Toernooi Nunspeet: Excelsior'31 zaterdag in finale tegen DVS'33 (samenvatting Nunspeet - Excelsior'31 geplaatst)

Foto bij Toernooi Nunspeet: Excelsior'31 zaterdag in finale tegen DVS'33 (samenvatting Nunspeet - Excelsior'31 geplaatst)

Toernooi Nunspeet: Excelsior'31 zaterdag in finale tegen DVS'33 (samenvatting Nunspeet - Excelsior'31 geplaatst)

Klik op de (onderste) TV voor een doelpuntenoverzicht van deze wedstrijd (beelden gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis). Voor een uitgebreide samenvatting, klik op de bóvenste TV.
 
Foto's met dank aan Niels Boersema, de hoffotograaf van de v.v. Nunspeet. Klik hier voor zijn website



Gradus Hempenius belooft twee keer te scoren, zo lijkt hij voorafgaand aan het oefenduel aan te geven...

Door de winst van Excelsior'31 op Nunspeet, speelt het zaterdag om 16.00 uur in de finale tegen DSV'33. Dat won woensdagavond met 2-0 van VVOG. 

Het duel in de finale tegen DVS'33 betekent een weerzien met voormalig Excelsior'31 coach Hennie in't Hof. Deze promoveerde in het seizoen 2003/2004 met Excelsior'31 van de 1e klasse D naar de Hoofdklasse.  



Dat kan alléén bij Excelsior'31: assistent-trainer Ryan Eertink vergezelt, samen met zaakwaarnemer Jan Veeneklaas, de technische staf (Dennis Demmers en John Gielink) 

Nunspeet - Excelsior'31 (eindstand) 1-2
28. 1-0 (ruststand)
78. 1-1 Christian Cicek
81. 1-2 Christian Cicek

46e minuut Jan Borghuis voor Andreas David.
65e minuut dubbele wissel: Gerald ten Hove en Kevin Winkelhuis voor Nigel Michels en Niek Davina

Excelsior'31 speelde in de opstelling:
Arjan Kok, Michel Gerritsen Mulkes, John Lubbers, Maurice Bartelds, Andreas David (46. Jan Borghuis), Nigel Michels (65. Gerald ten Hove), Niek Davina (65. Kevin Winkelhuis), Amanuel Isa, Christian Cicek, Robert Willens en Gradus Hempenius

Wisselspelers:
Maikel Kampjes, Kevin Winkelhuis, Jan Borghuis en Gerald ten Hove

Niet van de partij: Maarten Smit, Dennis Rosink, Kevin Siemelink, Bunyamin Özkök en Karim Chengachi



Reactie van Maurice Bartelds, eerdaags na het oefenduel tegen Nunspeet
Excelsior’31 won dinsdagavond het oefenduel tegen Nunspeet uiteindelijk dan wel met 2-1 maar kan, volgens Maurice Bartelds, allesbehalve tevreden zijn over het vertoonde spel. ‘Met name de eerste helft was ronduit bar slecht’, aldus de 26-jarige robuuste centrale verdediger.

'We begonnen veel te slap aan de wedstrijd, passes kwamen niet aan en we creëerden nauwelijks of geen kansen. Ook bij het aanspelen van de spitsen waren we erg slordig en leden veel te snel balverlies. Nunspeet deed dat iets beter en scoorde dan ook prompt. Na de rust waren we gelukkig wat beter bij de les, maar al met al was het nog steeds niet best’. 

Als je constateert dat Nunspeet in totaal 10x gewisseld heeft, mag je je dan afvragen welk nut zo’n oefenwedstrijd uiteindelijk nog heeft?
Maurice Bartelds: ‘Ik kan uiteraard niet voor Nunspeet spreken, maar ik neem aan dat ze korter in voorbereiding zijn dan ons. Ik had de indruk dat men daarom 3x 30 minuten volle bak druk wilde zetten. Dat is ze redelijk gelukt, denk ik.’ 

Het oefenduel tegen Nunspeet werd op kunstgras gespeeld. De indruk bestaat dat de geoliede Excelsior’31 machine wat stroever opereert op kunstgras, dan op ‘gewoon’ gras. Klopt dat? 
Maurice Bartelds: ‘Ach, dat weet ik niet. Het zou zomaar kunnen. Ik denk dat het eerder een mentale kwestie is, waardoor het misschien zo lijkt. Toevalligerwijs speelden we tegen Rohda Raalte, HSC'21 en Nunspeet op kunstgras en waren dat niet onze beste wedstrijden. Iedere wedstrijd weer zullen we voor de volle 100% geconcentreerd en bij de les moeten zijn. Het lijkt wel alsof er tegen een wat lager geklasseerde tegenstander zoiets als ‘gemakzucht’ in sluipt, al is dat niet bewust.'

'Al is het natuurlijk ook wat gemakkelijker voetballen tegen ploegen als Veendam, RKC Waalwijk en de SC Heerenveen beloften. Die gaan uit van eigen kracht en krijg je vanzelf meer ruimte. Da’s wel zo prettig voetballen. Ploegen als Rohda Raalte en ook Nunspeet proberen je met name het voetballen te beletten en leunen wat nadrukkelijker achterover.’ 

Over 10 dagen begint voor Excelsior’31 de competitie, in de Topklasse. Men kan gelijk vol aan de bak, met een uitduel bij de v.v. Spakenburg. Hoe staat Excelsior’31 er voor?
Maurice Bartelds: ‘Ik denk dat we er goed ‘op’ staan. We hebben een aantal prima wedstrijden gespeeld en wat mindere. Het resultaat is in principe van ondergeschikt belang, want het is immers ‘voorbereiding’. We weten waar het aan schortte bij de wedstrijden waar het even wat minder liep. Daar is tijdens de wedstrijdbespreking genoeg over gezegd. We zullen daarom iedere wedstrijd weer vol aan de bak moeten en onze stinkende best doen. Doen we dat niet, dan kunnen we tegen iedere, willekeurige tegenstander in de problemen komen. Zo lang we ons dát beseffen, ben ik er heilig van overtuigd dat we een mooi seizoen tegemoet kunnen zien!’

Excelsior’31 speelt donderdag opnieuw een oefenwedstrijd, dan ontmoet het zaterdag 1e klasser FC Zutphen. Het duel op sportpark De Koerbelt in Rijssen begint om 20.00 uur. 

Bron: website Nunspeet
Dinsdag 9 augustus 2011. Nunspeet -Excelsior '31
Gema-Homar toernooi



"Nunspeet speelt in de kleine finale".
Nunspeet heeft de finale van het eigen GEMA-Homar toernooi niet weten te halen. Pas tien minuten voor tijd boog de ploeg van Laurens Knippenborg voor Excelsior ’31. Waardoor Nunspeet a.s. zaterdag om 13:00 uur in de kleine finale, tegen VVOG.

Nunspeet kwam in het eerste half uur goed uit de startblokken, wat in de 26ste minuut de 1-0 opleverde. Een perfecte voorzet vanaf links van Hicham Ziyech stond aan de basis van de treffer van Jerrol Poot, 1-0 wat tevens de ruststand opleverde.

Nunspeet kreeg in het tweede bedrijf nog enkele kleine kansjes, maar een echte grote kans bleef uit waardoor het lang 1-0 bleef op sportpark de Wiltsangh. Pas in de 82ste minuut was het Christian Cicek die de stand op 1-1 bracht. Na een handsbal van Maikel Visch twee minuten later kon scheidsrechter van Beek niet anders dan de bal op de stip leggen en Visch naar de kant te sturen. Christian Cicek wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de bal door het midden tegen het net. Keeper van Hemel was kansloos, 1-2.

Zaterdag 13 augustus speelt Nunspeet in de kleine finale om 13:00 uur tegen VVOG.

Opstelling vv Nunspeet:
Rene van Hemel, Douwe Beukers (61. Maikel Visch), Roy van Velzen (61. Jan-Rudolf Beukers), Jan-Rudolf Beukers (31. Bram Zwaan), Patrick v/d Dragt (61. Martijn Pap), Michel Hup (61. Marnix Tissingh), Marnix Tissingh (31. Marco Drost), Jerrol Poot (31. Douwe van Dijk), Wilfred Wieteler (31. Patrick Pluim), Erwin Schouten (61. Jerrol Poot) en Hicham Ziyech (31. Peter Huijgen)

Kalender icoon dinsdag 9 augustus 2011 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers