Kevin Winkelhuis (24) maakt de overstap van Quick’20 naar Excelsior'31

Kevin Winkelhuis (24) maakt de overstap van Quick’20 naar Excelsior'31

Klik hier voor een 'Kevin Winkelhuis promo', samenstelling Thijs Nieuwenhuis

RIJSSEN - Excelsior'31 heeft de 1e elftalsectie voor de komende twee seizoenen versterkt met Kevin Winkelhuis, van Quick'20. De 24-jarige (rechtsbenige) middenvelder scoorde dit seizoen al 4x voor de Oldenzaalse (zondag) Topklasser. 



Wij wensen Kevin veel plezier en succes, bij Excelsior'31. Foto: www.excelsior31.nl



Kevin Winkelhuis in duel met Theo Janssen (FC Twente)  Foto: Sportfoto Regio Twente

Na Christiaan Cicek (FC Lienden), Maikel Kampjes (Quick'20), Sander Zandvoort (DOS'37), Gradus Hempenius (Achilles'29), Jan Borghuis (ACV) en Robert Wilens (HSC'21) is Kevin Winkelhuis de 7e aanwinst voor de 1e elftal selectie van Excelsior'31, seizoen 2011/2012.

Kevin Winkelhuis van Quick’20 naar Excelsior’31; nieuw contract voor Gradus Hempenius
Bron: klik hier



RIJSSEN – Excelsior’31 heeft Kevin Winkelhuis (foto) aangetrokken.  De middenvelder van Quick’20 stond in de belangstelling van Rigtersbleek, HSC’21 en Deto, maar koos voor de één niveau hoger spelende topklasser uit Rijssen.

‘Ik heb inderdaad met meer clubs gesproken, maar toen Excelsior zich meldde, was ik meteen gemotiveerd, want dat is toch een club waar ik stiekem op hoopte’, vertelde Winkelhuis die vervolgens een goed gesprek had met vertegenwoordigers van de zaterdagclub.

‘Dat was positief en heb toen de keuze gemaakt. Als je voor Excelsior kiest, kies je voor niveau en ambitie. Als je ziet met welke selectie ze volgend seizoen gaat spelen, hoef je niet lang na te denken. Ze willen binnen enkele jaren een vaste waarde zijn in de top van de topklasse. Daar werk ik graag aan mee.’ 



Foto: www.excelsior31.nl

Dat Winkelhuis voortaan niet meer op zondag, maar op zaterdag speelt, vindt hij nog een extra aspect. ‘Dat is leuk, zo is echt alles nieuw voor mij’, aldus de 24-jarige Oldenzaler die in Rijssen een overeenkomst tekende voor twee seizoenen. Winkelhuis maakt deel uit van een groep spelers die onlangs bij Quick’20 na onenigheid met het bestuur het vertrek heeft  aangekondigd.

Jordy Kamphuis en Tim Engbers maakten al eerder bekend over te willen stappen naar hoofdklasser  SVZW. Mirko Zwiers stapt ook over naar de club uit Wierden. Maikel Kampjes gaat met Winkelhuis mee naar Excelsior’31.  

Ook Patrick van Halteren en Michel Lage Venterink nemen aan het eind van dit seizoen afscheid van de topklasser uit Oldenzaal, die eerder Nebil Cimen met onmiddellijke ingang zag stoppen. 

Erwin Looms, het opperhoofd van de technische zaken bij Excelsior’31, is erg verheugd met ja-woord van Winkelhuis.  ’Kevin is een multi-functionele speler met veel loopvermogen. We wilden hem graag erbij hebben. Dat is dus gelukt.’

Looms maakte eveneens bekend dat Gradus Hempenius voor twee jaar heeft getekend, waarbij een speciale clausule in de overeenkomst is meegenomen, dat hij tussentijds niet naar een betaald voetbalclub kan overstappen. Hempenius maakte enkele weken geleden bekend van Achilles’29 naar Excelsior’31 te willen overstappen, maar  kwam vervolgens in de belangstelling te staan van enkele profclubs. Hij speelde zelfs een oefenduel mee met FC Emmen.

‘Door de overeenkomst met Hempenius te veranderen in een tweejarige met de genoemde clausule, zijn we zeker van zijn komst’, zegt Looms die de Enschedeër typeert als een grote aanwinst. ‘Gradus is een topamateur. Hij kan enorm belangrijk voor ons worden.’
Kalender icoon donderdag 17 maart 2011 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers