Foto bij ASWH 2 na 120 minuten emovoetbal de terechte landskampioen (samenvatting en foto's geplaatst!)

Klik hier voor 149 foto's (copyright www.excelsior31.nl, gebruik zonder toestemming is niet toegestaan!).

Finale landskampioenschap voor reserveteams, zaterdag 11 juni:
Excelsior'31 2 - ASWH 2 2-3 (na verlenging)

Gerald Janssen had zijn afscheid wat 'vrolijker' voorgesteld. De bonkige aanvaller nam álle Excelsior'31 2 treffers van de middag voor zijn rekening, maar veroorzaakte ook nog eens een penalty (na een ongelukkige handsbal, binnen de 16)

08. 1-0 Gerald Janssen (na fraai voorbereidend werk van Arnoud Baan)
68. 2-0 Gerald Janssen (uit een vrije trap van John van Pijkeren, GJ wint luchtduel en scoort knap, met het hoofd)
70. 2-1 Sonny Schouten (penalty, na een handsbal van Gerald Janssen, binnen de 16 )
84. 2-2 Bas van Stokkom (bekijk dit doelpunt (in de samenvatting van Thijs Nieuwenhuis) maar eens terug... Wat een wereldgoal!)
- verlenging -
109. 2-3 Sonny Schouten (penalty, na overtreding doelman Alex Calkhoven, randje 16)

Na 98 minuten nam de 34-jarige Gerald Janssen afscheid en werd vervangen... door broer Willard

Excelsior'31 2 geen algeheel landskampioen
Bron: RTV Oost

Excelsior'31 2 is geen algeheel landskampioen van Nederland bij de reserveteams geworden. De ploeg uit Rijssen gaf in de finale tegen ASWH 2 een 2-0 voorsprong weg. In de verlenging scoorden de bezoekers de winnende 2-3.

De wedstrijd, die werd afgewerkt op De Koerbelt in Rijssen, trok zaterdagmiddag veel publiek.

De mensen langs de kant zagen een wedstrijd waar het er stevig aan toe ging.

In de eerste ronde was Excelsior'31 te sterk voor Urk 2. In de halve finale moest ook WKE eraan geloven.

Geen landstitel voor tweede team Excelsior'31
Bron: klik hier

RIJSSEN - Excelsior'31 is er niet in geslaagd de landstitel voor tweede teams te winnen. De ploeg verloor in Rijssen zaterdag met 3-2 van ASWH 2.

Excelsior gaf een 2-0 voorsprong uit handen. Gerald Janssen, die z'n laatste partij in het tweede speelde, scoorde beide doelpunten.

Van der Berg senior viert het eerste doelpunt met de zwagers...

Janssen was ook betrokken bij de eerste tegentreffer. De aanvaller maakte hands in het eigen strafschopgebied, waarna ASWH vanaf de stip op 2-1 kwam.

Via een prachtige pegel in de kruising werd het 2-2, een stand die ook na negentig minuten op het scorebord stond. Een tweede strafschop, gegeven na een onnodige overtreding van Excelsior-doelman Calkhoven, leverde ASWH in de verlenging de 2-3 op.

Excelsior ging vervolgens nog wel op jacht naar de gelijkmaker, maar die viel niet waardoor ASWH zich landskampioen mag noemen.