Foto bij CSV Apeldoorn gedegradeerd (Montfoort promoveert naar de Topklasse) (Samenvatting ARCTV geplaatst)

Sprookje wordt werkelijkheid voor Montfoort

Klik hier voor een 'uitgebreide' samenvatting van het duel, door ARCTV.

Bron: klik hier
Na een spannende beslissingswedstrijd tegen CSV Apeldoorn is Montfoort gepromoveerd naar de topklasse. 'The orange machine' van Marinus Dijkhuizen won na verlengingen met 1-0 tegen CSV Apeldoorn, dat daardoor degradeert naar de hoofdklasse.

Op het terrein van vv Montfoort zagen bijna drieduizend mensen de apotheose. Beide ploegen startten afwachtend en voorzichtig, waardoor de kansen spaarzaam waren. Michel Bottenheft kreeg na 18 minuten de eerste kans van importantie. De Montfoort-aanvaller had echter teveel tijd nodig. De grootste kans werd bewaard voor de laatste seconden van de eerste helft. De aanvallers van Montfoort troffen in drie instanties geen doel, waardoor het bij rust nog doelpuntloos was.

Na het overwicht van hoofdklasser Montfoort in de eerste helft, kwam topklasser CSV Apeldoorn na rust scherper uit de kleedkamer. Na tien minuten in de tweede helft kreeg Mark Fennebeumer de grootste kans voor de 'bezoekers'. CSV Apeldoorn kreeg steeds meer controle over de wedstrijd, Montfoort zag zich genoodzaakt tot verdedigen. In de nerveuze slotfase was de wedstrijd weer in balans. Tien minuten voor tijd probeerde Montfoorter Maarten van der Klis het van grote afstand, maar zonder succes.

Vanwege de 0-0 stand na 90 minuten, moesten verlengingen uitkomst bieden welke ploeg volgend seizoen op het hoogste amateurniveau actief is. Na elf minuten in de eerste verlenging werd dan eindelijk de openingsgoal gescoord. Na voorbereidend werk van Andy van Vliet scoorde Michel Bottenheft de 1-0 voor Montfoort. Na twee minuten in de tweede verlenging moest Montfoort verder met tien man.

Barend Schrijvers kreeg de rode kaart van scheidsrechter Bronsvoort wegens een elleboogstoot.