Excelsior ’31 bezoekt partnerclub Preussen Borghorst

Foto bij  Excelsior ’31 bezoekt partnerclub Preussen Borghorst

verslag: jeugdvoorzitter Jan Busscher; foto's Martijn Dennekamp

Vrijdag vertrok een delegatie van Excelsior'31 naar Duitsland. Per touringcar gingen we naar Duitsland, waar we hartelijk werden ontvangen door de heer Dinkhoff. Een zeer vitale man van maar liefst 79 jaar en nog altijd zeer betrokken bij onze partnerclub. Vanuit onze overnachtingplaats vertrokken we naar het Sportpark. Ook daar was de ontvangst hartelijk.

Als eerste kwam ons nieuwe A1 aan de beurt. Zij speelden om 19.30 uur tegen de plaatselijke A1. Onze ervaringen uit het verleden dat ze in Duitsland altijd ouder zijn (ondanks dat het A1 wel was en ook voor de andere wedstrijden zou dit gelden) werd ook hier weer bewaarheid.

Ondanks het feit dat ons A1 80% van het balbezit had, werd de wedstrijd met 2-1 (doelpuntenmaker Teun Brandriet) verloren. Het Duitse gezegde dat een goede counter er ook mooi uit kan zien, werd in deze wedstrijd een paar keer goed aangetoond.

De volgende ochtend was het de beurt aan ons nieuwe C1 om haar kunsten te laten zien. Onder toeziend oog van de spelers van A1 en de meegereisde supporters, waarvan er een aantal toch enigszins vermoeid waren, na een relatieve korte nachtrust, begon C1 sterk aan de wedstrijd. Via Marnick Hazelhorst kwamen ze op voorsprong.

Daarna nam de tegenstander het heft over en liep uit naar een 2-1 voorsprong. In de loop van de tweede helft maakte Tom Lankamp de verdiende 2-2. Daar waar een ieder dacht dat het hiermee zou zijn afgelopen komt in Duitsland bedrogen uit. Vlak voor tijd kregen we de 3-2 nog tegen.

Onze hoop om te winnen was uiteindelijk dan maar gericht op het elftal van onder de 23 jaar. Deze speelden tegen een regioteam, omdat het eerste van onze partnerclub op Mallorca verbleef. Het elftal van Han Slots ging voortvarend van start en stond 25 minuten voor tijd nog met 3-1 voor (doelpuntenmakers Mathijs Zandvoort (2x) en Wim Oosthoek). Maar u raad het al, na 90 minuten floot de scheidsrechter af en hadden we met 4-3 verloren.

Al met al een geslaagde uitwisseling, zonder punten helaas. We hopen dat deze uitwisseling in de toekomst wordt uitgebreid, zodat meerdere elftallen van onze club, deze mooie ervaring mogen meemaken.