Jelte van der Berg legt met 3 treffers basis voor 6-0 overwinning Excelsior'31 2 (op Go Ahead Kampen 2)

Foto bij Jelte van der Berg legt met 3 treffers basis voor 6-0 overwinning Excelsior'31 2 (op Go Ahead Kampen 2)

Jelte van der Berg legt met 3 treffers basis voor 6-0 overwinning Excelsior'31 2 (op Go Ahead Kampen 2)

 Go Ahead Kampen 2 – Excelsior 2  0-6 (0–3)
17. 0-1 Jelte van der Berg
34. 0-2 Dylan Siemerink
45. 0-3 Jelte van der Berg
62. 0-4 Jelte van der Berg 
66. 0–5 Gerald Janssen
77. 0–6 Maarten Smit

Scheidsrechter: dhr. A. Kraaijenhof (Harderwijk)

Opstelling Excelsior'31 2: 
Keeper:  Patrick Lohuis 
Verdediging: Wim Oosthoek, Harald Eertink Johan Wessels en John van Pijkeren
Middenveld: Jurgen Siemerink, Dylan Siemerink en Adrian Kwintenberg
Aanval: Maarten Smit, Gerald Janssen en Jelte van der Berg

Wissels: 
55. Lourens Smids voor Jurgen Siemerink
70. Bart Slagman voor Adrian Kwintenberg
70. Arnoud Gerritsen voor Harald Eertink

Excelsior 2 doet uitstekende zaken op de weg naar een prachtige competitiefinale
Verslag door Dieks Geerling
We begonnen zaterdag op een vreemde manier aan de wedstrijd. De leider van Go Ahead Kampen was afwezig. Scheidsrechter de heer A. Kraaijenhof uit Harderwijk had een half uur rondgezworven op het sportpark, voordat hij in de bestuurskamer werd ontvangen. Hierdoor was hij enigszins gefrustreerd en leidde het tot een soort panieksituatie in de bobokamer.

Je begint dan als ploeg op een rare manier aan de wedstrijd. De opdracht die onze spelers meekregen was om geen commentaar op de scheids te geven. In de wedstrijd bleek echter dat de scheids de wedstrijd heel goed aanvoelde en je kon niets meer merken van de gefrustreerde situatie. Hij bleek een echter topper die minstens het cijfer 9 verdiende.

Dan nu de wedstrijd:
we starten furieus en dit resulteerde tot een redelijke kans. Daarna zakte ons spelpeil en kreeg Go Ahead een tweetal kansen, doordat wij de ballen verkeerd inspeelden, maar onze goalie Patrick Lohuis redde 2x op een prachtige manier. Na 17 minuten was het raak door een prachtig opgezette aanval door het midden, die door Jelte fantastisch werd benut. Doelpunt nr. 2 en 3 waren identiek en van grote schoonheid en werden gescoord door Jelte en Dylan.

Na rust was de opdracht om geen doelpunt tegen te krijgen en proberen minimaal 1x te scoren. Hieraan op een juiste manier voldaan en Jelte, Gerald en Maarten scoorden ieders nog 1x en Go Ahead Kampen kreeg nog een kans. Dit resulteerde in een 0–6 eindstand op het scorebord. We hadden de mogelijkheid om 10 doelpunten te maken maar een aantal echte kansen werden niet benut.

Door deze uitslag liggen we nog steeds op kampioenskoers en hebben nog 3 prachtige competitiewedstrijden voor de boeg. Onze naaste concurrent CSV Apeldoorn won gisteren ook en zij zijn nog onze enige belager. Volgende week zaterdag spelen we uit in en tegen nr.5 Berkum en CSV speelt thuis tegen Go Ahead Kampen.

Op 23 april is staat een échte topper op het programma, thuis tegen CSV Apeldoorn. We hopen op een massale opkomst van het publiek, want als we volgende week allebei weten te winnen, kunnen we op 23 april thuis kampioen worden tegen de nr. 2. Dit is de mooiste situatie die je je als speler en begeleider voor kunt stellen.

De laatste wedstrijd moeten we uit spelen tegen de nr.3, VVOG uit Harderwijk. CSVA speelt dan tegen Berkum.

Aanstaande donderdag spelen we thuis om 18.45 uur een bekerwedstrijd in de 8e finale van de beker tegen Tubantia 3 uit Hengelo. Komt ons allemaal ondersteunen.

Kortom, we gaan hopelijk prachtige voetbalweken tegemoet.



Kalender icoon zaterdag 9 april 2011 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers