Katwijk schiet zichzelf in de voet en verzuimt Excelsior'31 de genadestoot te geven (samenvatting geplaatst!)

Katwijk doelman Atam Koroglu (o.a. ex- FC Utrecht, MVV, AGOVV en Top Oss) probeert Lesley Nahrwold vergeefs het scoren te beletten; foto: copyright www.excelsior31.nl

* Klik hier voor een verslag op de Katwijk site

Katwijk schiet zichzelf in de voet en verzuimt Excelsior'31 de genadestoot te geven (2-2)
Excelsior’31 – Katwijk 2-2 (0-1)
19. 0-1 Donny van Oijen
47. 0-2 Donny van Oijen
64. 1-2 Lesley Nahrwold
83. 2-2 Kaim Chengachi

Opstelling Excelsior’31:
Arjan Kok, Andreas David (68. Kevin Siemelink), Maurice Bartelds, Niek Davina, Michel Gerritsen Mulkes, Nigel Michels (78. Gerald ten Hove), Dennis Rosink, Lesley Nahrwold, Karim Chengachi, Niki Leferink (29. Maarten Smit) en Kevin Aman

Opstelling Katwijk:
Atam Koroglu, Michiel van Dam, Quincy van Ommeren, Dwight Krolis (85. Benny Kleine), Arturo ten Heuvel, Donny van Oijen, Richard Blonk (85. Nicky Sjaardema), Laurens ten Heuvel, Jerghinio Sahadeswing, Elroy Lammers en Jos Jansen

Scheidsrechter: dhr. Van Wijk
Gele kaart: Karim Chengachi en Kevin Aman (Excelsior’31);  Benny Kleine (Katwijk)
Toeschouwers: 1100

Hands of geen hands? Met een beetje geluk had Excelsior'31 het duel nog gewonnen óók (al zou dat bepaald tegen de verhouding in zijn geweest)

Excelsior’31 heeft vanmiddag een punt ‘gestolen’ van Katwijk. De bezoekers kwamen tegen de verhouding in (immers, het eerste kwartier was voor de thuisploeg) op voorsprong door de snelle Donny van Oijen, die prima anticipeerde op een steekpass van Arturo ten Heuvel, 0-1.

Als na een half uur spelen Niki Leferink geblesseerd het veld verlaat (hij werd vervangen door belofte Maarten Smit) was Excelsior’31 het vaste aanspeelpunt plotsklaps kwijt. Bij vlagen werd de thuisploeg zelfs overlopen en had de nummer vier van de ranglijst het duel vroegtijdig in zijn voordeel kunnen (misschien wel: moéten) beslissen. Dat verzuimde het, echter.

Toch lijkt er geen vuiltje aan de lucht voor de Katwijkers, wanneer opnieuw Van Oijen gelijk na rust de bal tegen de touwen jaagt, dit keer uit een luchtduel, 0-2. Op een of andere manier rechtten de rood/witten de rug en pakten langzaam maar zeker de draad - van het eerste kwartier, voor rust - weer op.

Als Lesley Nahrwold de 1-2 voor zijn rekening neemt gloort er weer hoop in de Rijssense harten. Desondanks bleef het vrouwen en kinderen eerst, bij tegenaanvallen van de bezoekers. Zo had Quincy van Ommeren het duel in zijn eentje kunnen (lees: moeten) beslissen, maar de oud-prof had het vizier vanmiddag niet op scherp.

Een kleine tien minuten voor tijd viel dan toch de gelijkmaker, als donderslag bij heldere hemel. De treffer van Karim Chengachi (2-2) deed de veldverhoudingen dan wel allesbehalve recht, maar wie maalt daarom in Rijssen.

Twee ex-profvoetballers in actie: Lesley Nahrwold (FC Twente, RBC Roosendaa) en Arturo ten Heuvel (o.a. Haarlem en Volendam)

Klik hier voor een reactie van Karim Chengachi, op RTV Oost radio

Excelsior'31 komt knap terug
Bron: klik hier
RIJSSEN - De voetballers van Excelsior'31 toonden zaterdagmiddag veerkracht. De topklasser kwam tegen het hooggeklasseerde Katwijk terug van een 2-0 achterstand en pakte een punt: 2-2.

Excelsior'31, zonder John Lubbers (geschorst), Amanuel Isa, Coen Zwollo en Bunyamin Ozkok (allen geblesseerd), begon voortvarend tegen Katwijk. Uit vrije trappen van Lesley Nahrwold werd de thuisploeg een aantal keren gevaarlijk. Het was echter Katwijk dat na tien minuten de score opende. Een snel uitgevoerde counter werd afgerond door Donny van Oijen: 0-1.

Het spel van Excelsior'31 ging na die tegentreffer snel achteruit. Dat werd er zeker niet beter op na het uitvallen van Niki Leferink. De spits moest na 25 minuten de strijd geblesseerd staken. Kort daarna kreeg Van Oijen, na een blunder van Michel Gerritsen Mulkes, de ideale kans zop 0-2. Een-op-een met Arjan Kok was het de doelman die knap redde.

Van Oijen maakte kort na rust alsnog zijn tweede van de middag. Uit een voorzet vanaf de linkerkant zorgde hij met het hoofd voor 0-2. Katwijk kreeg daarna een aantal goede kansen om verder uit te lopen. De beste was voor Quincy van Ommeren. Hij presteerde het om voor een leeg doel naast te schieten. Een misser met dure gevolgen voor de bezoekers.

Het was Nahrwold die na ruim een uur voetbal een voorzet van links binnenschoot en Excelsior terug in de wedstrijd bracht. De formatie van trainer Dennis Demmers, die ondanks een hernia wel langs de kant zat, kreeg daarna weer grip op de wedstrijd. Grip die het ook in de eerste tien minuten van de wedstrijd ook had.

In de slotfase (82e minuut) resulteerde het veldoverwicht in de 2-2. Karim Chengachi rondde af nadat de verdediging van Katwijk een voorzet van Kevin Aman niet goed verwerkte. Daardoor pakte Excelsior toch nog een punt, waardoor het op de zevende plek in de topklasse blijft staan.