Cicek is door contract in Rijssen niet te betalen voor FC Zwolle

Foto bij Cicek is door contract in Rijssen niet te betalen voor FC Zwolle

Cicek is door contract in Rijssen niet te betalen voor FC Zwolle



Bewerking foto's: K.N. Oojer (copyright www.excelsior31.nl)
 
Bron: dagblad De Stentor (van maandag)
ZWOLLE - FC Zwolle heeft tevergeefs geprobeerd aanvaller Christiaan Cicek over te nemen van topklasser Excelsior'31. De amateurclub kan voor de spits (22) een transfersom verlangen, omdat hij bij de Rijssenaren officieel onder contract staat.

Trainer Art Langeler is gecharmeerd van Cicek, een Twentse voetballer die in de zomer overstapte van FC Lienden naar Excelsior'31. "Hij was ons al eerder opgevallen, en in deze voorbereidingsweken weer. Duidelijk werd alleen dat die jongen bij Excelsior onder contract staat. Er werd door de club een transferbedrag gevraagd, wat ons op dit moment te gortig was."

De verse contractenstroom in de top van het amateurvoetbal maakt de concurrentiepositie van de clubs uit de eerste divisie nog lastiger. "Je ziet dat steeds meer spelers een officieel contract hebben getekend. Met die marktwerking heb ik geen enkele moeite, zolang de amateurclubs het maar regulier doen."



Het al dan niet tekenen van verbintenissen was bij de oprichting van de topklasse, een jaar geleden, een heikel gespreksonderwerp. De meeste clubs zagen destijds af van geregistreerde contracten bij de KNVB. Het zou ingewikkeld zijn, en meer kosten dan opleveren.



Erwin Looms, voorzitter TC Excelsior'31 

Inmiddels zijn veel verenigingen volgens HHC-bestuurder Bert Nijboer wel overgegaan tot het vastleggen van heldere afspraken met de voetballers. "De clubs hebben op dat gebied meer kennis verzameld en zijn niet meer huiverig voor een contract. Het is ook gewoon nodig om je spelers te beschermen."

De Hardenbergse club kreeg deze zomer zelf nog te maken met een late transfer. Aanvaller Dennis Krohne, die zijn instemming al had gegeven, koos alsnog voor AGOVV. "Met een contract hadden we daar beter op in kunnen spelen."



Bron: dagblad TC Tubantia
RIJSSEN - Zaterdagtopklasser Excelsior’31 is niet langer bang om aanvaller Christiaan Cicek kwijt te raken. Eerstedivisionist FC Zwolle had belangstelling voor de aanvaller, die deze zomer overkwam van FC Lienden.„Maar dat is van de baan”, meldt Excelsior-coach Dennis Demmers.



Zwolle-coach Art Langeler wilde Cicek graag aan zijn selectie toevoegen, maar in het contract van de aanvaller bleek een transfersom te staan.

„Wij hebben onze contracten belegd bij de KNVB, dat zijn dus officiële documenten”, zegt Demmers. Excelsior kon dus, net als betaald voetbalclubs, een transfersom vragen. De hoogte daarvan bepaalt de club zelf. De club uit Rijssen legde een voorstel neer bij FC Zwolle. De eerstedivisieclub haakte vervolgens af. De hoogte van die vraagprijs wil Excelsior’31 niet bekendmaken.



Demmers is blij dat de aanvaller behouden blijft voor Excelsior. „Hij kan heel belangrijk worden voor de ploeg, maar hij moet eerst nog fitter worden en ritme opdoen. Vergeet niet dat Cicek het laatste half jaar bij FC Lienden weinig meer gedaan heeft.”

Excelsior begint het nieuwe seizoen in de topklasse zaterdag bij Spakenburg.

Foto's copyright www.excelsior31.nl
 

Kalender icoon zondag 14 augustus 2011 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers