Excelsior'31 TC jeugd in zee met spelersvolgsysteem Talento Voetbal

Foto bij Excelsior'31 TC jeugd in zee met spelersvolgsysteem Talento Voetbal

Excelsior'31 TC jeugd in zee met spelersvolgsysteem Talento Voetbal



 foto, v.l.n.r.: Mario Hofman (sales-manager Talentovoetbal.nl) en Jan Wieringa (secretaris TC jeugd Excelsior'31) beklinken de overeenkomst, tussen Talentovoetbal.nl en Excelsior'31)

De afgelopen week is de 3-jarige overeenkomst beklonken tussen Excelsior'31 en Talento Voetbal. 

Excelsior'31 wil hiermee de spelers nadrukkelijk volgen en de prestatiecurve in beeld brengen, terwijl ze de jeugdopleiding doorlopen. 

Wat is Talento Voetbal, in feite?

Talentontwikkeling en teamorganisatie
Talento is meer dan een online SpelerVolgSysteem (SVS). Talento is een programma voor talentontwikkeling en teamorganisatie binnen de amateursport.
 
Talento helpt bij het inzichtelijk maken van de ontwikkeling van individuen. Iedere trainer wil vaststellen in welke mate een speler zich ontwikkelt, op technisch, tactisch en mentaal vlak. Gebruik talento om talent te herkennen en volg de sporter door het spelervolgsysteem als objectief beoordelingsmiddel te gebruiken. Benut deze informatie om van jouw talent een topper te maken.
 
Maar Talento is meer, het ondersteunt de trainer en de club bij alle voetbalinhoudelijke activiteiten. Van het voorbereiden en analyseren van een wedstrijd en/of training tot het vastleggen van was en rij schema's.
 
Talento Spelersportfolio!
Om de carrière van een speler te kunnen volgen is het aanleggen van een centraal dossier een must. Het spelersportfolio van Talento biedt deze mogelijkheid. Alle informatie die gerelateerd is aan een speler, wordt automatisch toegevoegd aan het dossier van de speler. Denk bijvoorbeeld aan de informatie die voortkomt uit de wedstrijdanalyse. 
 
Daarnaast kun je met behulp van Talento Portfolio periodieke evaluaties organiseren. Zo kun je de resultaten vergelijken met het persoonlijke ontwikkelingsplan (POP) van een speler. Of zet de evaluatiegegevens ook af tegen vooraf gestelde normen. Trainer en speler krijgen hierdoor inzicht in vorderingen en aandachtspunten.
 
Talento maakt van gegevens informatie!
Als trainer verzamel je veel gegevens. Denk aan opstellingen, aan/afwezigheid van spelers, spelminuten, gegevens over de tegenstander, verbeterpunten enzovoort. Door informatie vast te leggen en te delen legt Talento automatisch relaties en dwarsverbanden. Je krijgt eenvoudig overzichten en statistieken. Deze kun je eenvoudig printen en exporteren (naar bijvoorbeeld Excel).  
 
Stel bijvoorbeeld vast wanneer een speler het best presteert. Bij sommige spelers is duidelijk te zien dat ze veel effectiever zijn als ze het laatste half uur invallen, terwijl een andere speler na de eerste helft niets meer presteert. Op basis van deze informatie kun je als coach een wisselstrategie bepalen.

Voor mee informatie kunt je terecht op de website van Talento
Kalender icoon maandag 20 juni 2011 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers