Burgemeester Hofland: 'Als de gemeenteraad 'ja' zegt (en Excelsior'31 óók!) komen de 2 kunstgrasvelden er!' (winnaars spandoekwedstrijd bekend!)

Burgemeester Hofland: 'Als de gemeenteraad 'ja' zegt (en Excelsior'31 óók!) komen de 2 kunstgrasvelden er!' (winnaars spandoekwedstrijd bekend!)

foto: Excelsior'31 voorzitter Lamber Voortman kreeg (symbolisch) het eerste stuk kunstgras overhandigd, uit handen van Arco Hofland, de Rijssense burgemeester

Winnaars van de spandoekwedstrijd:
* 1e prijs: C-3 (rondleiding FC Twente stadion)
* 2e prijs: E-13 (geldbedrag) 
* 3e prijs: F-1 (geldbedrag) 

Klik hier voor interviews van verslaggever Bert Bosschers, in het Radio 350 programma 'Lopend vuurtje'



* 7 minuut 20: Excelsior'31 voorzitter Lamber Voortman
* 13 minuut 46: Luit Meijer, voorzitter Sportraad
* 16 minuut 30: wethouder ter Keurst (Pv/dA), Isa Kahraman (CDA), Bert Tijhof (ChristenUnie), Rob de Koe (VVD)
* 25 minuut 40: burgemeester Arco Hofland



Voorzitter Lamber Voortman kan zijn geluk niet op, na de beloftevolle woorden van Arco Hofland, de Rijssense burgemeester...

Excelsior’31 jeugd op de bres voor kunstgras 



Klik hier voor een impressie, gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis
 

RIJSSEN – Een 150-koppige stoet jeugdig talent van Excelsior’31 trok donderdagavond van het sportpark De Koerbelt richting het Gemeentehuis van Rijssen, om te demonstreren tegen het uitblijven van kunstgras op sportpark De Koerbelt. 

Géén kunstgras betekent immers géén voetbal, in de voor een voetballiefhebber bepaald troosteloze winterperiode. Voor de selectieteams worden er dan wel frequent trainingen en wedstrijden ‘buitenshuis’ (in Aadorp, Bornerbroek, Buurse etc.) op touw gezet, waarbij de recreatieteams niet zelden noodgedwongen ‘het kind van de rekening’ zijn.



Voor Excelsior’31 betekent het ‘inhuren’ van kunstgras immers een enorme (éxtra, onvoorziene) kostenpost. Doordat alle activiteiten ‘elders’ plaats vinden, is de logische consequentie dat er in het Excelsior’31 clubhuis nauwelijks of geen inkomsten zijn. Omdat de voetbalvelden op sportpark De Koerbelt in de winterperiode nu eenmaal niet betreden kunnen (of mogen) worden.

Het moet gezegd, de ontvangst van de enorme colonne Excelsior’31 jeugd in rood en wit, voorzien van fakkels en trommels, door burgemeester Arco Hofland van Rijssen was hartverwarmend.

Hofland kon (uiteraard) geen concrete toezeggingen doen, juist voor aanvang van de gemeenteraadsvergadering, maar was positief gestemd: ‘'Als de gemeenteraad 'ja' zegt (en Excelsior'31 óók!), dan komen de 2 kunstgrasvelden er!'

Beter nieuws was er niet voor de 150-voetballers en meegekomen beleidsmakers. Daarom was een oorverdovend gejuich dan ook een logisch gevolg, op de beloftemakende woorden van Rijssens burgervader.



‘In april valt de definitieve beslissing’, voegde Hofland er aan toe. ‘Dan staan we hier wéér!’, counterde Excelsior’31 voorzitter Lamber Voortman, treffend. 

Een voetbalwedstrijd heeft doorgaans slechts één winnaar. De komst van kunstgras op sportpark De Koerbelt betekent dat er sprake zal zijn van twéé winnaars, Excelsior’31 én de AV Rijssen. Laatstgenoemde kan vanaf dat moment volledig beschikken over ‘veld 6’.

Ook voor de atletiekvereniging gaat dan een droom in vervulling…

Bron: You Tube (West Twente)
Excelsior'31 heeft donderdag 3 maart voor de raadsvergadering geprotesteerd bij het gemeentehuis in Rijssen. Zij willen nu eindelijk kunstgras. Tunnels zijn er al genoeg in Rijssen, er moet nu kunstgras komen.

Burgemeester Arco Hofland gaf aan dat het college van B en W hiermee akkoord gaat, als Excelsior'31 meebetaald. Wel moet de gemeenteraad het voorstel in april nog goedkeuren. Kalender icoon donderdag 3 maart 2011 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers