Excelsior'31 2 plaatst zich voor finale landskampioenschap voor reserveteams (samenvatting geplaatst!)

Foto bij Excelsior'31 2 plaatst zich voor finale landskampioenschap voor reserveteams (samenvatting geplaatst!)

Excelsior'31 2 plaatst zich voor finale landskampioenschap voor reserveteams (samenvatting geplaatst!)

Klik hier voor 105 foto's (copyright www.excelsior31.nl)



Excelsior’31 2 – WKE 2 3-0 (1-0)
05. 1-0 Jelte van der Berg
65. 2-0 Björn Calkhoven
68. 3-0 Gerald ten Hove



Basis-11 Excelsior'31 2:
Alex Calkhoven, Ruud Slagman, Harald Eertink, Johan Wessels (77. Jurgen Siemerink), John van Pijkeren, Wim Oosthoek, Gerald ten Hove, Jelte van der Berg, Gerald Janssen (77. Willard Janssen), Björn Calkhoven en Bart Slagman (65. Arnoud Baan).



Excelsior'31 2 heeft zich met een dik verdiende 3-0 overwinning op WKE 2 geplaatst voor de finale van het landskampioenschap voor reserveteams. Net als bij het duel in Emmen (toen met name vóór rust) was Excelsior'31 bepaald de meerdere van WKE 2. Van een échte wedstrijd was dan ook nauwelijks sprake.



Na 5 minuten scoorde Jelte van der Berg op fraaie wijze de openingstreffer. Hierdoor zou de oranje-witte formatie van coach Willem Zwikker maar liefst 3x moeten scoren, om de finale te bereiken. Een welhaast onmogelijke opgave, onder bijzonder moeilijke omstandigheden (verzengende hitte en een gortdroge, kort gemaaide 'grasmat').

Excelsior'31 2 viel te verwijten dat het verzuimde al in een vroeg stadium de trekker definitief over te halen en verder afstand te nemen van WKE 2. 



Eerst 20 minuten na rust was het dan zover. De voor Bart Slagman ingevallen Arnoud Baan wist bij zijn eerste de beste balcontact op loepzuivere wijze spits Björn Calkhoven ('geleend' van het 3e) te bedienen, 2-0. Hierdoor was het 'ijs' definitief gebroken en pikte uiteindelijk ook Gerald ten Hove zijn doelpuntje mee, 3-0.



Na 90 minuten puffen en zweten was het dan eindelijk zo ver: Excelsior'31 2 dat zich binnen 6 jaar voor de tweede keer voor de finaleronde plaatst, van het landskampioenschap voor reserveteams. Een prestatie van jewelste, van coach Erik Eshuis en zijn team.



Bart Slagman zal in de finale (helaas) ontbreken. Hij stapt vanavond met zijn kersverse eega Chantal in het vliegtuig en gaat op huwelijksreis. Ondanks de absentie van vakantiegangers Dylan en Adrian én de geblesseerde Lourens Smids, oogt Excelsior'31 2 kláár voor de finale.



WKE 2 verdient alle lof voor de sportieve manier waarop beide halve finaleduels zijn gespeeld. Respect voor coach Willem Zwikker, elftalleider Willem Moorman (foto) en zijn team.



Als laatste, om niet te vergeten, alle lof en dank aan de medische staf voor het 'oplappen' van aanvaller Gerald Janssen, die donderdag nog geblesseerd uit viel en waarvan verwacht werd dat hij de halve en hele finaleduels aan zich voorbij zou moeten laten gaan. Sjappoo! 



Saillant detail:
buiten het hoofdveld, liggen álle velden op sportpark De Koerbelt er vanaf aanstaande maandag 'uit'.

U vraagt zich af.. 
waar moet Excelsior'31 2 coach Erik Eshuis en zijn mannen dan trainen, om zich toch nog enigszins serieus voor te bereiden op de finale van het landskampioenschap voor reserveteams. Het hoofdveld? Geen optie.



Gelukkig bood SVVN 1 coach Marcel Borkent de 'bemiddelende' hand: maandag en donderdag kan de selectie van Excelsior'31 2 daardoor terecht op het sportcomplex van SVVN. Tóp geregeld, Marcel!



Scheidsrechter: dhr. J.H.T. Mellendijk. 
Assistent scheidsrechters: de heren A. Th. de Witte en M.G. Paarhuis.



ASWH 2 heeft (na de 3-0 overwinning, in Oldenzaal) ook het tweede duel tegen Quick'20 2 weten te winnen. In Hendrik-Ido-Ambacht werd het 3-2. Quick'20 2 eindigde het duel met 10 spelers.

Excelsior'31 2 komt in de finale van het landskampioenschap voor reserveteams uit tegen ASWH 2. 
Deze wordt zaterdag 11 juni op het sportpark De Koerbelt in Rijssen gespeeld.

Aanvangstijdstip is 14.00 uur (was in eerste instantie 14.30 uur, in overleg met ASWH is dit gewijzigd).

  * Klik hier voor het wedstrijdschema van de ALK

 

Kalender icoon zaterdag 4 juni 2011 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers