelers (en begeleiders) richting het gemeentehuis van Rijssen, waar die avond de begroting van 2011/2012 ter tafel komt. Met daarin een reservering voor de aanleg kunstgrasvelden, op sportpark De Koerbelt.

Rookverbod en terras
Excelsior’31 denkt nadrukkelijk na om voorzieningen te treffen voor de rokers, onder de leden. De club constateert dat het kantinebezoek van de leden afneemt en er een verschuiving is waar te nemen, richting de plaatselijke horeca. Waar inmiddels gewoon weer gerookt mag worden. 

Het bestuur van Excelsior’31 overweegt een uitbreiding en aanpassing van het bestaande terras, waar geen bier-in-glas genuttigd mag worden, op basis van een KNVB verordening. Door 4D Architecten is een ontwerp gemaakt van een nieuw aan te leggen terras, voorzien van een glaswand.
    
Voorzitter Lamber Voortman maakt duidelijk dat er door het COTH (Centraal Overleg Topklasse en Hoofdklasse) wordt nagedacht over het verder professionaliseren van de Topklasse. Gedacht moet worden  aan o.a. ballenjongens, een stewardopleiding, maar ook het minder snel ‘vast’ spelen van 2e elftalspelers, in het 1e.

Op dit moment staat dat aantal nog op 15. Er is door de KNVB echter geen rekening mee gehouden dat clubs in de Topklasse vaker in actie komen, dan voorheen (in de Hoofdklasse).

Daarnaast wordt er door het COTH nadrukkelijk getracht de Topklasse te ‘vermarkten’.  Ook worden de mogelijkheden bestudeerd om uitwedstrijden van het 1e elftal ‘live’ uit te zenden, in het eigen clubhuis.

De doorstroming van reserveteams, naar de competitie van standaardteams, mag wat Excelsior’31 betreft in een stroomversnelling komen. De KNVB gaat een zgn. ‘task-force’ opzetten, om een en ander in kaart te brengen.  

Tenslotte kondigt voorzitter Lamber Voortman een Excelsior’31 familiedag aan, op zaterdag 28 mei. De organisatie is in handen van de Activiteiten Commissie, Supportersvereniging en de Vriendenkring.

Betreffende zaterdag worden de laatste duels in de SEJP mini-competitie gespeeld. Daarnaast is er een penaltybokaal en de jaarlijkse wedstrijd van de F'jes tegen de moeders. Het 1e elftal speelt die dag de jaarlijkse traditional, tegen de Excelsior'31 E-jeugd.

Verder zijn er springkussens, is er speedsoccer, muziek, een mixtoernooi, de bekendmaking 'speler van het jaar' en een demonstratie van de hondendressuurclub, uit Rijssen. Kalender icoon donderdag 3 maart 2011 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers