Excelsior’31 E1 toont veerkracht tegen ATC’65 E1

Foto bij Excelsior’31 E1 toont veerkracht tegen ATC’65 E1

Excelsior’31 E1 toont veerkracht tegen ATC’65 E1

Klik hier voor 82 foto's (copyright www.excelsior31.nl)



HENGELO – Onder leiding van een volledig nieuwe technische staf (trainer is komend seizoen Ninos Baysoy en Wim Oosthoek assistent) heeft Excelsior’31 E1 woensdag een verdienstelijk gelijk spel behaald in een oefenduel tegen ATC’65 E1 (5-5).



Excelsior’31 E1 van komend seizoen is in feite exact gelijk aan het E3, van de vorige editie. Ook de elftalleider is dezelfde: Martijn Dennekamp. Geen transfers dus, of spraakmakende aankopen. Een ingespeeld team zou je het ook kunnen noemen. Toch startte het tegen ATC’65 E1 niet bepaald ‘scherp’.



Voordat het meegereisde publiek het in de gaten had dat er op kunstgras gespeeld werd, de wedstrijdbal wel érg licht was en er donkere (onweersbuien) wolken boven het sportpark Slangenbeek in Hengelo hingen… stonden de boys van Baysoy en Oosthoek met 3-0 achter.



De rood/witten waren dan ook niet bepaald van meet af aan bij de les. Zoiets wordt nu eenmaal afgestraft, als je tegen een opponent van het kaliber als ATC’65 E1 speelt. Het moet gezegd, Excelsior’31 E1 herpakte zich daarna uitstekend en verkleinde de achterstand zelfs naar 3-2.



De weergoden werkten, zoals gezegd, niet echt mee. Pluvius toonde wat dat aangaat weer eens zijn nukken. Daardoor moest het boeiende oefenduel een klein kwartier onderbroken worden, vanwege onweerflitsen en bijgaand gerommel.



Na de ‘break’ pakte ATC’65 E1 de draad weer op en liep ‘doodleuk’ uit naar 5-2. Toch wel vrij verrassend, op dat moment. Immers, de verwachting was dat Excelsior’31 E1 de gelijkmaker zou scoren, op basis van het herwonnen zelfvertrouwen van de laatste fase (voor de buien).

Toch wist de Rijssense formatie ook deze tegenslag te verwerken en speelde met name het laatste deel van de wedstrijd wervelend voetbal, met prachtige combinaties en de één nog fraaiere treffer, dan de ander.



Zo joeg Jarmo Twellaar tot twee keer toe de bal genadeloos, steenhard tegen de touwen. Die bal zijn ze vermoedelijk nog aan het zoeken, op sportpark Slangenbeek.



Mart Zwiers werd topscorer van de avond, met maar liefst 3 treffers. Ondanks een min of meer ‘valse’ start een uiteindelijk boeiende en leerzame oefenwedstrijd voor de boys van E1.



Tijmen Agteresch vierde woensdag zijn 10e verjaardag: van harte, Tijmen!

Kalender icoon zaterdag 18 juni 2011 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers