Foto bij Excelsior'31 2 al klunend en smossend langs Nunspeet 2 (3-2) en...... opnieuw koploper!

Excelsior'31 2 - Nunspeet 2 3-2 (1-2)
04. 1-0 Gerald ten Hove
05. 1-1 Nunspeet
19. 1-2 Nunspeet

52. 2-2 Gerald Janssen
57. 3-2 Gerald Janssen

Klik hier voor de foto's van Klaas Bouw (Nunspeet)

’Als je één keer meer scoort dan de tegenstander.....win je!’
Verslag Excelsior ’31 2 – vv Nunspeet 2, door Lourens Smids

Zaterdag de wedstrijd tussen Excelsior ’31 2 en vv Nunspeet. Nunspeet staat in de degradatiezone, dus de roep om punten schalt al weken door het dorp.

Excelsior ’31 2 won vorige week met 2-3 in Bennekom, een zwaar bevochten overwinning. VV Nunspeet verloor nipt van Go Ahead Kampen. Vooraf waren we gewaarschuwd, want de wedstrijden die Nunspeet verloor, waren bijna allemaal met maar één doelpunt verschil. Vorige week liet trainer Eshuis als reactie weten op de moeizame overwinning: ‘’ We hebben ze niet onderschat, ze waren gewoon beter dan we dachten.’

Door de nipte overwinning van vorige week was Excelsior ’31 2 zich ervan bewust dat vandaag uit een ander vaatje getapt zal moeten worden. Het vaatje waaruit getapt moet worden zat vandaag vol strijdlust en passie. Dit alles voor het ultieme doel van vandaag: de 3 punten. Nunspeet zou inzakken. Dat was zeker. Vooraf voorspelt en tijdens de wedstrijden uitgekomen.

Wij mochten het spel maken. Iets dat ons normaal wel goed ligt. Vandaag was dat in het begin ook zeker niet anders. John ‘kalk aan de schoen’ van Pijkeren kwam over op links. Gooide de bal met zijn linker voor. De afgeslagen bal valt voor de voeten van Gerald ten Hove, die koel bleef en de bal half volley in de verre hoek weet te deponeren: kassa. 1-0, niks aan de hand.

Zou je denken… Een minuut later, in de eerste de beste aanval van Nunspeet lag de 1-1 in het netje. Gretig als John van Pijkeren was vandaag wou hij voor zijn man komen, deze wist in de kluts weg te draaien en de aanval een vervolg te geven. Door niet alert ingrijpen van onze verdediging kon de veelbepalende nummer 7 van Nunspeet de bal in de verre hoek langs Alex Calkhoven spelen. 1-1 stand. Niks aan de hand, gewoon blijven voetballen.

Dit vergaten we helaas te doen. Veelal de aanvallen zoeken door het centrum. Juist daar waar het die dag net even wat drukker was dan normaal. Onze middenvelders stonden te diep, waardoor op het middenveld een gat ontstond, waar zelfs Manolev een bal aan zou kunnen nemen.

Toch wisten we Nunspeet bij vlagen terug te drukken. Een vrije trap van John van Pijkeren werd gekeerd door de doelman, waarna uit de ontstane corner een bal van de lijn werd gehaald na een schot van Johan ‘Schwarzenegger’ Wessels.

Twee minuten later was het raak aan de andere kant. Wederom niet goed verdedigen en wederom in een omschakelingsmoment wist Nunspeet toe te slaan. De nummer 5 kreeg wat ruimte en wist hier wel raad mee. Simpel schoot hij de bal in de hoek, Alex en zijn kompanen verbouwereerd achter latend.

Tot aan de rust gebeurde weinig. Excelsior ’31 2 was vooral zoekend naar zichzelf en zijn vorm en bij vlagen ook nog eens naar de bal. Typerend: Ruud Slagman, vandaag bankzitter, was de gehele eerste helft bezig met ballen zoeken.

In de rust toch maar even de koppen bij elkaar en vol goede moed de tweede helft in. Ongewijzigd ging men start en in de 52e minuut was daar de vakschilder die Gerald Janssen heet. Na een voorzet die verlengd werd door Jelte was het Gerald die uit het niets zijn naam op het scorebord wist te zetten. 2-2. Keurig.

Nu zaak scherp te blijven en op jacht te gaan naar de 3-2. En het jachtseizoen was ons gunstig gezind. Vijf minuten na de gelijkmaker wist Adrian Gerald Janssen te vinden. Deze nam de bal als een jonge hinde uit de lucht. Halfvolley in de korte hoek.

Het verdere verloop van de wedstrijd was hetzelfde als daarvoor. Nunspeet probeerde te drukken, maar kon niet. Excelsior 2 kon bij vlagen de bal laten lopen en kansen creëren.

Dieks was vandaag solide aan het vlaggen en hij had geen moeilijke middag. Een aantal goede aanvallen konden helaas niet leiden tot de 4-2, waardoor het tot het eind spannend bleef. Nunspeet drukte nog, maar wist nimmer een goede kans te creëren. In de laatste minuten nog een blessurebehandeling bij ‘tikkietakkie Willard’, wat enige minuten kostte. Een goede overwinning en na de wedstrijd had vooral de euforie de overhand.

De feestvreugde werd nog groter toen bleek dat naaste concurrent verloren had van vv Bennekom. Keurig Bennekom, zo kennen we jullie weer. Matchwinner Gerald Janssen liet weten toen hem gevraagd werd hoe het komt dat hij twee keer wist te scoren: ‘Doelpunten maken is net als ademhalen, je verleert het nooit.’

Toen trainer Eshuis gevraagd werd om een reactie liet hij weten: ’Hier staat een tevreden man. Als je één keer meer scoort dan de tegenstander, dan win je.’

En een winnende trainer heeft altijd gelijk. Sela!