Kansen op promotie voor Excelsior'31 D1 tot een minimum geslonken

Foto bij Kansen op promotie voor Excelsior'31 D1 tot een minimum geslonken

Kansen op promotie voor Excelsior'31 D1 tot een minimum geslonken

Foto: Gerard Nieuwenhuis. Klik hier voor 67 foto's van Gerard's hand

Lelystad'67 D1 - Excelsior'31 D1 3-1

Excelsior'31 D1 heeft zich niet kunnen herstellen van de mokerslag die Longa'30 D1 woensdag uitdeelde, in een beslissingsduel voor rechtstreekse promotie naar de landelijke 2e Divisie.

Excelsior'31 D1 ging daarom vanochtend in de herkansing, in en tegen Lelystad. Ook nu moest Excelsior'31 D1 zijn meerdere erkennen in de opponent. Ronald van der Berg wist vlak voor tijd de eretreffer op het scorebord te zetten, Excelsior'31 D1 verloor met 3-1.

Excelsior'31 D1 speelt zo goed als zeker woensdag 18 mei de 2e nacompetitiewedstrijd. Tegenstander is De Graafschap D2, aanvangstijdstip is nog niet bekend. 

Lelystad’67 D1 - Excelsior’31 D1 3-1 (1-0) 
Opstelling 1. Mart, 2. Ruben, 3. Gerald, 4. Bram (Matthijs), 5. Heval, 6.Stijn (c), 7. Tycho (Mark), 8. Jesse, 9. Emre, 10. Ronald, 11. Maarten Bank: Matthijs, Mark

Nog 1x vlammen, please!
Verslag van trainer Jan Spenkelink
Excelsior D1 reisde vandaag per touringcar af naar Lelystad. Op een droge vlakte was Lelystad’67 D1, nr. 2 uit een andere hoofdklasse, de tegenstander. Een echte nacompetitie, wanneer maak je dat nog mee?

Lelystad beschikte over een fysiek zeer sterke voorhoede, maar begon wat weifelend aan de wedstrijd. Maar de start van Excelsior was al niet veel beter. De Rijssense trainers coachten fanatiek om de spelers wakker te maken en fel druk te laten zetten. Dit Lelystad leek immers best te verslaan, zeker als we in balbezit goed combinatievoetbal zouden spelen. 

Maar helaas waren goede combinaties schaars. Waarschijnlijk hadden de meeste spelers de verloren beslissingswedstrijd nog in het hoofd of het lange seizoen in de benen, want Excelsior D1 bleef ver verwijderd van het normale niveau. Lelystad kreeg hierdoor kansen en Mart hield zijn ploeg met een aantal fraaie reddingen nog op de been. Kort voor rust werd het echter toch 1-0 voor de thuisploeg.

In de rust hebben we nogmaals het combinatiespel benadrukt. Maar het lukte Excelsior vandaag ‘gewoon’ niet om goed voetbal te spelen. Lelystad profiteerde hiervan en maakte binnen een kwartier nog 2 goals. Op het laatst ging Excelsior toch nog wat beter combineren en scoorde Ronald 3-1.

De 3-2 kwam ook nog bijna op het scorebord, maar Emre kreeg de bal 2x niet langs de keeper van Lelystad. Dus bleef het 3-1. De penalty’s (voor een als/als/als- situatie) waren spannend, maar gingen helaas ook met 7-6 verloren, waardoor Excelsior zonder punten weer in de bus naar Rijssen reisde.

Woensdag spelen we thuis tegen De Superboeren van De Graafschap D2. Hopelijk zijn Tycho en Bram dan ook weer fit. Nog 1x lekker voetballen, zoals we het hele seizoen al gedaan hebben!
 

Kalender icoon zaterdag 14 mei 2011 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers