Rode kaart Lubbers doodsteek voor kwartfinale kansen Excelsior'31 (samenvatting geplaatst!)

Rode kaart Lubbers doodsteek voor kwartfinale kansen Excelsior'31 (samenvatting geplaatst!)

Excelsior'31 - Berkum 2-4 (1-1)
06. 1-0 Nigel Michels (assist Lesley Nahrwold)
38. 1-1 Kassim Bizimana 
56. 1-2 Pascal Diender
59. 1-3 Pascal Diender
80. 2-3 Kevin Aman
81. 2-4 Chris v/d Meulen
48. rode kaart John Lubbers

(klik hier om te beoordelen of de rode kaart al-dan-niet terecht was. Let bijv. eens op de positie van de arbiter)

Klik hier voor de 10 minuten lange samenvatting (gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis)

Arbiter: dhr. ter Brake 

Bron: klik hier
RIJSSEN - Excelsior'31 is er niet in geslaagd de kwartfinales van de districtsbeker te bereiken. De topklasser verloor dinsdagavond verrassend van Berkum. De hoofdklasser bleek in Rijssen met 4-2 te sterk.

Excelsior'31 kwam al snel voorsprong via Nigel Michels, maar daarna ging het toch mis. Extra vervelend was de rode kaart die John Lubbers ontving. De verdediger kon kort na rust, bij een 1-1 tussenstand, inrukken vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler. 

Opstelling Excelsior'31:  
Arjan Kok, Michel Gerritsen Mulkes, John Lubbers, Niek Davina, Andreas David, Gerald Ten Hove, Dennis Rosink, Lesley Nahrwold, Maarten Smit, Kevin Aman en Nigel Michels

87. John Van Pijkeren en Dylan Siemerink voor Maarten Smit en Gerald ten Hove

* Geblesseerd: Amanuel Isa, Bunyamin Özkök, Kevin Siemelink
* Geschorst: Maurice Bartelds 
* Niet van de partij: Niki Leferink, Karim Chengachi, Coen Zwollo

Berkum naar laatste acht in bekertoernooi
Bron: klik hier 
RIJSSEN - Berkum mag zich kwartfinalist noemen in de strijd om de oostelijke districtsbeker. De Zwolse hoofdklasser zette op het veld van topklasser Excelsior'31 een knappe overwinning neer: 2-4. De cijfers stemden trainer Michel van Oostrum tot tevredenheid, het spel nog niet. "Zeker de eerste helft was slecht." Logisch dus, dat Berkum vroeg op achterstand kwam.

Van Oostrum noemde de gelijkmaker van Kassim Bizimana, na een voorzet van Chris van der Meulen, daarna een goal uit het niets. "Dat was totaal tegen de verhouding in."

De hoofdklasser pakte de zaken wel goed aan toen Rijssenaar John Lubbers net na rust vanwege een doorgebroken speler werd weggestuurd. Pascal Diender benutte direct de vrije trap, die na de overtreding resteerde. Hij zorgde ook voor de rustgevende derde goal. Chris van der Meulen kon de tegentreffer van Kevin Aman meteen van een antwoord voorzien, 1-3 werd snel 2-4.

Berkum speelt in de kwartfinale waarschijnlijk weer tegen een topklasser, Achilles'29. En opnieuw een uitwedstrijd. "Tegen die tijd maken we er een dagje uit van", lacht Van Oostrum, in de wetenschap dat het duel nog een maand op zich laat wachten. Veel belangrijker voor de coach en de club is de competitie, waarin Berkum is afgedaald naar een plaats die tot nacompetitievoetbal tegen degradatie zal leiden.

"Het is te hopen dat we uit de tweede helft in ieder geval het nodige vertrouwen hebben gehaald. Je maakt vier goals op het veld van een topklasser, dat gebeurt niet dagelijks. En scoren is dit seizoen toch ons probleem."
Kalender icoon dinsdag 15 maart 2011 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers