Foto bij Excelsior'31 2 wint inhaalduel tegen FC Zutphen 2 en nestelt zich stevig aan kop

Wim Oosthoek wordt bevangen door emoties, nadat hij een doelrijpe kans om zeep heeft geholpen. Uiteindelijk was de rechtsback wat gelukkiger bij de 4-1...

Excelsior'31 2 - FC Zutphen 2 4-1

1-0 Gerald ten Hove
2-0 en 3-0 Gerald Janssen
3-1 FC Zutphen 2
4-1 Wim Oosthoek

De spelers van Excelsior'31 2 vieren de 3e treffer tegen FC Zutphen 2, samen met de onlangs in het duel tegen Berkum 2) ernstig geblesseerd geraakte doelman René Remie (2e van links). Gelukkig verloopt het herstel van René redelijk voorspoedig. Sterker nog, René Remie heeft inmiddels een nieuwe club gevonden, met het oog op komend seizoen. Het ambitieuze Glanerbrug, om precies te zijn.

Verslag door Arnoud Baan
Zaterdag stond de inhaalwedstrijd tegen het stugge Fc Zutphen op papier, 'uit' werd nog met 2-1 van ze verloren. Dus hadden we wat goed te maken en daarbij het was stralend mooi lapweer. Na een goeie en lange warming-up begonnen we aan de wedstrijd.

De eerste tien minuten waren aftasten en druk vooruit maar het was al snel duidelijk dat de ploeg uit Zuthpen hier niet kwam om te voetballen met tien man achter de bal, we moesten dus een hoog baltempo spelen.

Zo kregen  we  in de 9e minuut de eerste kans een mooie 1-2 van adrian en gerald J. ma de keeper stond goed op te letten. Een paar minuten later was het echter wel raak, Geraldinho ten Hove schoot van 20 meter de bal langs de keeper, de bankveerde op goooaaal.. 1-0.

We gingen vrolijk verder met combineren op het dramatische veld, dit resulteerde in een vrije trap voor ons op randje 16 onze buffel Dylan ging er achter staan maar schoot 2e ring Kuip. Aan het einde van de eerste helft was het weer raak na goed doorzetten van Geraldinho kon hij op de het doel aflopen en gaf de bal aan zijn zwager Gerald J., deze schoot hij met 'Love binnen.

De prima leidende scheids Gansei floot op zijn fluit en het was rust. De 2e helft begonnen we slap en het was Zuthpen die de eerste kans kreeg, de vrije trap spatte uiteen op de muur.Daarna begon het vele balbezit weer voor ons, en af en toe het mooie tikkitakkie voetbal. Na amper 6 minuten was het Gerald J. die een aanval over vele schijven goed afronde 3-0.

Maar door het mooie voetbal en waarschijnlijk het weer begonnen we een beetje te verslappen en het was ineens Zuthpen in de 66e minuut uit eenaanval scoorde 3-1.En Zuthpen begon er een klein beetje in te geloven, maar we zetten met zijn allen weer de schouders eronder en begonnen weer goed te voetballen.

Met nog een paar minuten op de klok ging linksback Wim 'sneltrein' Oosthoek mee naar voren en kopte de bal alias Rene Eikelkamp binnen, toooorrrr.. 4-1.

Scheids Gansei vond het mooi geweest voor vanmiddag en blies af. Het was een verdiende overwinning en met deze zijn we ook nog eens periodekampioen geworden en staan we weer 3 punten los van Apeldoorn.

Met nog 4 finales te gaan reizen we volgende week af naar Kampen voor de lastige wedstrijd tege het plaatselijke Go Ahead. Dus komt allen!