Foto bij Excelsior'31 drukt Zeeuwse Topklasser nadrukkelijker in de Hoek waar de klappen vallen (samenvatting geplaatst!)

* Klik hier voor de 11.17 minuten lange samenvatting (gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis)

Excelsior'31 - HSV Hoek 3-0 (2-0)
18. 1-0 Kevin Aman
25. 2-0 Karim Chengachi
51. 3-0 Lesley Nahrwold

4 HSV Hoek spelers kijken toe als Kevin Aman de score opent, 1-0

Opstelling Excelsior’31:
Arjan Kok, Kevin Siemelink, John Lubbers, Maurice Bartelds (62. Amanuel Isa), Michel Gerritsen Mulkes (46. Andreas David), Niek Davina, Dennis Rosink, Coen Zwollo, Lesley Nahrwold, Kevin Aman (71. Maarten Smit) en Karim Chengachi

Opstelling HSV Hoek:
Jörg van Nieuwenhuijzen, Brecht Delbeke, Michael Koné (28. Jurgen Landuyt), Jos van Nieuwstadt, Josimar Pattinama (46. Stijn Mahieu) , John Schot, Nick de Jong, Mille Mendes (77. Hoessein Bouzambou) , Niels de Loof, Kim van Brabander en Dwayne Dildick

Klik hier voor een reactie van Excelsior'31 coach Dennis Demmers, op RTV Oost (radio)

Op bezoek bij het zaterdagvoetbal: Uguz (4e van links, HSC'21) en Cicek (5e van links, FC Lienden)

Excelsior'31 bindt ook HSV Hoek aan de zegekar

Excelsior’31 heeft vanmiddag het duel tegen rode lantaarndrager HSV Hoek ogenschijnlijk relatief eenvoudig gewonnen. Althans, afgaand op de uitslag (3-0). Schijn bedriegt, echter. Voor rust hadden de Zeeuwen overduidelijk de betere kansen, maar het vizier opnieuw niet op scherp. Een chronisch gebrek aan scherpte, bleek onlangs ook al tegen SC Genemuiden. Ook toen kreeg men legio doelkansen. Maar verzilveren? Ho maar!

Met name de uitstekende aanvaller John Schot (komend seizoen FC Lienden) was voor rust een voortdurende plaag voor de thuisploeg. De kwetsbaarheid van HSV Hoek ligt overduidelijk in de defensie, met name aan de flank, bij de vanmiddag uiterst povere backs.

Reeds in de 28e minuut werd HSV Hoek' rechtsback Michael Koné vervangen door Jurgen Landuyt.Laatstgenoemde stond echter niet te springen om een invalbeurt, al doet deze foto anders vermoeden...

Zo speelde Excelsior’31 aanvaller Kevin Aman zijn directe opponent Michael Koné meer dan eens volledig zoek en werd de verdediger dan ook in de 28e minuut uit zijn lijden verlost door interim coach Ruud Pennings. Tien minuten na de openingstreffer van de Rijssenaren, middels diezelfde Kevin Aman, 1-0.

Klungelig verdedigen aan de zijde van HSV Hoek lag aan de basis van de 2e Rijssense treffer. Karim Chengachi omspeelde doelman Jörg van Nieuwenhuijen (afgelopen seizoen nog 2e keeper bij Heracles Almelo en komend seizoen verkassend naar FC Lienden) en joeg de bal probleemloos tegen de touwen, 2-0.

Na rust bleek dat de Zeeuwen de moed hadden opgegeven en ging het duel daarmee als een nachtkaars uit. Excelsior’31 vond het ook allemaal wel best en deed al evenmin een stap teveel. Excelsior’31 coach Dennis Demmers noemde het een ‘zakelijke overwinning’. Daarmee is in feite alles gezegd. Enig wapenfeit was een moment van opleving, zes minuten na rust, toen Lesley Nahrwold de 3e Rijssense treffer liet aantekenen.

Scheidsrechter: dhr. P.C. van Gijzen

Toeschouwers: 850

Gele en rode kaarten: geen

Ruud Pennings staat voor een onmogelijke missie
Bron: klik hier
RIJSSEN - Bij Hoek werd hoofdtrainer Gaby Demanet twee weken geleden op de keien gesmeten en mocht assistent Ruud Pennings het stokje over nemen.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen, veronderstelde de clubleiding. Zaterdag werd echter duidelijk dat Hoeks nieuwe man voor een onmogelijke opdracht staat. Ook híj zal Hoek niet kunnen behoeden voor een aftocht uit de topklasse van het amateurvoetbal. De tijd is te kort en bovendien herbergt zijn ploeg te weinig kwaliteit.

Ruud Pennings heeft in amper veertien dagen tijd dan wel voor nieuwe inzichten gezorgd en voor een duidelijk concept gekozen; vooralsnog is hij een illusie armer en nog geen punt rijker. Vorige week ging de thuiswedstrijd tegen Flevo Boys verloren (1-2), zaterdag op sportpark De Koerenbelt in Rijssen gingen de punten ook aan de neus van Hoek voorbij

"We hebben voldoende kansen gehad. Het is sneu dat deze ploeg niet eens beloond wordt", zei Ruud Pennings na de 3-0-nederlaag tegen Excelsior'31. De woorden klonken bekend in de oren. Nog niet zo lang geleden konden dergelijke teksten ook uit de mond van voorganger Demanet worden opgetekend. Dat gebeurde steevast na een wedstrijd waarin Hoek de mooiste kansen om zeep had geholpen en uiteindelijk door persoonlijke fouten ten onder was gegaan.

Excelsior'31-Hoek paste prima in dat plaatje. Waar het na 45 minuten voetballen 2-2 had kunnen staan, was het bij rust 2-0 in het voordeel van de thuisclub. Excelsior'31 speelde niet groots, maar was wel uitermate effectief en profiteerde van twee kinderlijke fouten bij Hoek. In de negentiende minuut schoot Kevin Aman de 1-0 binnen nadat rechtsback Michael Koné veel te snel had toegehapt.

Aan de tweede treffer van Karim Chengachi in de 25e minuut had Koné ook schuld. Hij had middenvelder Brecht Delbeke op dat moment nimmer mogen inspelen. De ploeggenoot had een man in zijn rug. Overigens ging ook Delbeke niet vrijuit. De Belg liet zich veel te simpel aftroeven en dus lag twee tellen later de bal in het doel: 2-0.

Het leidde ertoe dat Koné al in de 28e minuut het veld moest ruimen. "Ik vond het sneu voor die jongen, maar hij had geen vat op zijn tegenstander", zei Pennings naderhand. Jurgen Landuyt werd de vervanger. De rijzige verdediger leek de schade in eerste instantie te kunnen beperken, maar even na rust liet ook hij zich in de luren leggen door de behendige Kevin Aman.

De buitenspeler bediende vervolgens op maat Lesley Nahrwold, die van dichtbij de 3-0 binnenkopte. De boeken konden dicht, de wedstrijd was gespeeld.

"Bij 2-0 achtte ik ons nog niet kansloos", zei Pennings. Het was gebaseerd op een eerste helft waarin Hoek qua veldspel best meekon met de nummer zes van de ranglijst. Spelbepaler John Schot stuurde de vleugelspelers Nick de Jong en Mille Mendes verschillende keren op avontuur.

Mendes kreeg zelf twee kansen en leverde één assist af. Tot doelpunten leidde het echter niet. Mendes schoot eenmaal op de benen van de keeper en raakte een keer de buitenkant van de paal. Dat zijn voorzet in de 23e minuut uiteindelijk geen goal opleverde, was veelzeggend.

Mendes kopte bij de tweede paal de bal uit een vrije trap van Schot knap terug tot bij de mee opgekomen Dildick, die van twee meter afstand de keeper nog niet wist te passeren. "Je vraagt je soms af hoe het het mogelijk is dat dat soort ballen er niet ingaan", stelde Pennings.

De trainer maakte in elk geval niet de fout door te stellen dat het allemaal met pech te maken had. Onfortuin achtervolgt je immers niet 25 wedstrijden lang. Kansen benutten is een gave en daaraan ontbreekt het bij Hoek, net zoals het schort aan voldoende verdedigende kwaliteiten. "In de hoofdklasse kun je je nog wel eens een fout permitteren", zei Pennings, "maar in de topklasse is een fout meestal een doelpunt.'

Pennings en de zijnen resten nu nog vijf wedstrijden. Hoewel Hoek nog altijd aan degradatie kan ontsnappen, gelooft niemand daar daadwerkelijk nog in. "Elk tikje dat we in deze fase krijgen, is een tik", zei Pennings veelbetekenend.

Ook Excelsior '31 te sterk voor Hoek
Het verschil op de ranglijst was vanmiddag op sportpark de Koerbelt wel heel duidelijk. De nummer zes had weinig moeite met de nummer laatst. In de warming-up, tien minuten voor aanvang van de wedstrijd was er al een duidelijk verschil. Excelsior '31 oefende onder toeziend oog van trainer en assistent-trainer nog wat laatste spelsituaties.

Bij Hoek was het materiaalman Djamal Buyse die op het veld stond terwijl trainer Ruud Pennings in de dugout toekeek. Vijfentwintig minuten later staat Hoek met 2-0 achter en speelt het een kansloze wedstrijd.

Kevin Aman, spelend op de linkervleugel is een plaag voor de Hoek defensie deze middag. Hij leidde alle drie de doelpunten in. In de achtste en tiende minuut had Aman de verdediging al eens getest maar stuitte beide keren op de Hoek doelman. Ook Hoek had in het eerste kwartier de mogelijkheid op de openingstreffer.

Mille Mendes had een verrassend schot op doel maar de goed keepende Arjan Kok behoede de thuisclub van een achterstand. Het goed opgezette één tweetje tussen John Schot en Mille Mendes strandde jammerlijk op de paal. Een minuut later viel het eerste doelpunt van de wedstrijd aan de kant van Excelsior '31. Michael Kone probeerde een voorzet uit de zestien weg te werken maar via zijn voet belandde de bal bij Aman die de bal achter Jörg van Nieuwenhuijzen werkte.

Vijf minuten later kreeg Hoek een vrije trap halverwege de helft van Excelsior '31. John Schot posteerde zich achter de bal en gaf een pass op Mille Mendes die de bal in de doelmond bracht. Dwayne Dildick, vervanger van de geblesseerde Giovanni Siereveld deze middag, kopte de bal hard in maar wederom stond keeper Arjan Kok in de weg.

Na vijfentwintig minuten spelen was er balverlies van Michael Kone rond de middenlijn.. Een snelle uitval van Karim Chengachi was het gevolg. De speler van Excelsior '31 mocht onbelemmerd op de Hoek-doelman afgaan. Deze werd makkelijk omspeeld waarmee de 2-0 een feit was.

Twee minuten later mocht de ongelukkig spelende Kone het veld verlaten. Hij werd vervangen door Jurgen Landuyt. Vijf minuten later kreeg Excelsior nog een kans om voor rust 3-0 te maken maar de Hoekdoelman redde een vrije trap met zijn voet uit het doel.

Zes minuten na rust had Stijn Mahieu, die in het veld was gekomen voor Josimar Pattinama een mogelijkheid om de aansluitende treffer te maken maar zijn volley was te moeilijk. Zoals zo vaak dit seizoen, lag de bal nog geen minuut later achter doelman Jörg van Nieuwenhuijzen. Ditmaal was het Jurgen Landuyt die Kevin Aman moest laten gaan. Uit de voorzet van Aman kopte Lesley Nahrwold via de paal de 3-0 eindstand binnen.

Hoek heeft nog vijf wedstrijden waarin ze kunnen laten zien tegenover hun supporters dat ze topklasse waardig zijn.

Karim Chengachi bezorgde de verdedigers van HSV Hoek een nare middag

Nederlaag Hoek bij Excelsior'31
RIJSSEN - Hoek is weer een stap dichter bij de hoofdklasse in het zaterdagvoetbal. Zaterdag verloor de Zeeuws-Vlaamse topklasser met 3-0 bij Excelsior'31. Hoewel Hoek in het eerste halfuur diverse kansen kreeg, keek de ploeg binnen een halfuur al tegen een schier kansloze 2-0-achterstand aan.

Na een kwartier was Mille Mendes kort achter elkaar dicht bij de openingstreffer voor Hoek. Eerst werd zijn schot gekeerd door de keeper, een minuut later raakte hij de paal. Prompt viel de goal daarna aan de andere kant. Michael Koné liet zich eenvoudig wegzetten en Kevin Aman opende de score voor Excelsior'31.

Vervolgens zocht Dwayne Dildick met een kopbal tevergeefs de gelijkmaker. Opnieuw leidde een persoonlijke fout toen de tweede tegentreffer in. Brecht Delbeke beet zich onvoldoende vast in Karim Chengachi en die zette de thuisploeg uit Rijssen na 25 minuten op een 2-0-voorsprong.

Het lankmoedige verdedigen kwam Michael Koné na 28 minuten al op een wissel te staan. Hij moest van trainer Ruud Pennings het veld ruimen voor Jurgen Landuyt. Deze Landuyt ging kort na rust echter in de fout bij de derde goal van Excelsior'31, die gemaakt werd door Lesley Nahrwold. Daarmee werd de laatste spanning uit de wedstrijd gehaald.

Met nog vijf wedstrijden (drie thuis en twee uit) voor de boeg is het aftellen geblazen voor Hoek. De onderste drie teams degraderen rechtstreeks. Hoek staat zestiende en heeft een gat van acht punten te overbruggen.

Onder de ogen van Bisschop Simon(i)s (uiterst rechts) voert Kevin Aman een circusact op

Spoeling is vanmiddag dun bij Hoek
TERNEUZEN - Voor Hoek is het aftellen begonnen. De hekkensluiter in de topklasse begint vanochtend om 8.30 uur aan een 280 kilometer lange reis, die de motivatie niet ten goede zal komen.

In Rijssen wacht het duel met Excelsior'31, de nummer zes van de ranglijst. Onder de rook van Almelo kan Hoek proberen nog een laatste strohalm te grijpen, maar dat moet dan wel met een enigszins uitgedunde selectie gebeuren.

Ferry Alfons kreeg afgelopen zaterdag tegen Flevo Boys (1-2) zijn zesde gele kaart van dit seizoen en moet daardoor weer een schorsing van één wedstrijd uitzitten. Regilio Pinas kan vanwege een blessure aan de hiel niet spelen en ook Sven van Ryckeghem, Jeroen van den Broeke en Sam Devinck zijn niet beschikbaar.

Tweede doelman Van Ryckeghem wordt op de bank vervangen door Mitchell Braafhart. De pas zeventienjarige keeper van de A1 is de zoon van Wilco Braafhart, die jarenlang bij Hoek in het hart van de verdediging speelde. Jörg van Nieuwenhuijzen, de eerste keus onder de lat, trainde afgelopen week nauwelijks vanwege een knieblessure. "Dat was vooral uit voorzorg", zei Ruud Pennings. "Jörg zou wel hebben kunnen trainen, maar we vonden het beter om hem even rust te geven. Hij kan gewoon spelen."

Dat laatste geldt waarschijnlijk niet voor Giovanni Siereveld. De verdediger ontbrak tegen Flevo Boys en ondervond ook afgelopen week nog hinder van zijn hamstring. Pennings: "We bekijken tijdens de warming-up hoe hij ervoor staat. De kans dat hij speelt is denk ik klein. Een speler moet honderd procent fit zijn."

Met nog zes duels te gaan bedraagt de achterstand op de veilige twaalfde plaats liefst acht punten. Het doek is daardoor bijna gevallen voor Hoek. Achter de schermen is de club al bezig met volgend seizoen. Het bestuur moet een beslissing nemen over wie er vanaf komende zomer als trainer voor de groep staat. Jacky Lambert houdt zich namens de Stichting Promotie HSV Hoek, waar de eerste selectie onder valt, bezig met technische zaken.

Nadat eerder Alfons, Siereveld en Josimar Pattinama al hun jawoord hadden gegeven, deed de Braziliaan Mille Mendes dat deze week ook. Raymond Wolff (VC Vlissingen) en doelman Robbie de Moor (Olsa Brakel) zijn tot nu toe de enige twee nieuwe spelers.

Lambert nam afgelopen week ook contact op met Onno Doeland. De spits van zondag-hoofdklasser Leonidas uit Rotterdam gaf vorige week in deze krant aan best terug te willen keren bij Hoek. Van de huidige selectie neigt een aantal Belgen (Niels de Loof, Dwayne Dildick, Kim van Brabander) naar een vertrek.

Lambert zat afgelopen week ook rond de tafel met Stijn Mahieu. Of de aanvallende middenvelder, die in januari 2008 bij Hoek terechtkwam, blijft of vertrekt is nog niet duidelijk.