Verdienstelijke remise Excelsior'31 tegen Eredivisionist RKC Waalwijk (1-1) (foto's en samenvatting geplaatst!)

Foto bij Verdienstelijke remise Excelsior'31 tegen Eredivisionist RKC Waalwijk (1-1) (foto's en samenvatting geplaatst!)

Verdienstelijke remise Excelsior'31 tegen Eredivisionist RKC Waalwijk (1-1) (foto's en samenvatting geplaatst!)

Klik hier voor 32 foto's (van de 1e helft), copyright www.excelsior31.nl

De samenvatting van de wedstrijd (gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis) is te zien door op de TV te klikken.




RKC Waalwijk - Excelsior'31 1-1 (0-0)
64. Karim Fachtali 1-0
85. Kevin Winkelhuis 1-1

Opstelling Excelsior’31:
Maikel Kampjes (46. Arjan Kok); Noë Bokila (46. Jan Borghuis), Andreas David, John Lubbers, Kevin Siemelink (46. Wim Oosthoek), Dennis Rosink (46. Kevin Winkelhuis), Amanuel Isa, Michel Gerritsen Mulkes, Christiaan Cicek (46. Wim Bokila), Robert Wilens (46. Orshein Eylio), Bunyamin Özkök. 

Niet van de partij, bij Excelsior'31: Nigel Michels, Gradus Hempenius, Karim Chengachi, Niek Davina, Maurice Bartelds, Maarten Smit en Gerald ten Hove.



Knap resultaat Excelsior'31

Bron: klik hier
ARNHEM - Excelsior'31 boekte dinsdagavond een knap resultaat tegen RKC Waalwijk. De Rijssense topklasser hield in een oefenduel de eredivisionist op 1-1.Beide doelpunten vielen in de tweede helft en waren zeer fraai.

Karim Fachtali zette RKC kort na rust op 1-0 na een prachtige actie. Nieuweling Kevin Winkelhuis, overgekomen van Quick'20, zorgde met een schitterende uithaal in de kruising voor de 1-1 eindstand.



Excelsior'31 houdt stand tegen Eredivisionist RKC
Bron: klik hier  
Alweer een bewijs van wat vele fervente Topklasse-volgers geregeld stellen: er wordt op hoog niveau gespeeld in de Topklasse. Zaterdagtopklasser Excelsior'31 uit Rijssen speelde dinsdagavond op Papendal met 1-1 gelijk tegen Eredivisionist RKC Waalwijk.

In de stromende regen boden de manschappen van oefenmeester Dennis Demmers goed tegenstand aan het Eredivisieteam van trainer Ruud Brood. Pas halverwege de tweede helft moesten de voetballers uit Rijssen een tegendoelpunt toestaan. Een prachtige poeier van Karim Fachtali was onhoudbaar voor goalie Arjan Kok van Excelsior'31 (1-0).

Lang duurde het niet, voordat de roodhemden op gelijke hoogte kwamen. Een minstens zo mooi doelpunt van Kevin Winkelhuis bracht de 1-1 eindstand op het scorebord. Winkelhuis schoot de bal vanaf een meter of twintig in de bovenhoek van het door jeugdinternational Jeroen Zoet verdedigde doel.


 

Bron: website RKC Waalwijk  
Overwicht levert tegen Excelsior’31 geen oefenzege op
PAPENDAL - Aan het veldspel, en de verdeling van het balbezit, was duidelijk wat het verschil was tussen Eredivisionist RKC WAALWIJK en Topklasser Excelsior’31. De score van het oefenduel tussen die ploegen verhulde het Waalwijkse overwicht echter: 1-1.

Ze vielen met hun neus in de boter, de pak ‘m beet 200 toeschouwers die waren afgereisd naar sportcomplex Papendal om te kijken naar de oefenwedstrijd RKC WAALWIJK-Excelsior’31. Althans, als het om de twee doelpunten ging die ze te zien kregen. Die waren wonderschoon.

Karim Fachtali gaf halverwege de tweede helft reden tot juichen aan de enkele tientallen meegereisde aanhangers van RKC WAALWIJK. De spits van de geelblauwen ging op avontuur op de linkerflank van het veld en besloot dat avontuur in een vrij vroeg stadium te staken. Niet om de bal voor te zetten, niet om een balletje terug te spelen, nee; om keihard uit te halen. En hoe. Keeper Arjan Kok van Excelsior’31 hoorde de bal tegen de touwen slaan: 1-0.

Een minuut of vijf voor tijd lieten de voetballers uit Rijssen zien dat het ook met hun afstandschoten wel snor zit. Kevin Winkelhuis legde aan vanaf een meter of twintig, recht voor het doel, en schoot de bal vrijwel in de winkelhaak. Hoewel keeper Jeroen Zoet van RKC WAALWIJK – hij speelde de volledige negentig minuten – gestrekt naar de hoek vloog, was er geen houden aan: 1-1.

Zo lukte het Topklasser Excelsior’31 om Eredivisionist RKC WAALWIJK op 1-1 te houden. Toch hadden de Brabanders meer verdiend. Hoewel er geen tientallen kansen te zien waren op het fraaie veld in Arnhem, waren de mogelijkheden díe er waren vrijwel alleen maar voor RKC WAALWIJK. Onder anderen Aaron Meijers, Robert Braber, Jeff Stans en Mark Janssen waren echter niet bij machte de Excelsior’31-keepers Kok en Maikel Kampjes te verschalken.

Toch zullen de geelblauwen met een redelijk positief gevoel terugkijken op het vriendschappelijke treffen met de voetbalploeg uit Rijssen. Ondanks het feit dat ze eerder op de dag al twee trainingen – één heel pittige en één wat minder intensieve – hadden afgewerkt, slaagden ze er toch in een bij vlagen erg hoog baltempo te hanteren en werd er met regelmaat aardig gecombineerd.

Het eerste elftal van RKC WAALWIJK verblijft ook de komende dagen nog op het prachtige Papendal-complex in Arnhem. Het team van trainer/coach Ruud Brood is er immers op trainingskamp. Dat oefenkamp wordt vrijdagavond afgesloten met een oefenwedstrijd tegen FC Lienden. Die partij wordt niet op Papendal, maar in Lienden gespeeld.

RKC WAALWIJK – Excelsior’31 1-1 (0-0)
64. Karim Fachtali 1-0
85. Kevin Winkelhuis 1-1

Toeschouwers: 200
Scheidsrechter: Fikkert.

Opstelling RKC WAALWIJK:
Jeroen Zoet; Sigourney Bandjar (53. Michéle Meerburg), Henrico Drost, Sander Duits, Ard van Peppen (aanv.); Cuco Martina, Karim Bridji (46. Jeff Stans), Robert Braber, Aaron Meijers; Mitchell Schet (26. Karim Fachtali), Mark Janssen.

Kalender icoon dinsdag 12 juli 2011 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers