Meer financiële steun voor amateurclubs

Meer financiële steun voor amateurclubs

Bron: klik hier
Hoofdsponsor ING van de KNVB gaat zich de komende jaren nadrukkelijk voor het jeugd- en amateurvoetbal inzetten. Dat heeft het concern vrijdag tijdens een persconferentie op het hoofdkantoor van de nationale voetbalbond in Zeist bekendgemaakt.

ING is sinds januari 2010 de voornaamste geldschieter van de KNVB. 'We hebben ons eerst op het WK in Zuid-Afrika geconcentreerd', vertelde bestuursvoorzitter Nick Jue. 'Nu willen we ons inzetten om het Nederlands voetbal gezond te houden.De nadruk ligt ook op het amateur- en jeugdvoetbal."

ING wil het komend jaar maximaal duizend amateurclubs helpen, om het voetbal gezond te houden en te maken. 'Zij kunnen zich bij ons melden', zei Jue. 'We geven niet alleen geld, maar willen ook materiaal en vrijwilligers aanbieden. We geven personen van ING ook de kans om tijdens werktijd als vrijwilliger bij een voetbalclub te werken.' 

Jue wilde niet over bedragen praten, maar zei wel dat ING vrijdag het onlineplatform Jonge Leeuwen heeft gelanceerd. Daar kunnen jeugdige voetballertjes met elkaar chatten en voetbalspelletjes spelen. ING ondersteunt ook het Jeugdsportfonds Nederland dat kinderen met minder kapitaalkrachtige ouders toch lid van een voetbalclub maakt. 'Want voetbal moet laagdrempelig blijven', zei Jue.

'We zijn heel blij met de initiatieven van ING', reageerde voorzitter Michael van Praag van de KNVB. 'We zijn hier in Nederland de kweekvijver van het internationale voetbal. Het begint allemaal bij de jeugd en amateurs. Het is heel goed dat ING beide takken gaat steunen.'  Kalender icoon zaterdag 19 maart 2011 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers