Walk-over voor F2 bij moeder aller derby's tegen SCR F1 (7-0)

Foto bij Walk-over voor F2 bij moeder aller derby's tegen SCR F1 (7-0)

Walk-over voor F2 bij moeder aller derby's tegen SCR F1 (7-0)

 Klik hier voor 98 foto's (copyright www.excelsior31.nl) van deze moeder aller derby's...

Excelsior '31 F2 - Sportclub Rijssen F1: 7-0 (3-0)

Verslag door Arjen van der Berg, mental coach F2

Maandag 28 maart, 18.30 uur
Rustig wandelde de man langs de haag over de oprijlaan richting de poort, na een zorgvuldige inspectie van het bord besloot hij via de geplande omweg zijn doel te bereiken. Via een trap bereikte hij de afgesproken plaats en wachtte geduldig op een tekstbericht. Zijn mobiel stond -zoals altijd- op de trilstand.

In de kleedkamer van Excelsior '31 1 waren de jongens opgetogen, dit was de kleedkamer waar hun Michel elke week kwam. Zelfs de massagetafel werd even uitgeprobeerd. Na een korte speech van de trainer met de dubbele achternaam en de bekende opstelling op het magnetenbord werd koers gezet naar het speelveld.

De warming-up was snel achter de rug en met de boys van buurgenoot Sportclub Rijssen F1 werden al grappen en grollen gemaakt. Vanaf minuut 
1 was het gezicht gericht op de goal van de tegenstander, toch duurde het tot de 3e minuut voordat de score werd geopend: Daan Bosch besloot om van grote afstand uit te halen, met de 1-0 al gevolg.

Via Joore Klaas en Stijn van den Hengel werd vijandelijke goal diverse malen onder vuur genomen, toch stond er steeds een sportclubber op het pad met een been of een teen. Via Jan Hiltjesdam kwam de bal bij Stijn van den Hengel die snel breed legde op Thijs van Rijn die koel afrondde: 2-0.


Na een kwartier moest Renze voor het eerst in actie komen, een naastgeschoten bal moest weer in het veld worden gebracht. Via een strakke pass werden de middenvelders weggestuurd, Thijs van Rijn gaf nu op zijn beurt een steekpass op Daan Dobbelaar die vlak voor rust de 3-0 liet aantekenen op het blok van scheids Gerbert Stegeman.


In de pauze brak de zon goed door en stonden alle vele toeschouwers in een heerlijk  avondzonnetje met koffie van Schuitemaker te wachten op de 2e helft. Ze kregen direct waar voor hun geld.


In de eerste 5 minuten van het tweede bedrijf scoorde Excelsior '31 F2 maar liefst 3 maal. Eerst was het Daan Bosch op aangeven van Stijn van den Hengel, even later waren die rollen omgekeerd en stond het inmiddels 5-0. Vanuit de 2e lijn schoot Auke Schuitemaker hard, laag en onhoudbaar voor de keeper in de verre hoek.

Joore Klaas was vanavond er op dreef en raakte 2x de paal en 2x de lat, ook Jan Hiltjesdam kon de binnenkant van het net niet raken, wel het ijzeren omhulsel. Matz van der Berg speelde een solide partij in de achterhoed en gaf menig passje links en rechts richting de buitenspelers. De bijna jarige Daan Bosch zette zijn handtekening uiteindelijk onder de 7e van de mooie lente avond in Rijssen.

Met het geluk van een adelaar kwam Renze uit deze wedstrijd, een snelle counter van Sportclub werd jammerlijk genoeg voor een open doel gemist. Hij had voor de 3e maal op rij een clean sheet.


Zes maal was zijn mobieltje gaan trillen de afgelopen 3 kwartier. 'Dat komt later' dacht de aandachtig toeschouwer bij veld 7. Nadat hij gezien had dat Excelsior '31 F2 bijna de volle 100% score haalde uit de strafschoppen, verliet hij het sportpark via een andere weg dan dat hij was gekomen. 

Hij wilde geen slapende honden wakker maken. Zijn zwarte Volvo stond nog steeds op de donkere plek op de parkeerplaats. Terwijl de jongens van F2 te horen kregen dat ze morgen een vrije avond hadden verdiend, opende hij zijn 6 ontvangen tekstberichten. 

Gelaten sloot hij zijn mobieltje aan op de sigarettenaansteker en ging op weg naar zijn volgende doel.

Kalender icoon woensdag 30 maart 2011 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers