Van de bestuurstafel

Foto bij Van de bestuurstafel

Van de bestuurstafel

Paul Scholten, coördinator Tuchtzaken bij Excelsior'31 (eigen foto) 



Vanuit het bestuur willen we – na afloop van een mooi seizoen – inzicht geven in de zaken waar we ons de laatste tijd mee bezig hebben gehouden. Op hoofdlijnen staat het hier onder geschetst. 
 
Tuchtzaken
In de persoon van Paul Scholten heeft Excelsior'31 een nieuwe coördinator Tuchtzaken. Waar dit tot voor kort gecoördineerd werd door de secretaris, is dit nu een gedelegeerde verantwoordelijkheid geworden. Paul Scholten, afgelopen seizoen ook actief als leider bij Excelsior'31 3 op het veld, zal zich bezighouden met alles wat bij de KNVB bij de Tuchtcommissie terecht komt, zoals:
- verzuim inleveren wedstrijdformulieren
- rapportages m.b.t. (directe) rode kaart of gestaakte wedstrijd
- niet op komen van een team
Hij zal de rapportages naar Tuchtzaken voor bovengenoemde items gaan coördineren, en fungeert als intermediair tussen Excelsior'31 en de KNVB op het gebied van tuchtzaken. Voor de teams blijven de aanspreekpunten hetzelfde, namelijk  Jan Busscher voor de jeugd, Gerben Schulenburg voor de lagere senioren, John Loohuis voor de zaalvoetballers en voor de seniorenselectie zijn dit de leiders.  
 
ALV
De jaarlijkse Algemene Leden Vergadering wordt gehouden op woensdag 28 september 2011 om 20.00 uur. Toch best een bijzondere ledenvergadering, want we hebben een unieke jubilaris. Een mooie gelegenheid voor onze leden om hier ook eens aan te schuiven. Daarnaast stelt het bestuur voor om Pieter Oosthoek als bestuurslid Commerciële Zaken en PR aan het bestuur toe te voegen. Uiteraard heeft de ledenvergadering het laatste woord, én het recht om een tegenkandidaat in te brengen.
 
Convenant
Op 12 juli jl. is er door onze voorzitter Lamber Voortman een convenant met de gemeente en de politie afgesloten. In dit convenant zijn afspraken gemaakt omtrent de veiligheid rondom wedstrijden op ons sportpark waar grote aantallen publiek op af komen. Dit om zoals het convent omschrijft "ter verbetering/vergroting van de veiligheid en een ordelijk verloop van voetbalwedstrijden op sportpark De Koerbelt". Een goede zaak, omdat de wederzijdse afspraken nu helder op papier staan.
 
Nieuwbouw
Wat betreft nieuwbouw hebben we minder goed nieuws. De huidige plannen vallen veel te duur uit, waardoor we op zoek moeten naar alternatieven. Enerzijds voelen we het nijpende tekort aan kleedruimte, waardoor haast geboden is, maar anderzijds zullen we ook zorgvuldig te werk moeten blijven gaan. Omdat we de leden niet willen opzadelen met een grote schuld, zijn we momenteel op zoek naar mogelijke andere opties. En we staan open voor elke suggestie. Onze huidige alternatieven liggen enerzijds op het gebied van renovatie, en anderzijds op gefaseerde uitvoering van de  nieuwbouw. Tijdens de ledenvergadering op 28 september hopen we onze alternatieven te kunnen schetsen.
 
Kunstgras
Met de gemeente is gesproken over kunstgras. De aanleg hiervan is niet eerder haalbaar dan in de zomerstop volgend jaar, dus tussen 1 mei en 1 juli 2012. Een commissie vanuit diverse geledingen binnen onze vereniging (nee, niet de zaalvoetballers) komt binnenkort met een formeel advies over welke velden dit moeten gaan worden. Het grondonderzoek is al gestart, en in oktober gaan we met een grote delegatie een vijftal referentievelden van de verschillende aanbieders bezoeken. Daarna mag Excelsior een voorkeursleverancier uitspreken die dan in de onderhandse aanbesteding van de Gemeente wordt meegewogen. Doelstelling is de beste velden te krijgen binnen het budget van de Gemeente. Verder hebben we aangeboden het wekelijkse onderhoud van de kunstgrasvelden in eigen beheer onder te brengen. 
 
Beleidsplan
Het bestuur is ook van start gegaan met het daadwerkelijk opstellen van een beleidsplan. Waar willen we staan in 2018-2020.  Missie, visie en doelstellingen zijn op hoofdlijnen vastgelegd, en de komende tijd worden daar de beleidslijnen vanuit de verschillende commissie aan toegevoegd. Denk aan financieel beleid, voetbaltechnisch beleid, sponsorbeleid, maar ook veiligheidsbeleid en vrijwilligersbeleid. We hebben het als thema meegegeven: "Excelsior'31, samen de toekomst in", en de bedoeling is dat we het in 2012 kunnen presenteren.
 
Voetbalplaatjesboek
Na de vakantie zal er bij de Plusmarkt in Rijssen een actie worden gestart met Voetbalplaatjes van de jeugd en selectie van Excelsior'31. Deze actie wordt binnen Excelsior'31 gecoördineerd door onze ledenadministrateur Jan van Brussel, die hier veel vrije tijd in heeft gestoken. Alle waardering vanuit het bestuur hiervoor, want dit voetbalplaatjesboek wordt een mooi collectors item, en het draagt Excelsior'31 op een positieve manier uit. Ook een mooie reden om eens boodschappen te doen bij de Plusmarkt natuurlijk.
 
Toegangsprijzen Excelsior'31 1
Voor niet-leden zijn de toegangsprijzen voor volgend seizoen als volgt vastgesteld:
8 euro (16 jaar en ouder)
4 euro (65 jaar en ouder)
2 euro (tot en met 15 jaar)
Toegang tot de tribune blijft gratis. 
 
Overige zaken
- er loopt een onderzoek naar uitbreiding van het terras
- voor de vervanging van de achtergevel van de kantine zijn de offertes binnen, en hier wordt binnenkort ook een start mee gemaakt
- het Excelsior'31 TV-team begint ook vorm te krijgen, want bij allerlei activiteiten en wedstrijden zijn Thijs Nieuwenhuis en Jan Nijkamp al actief om te filmen. De beelden kunt u vinden op Youtube en onze website;
- op het gebied van vrijwilligersbeleid wordt op dit moment onderzocht hoe we het onze vrijwilligers zo goed mogelijk naar de zin kunnen maken. Dat hoeft niet alleen in 'harde pegels' te zijn, maar kan ook op andere manieren bereikt worden. Wordt vervolgd.
 
En voor wie binnenkort op vakantie gaat: een hele fijne vakantie gewenst en graag tot ziens op De Koerbelt!
Kalender icoon woensdag 20 juli 2011 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers