Wel de teleurstelling, geen rancune

Foto bij Wel de teleurstelling, geen rancune

Wel de teleurstelling, geen rancune



Bron: dagblad TC Tubantia; foto's (en promo) copyright
www.excelsior31.nl
door  Robin Campmans
Aan z’n voetbalkwaliteiten ligt het niet. FC Zwolle had Christian Cicek graag willen inlijven, maar een transfer som blokkeerde (vooralsnog) de overgang. En dus begint de aanvaller het seizoen ‘gewoon’ bij Excelsior’31.

Mooie woorden van Art Langeler. De trainer van FC Zwolle is onder de indruk van Christian Cicek. Hij wil de aanvaller graag een kans bieden in het profvoetbal, maar er is één hobbel.

Een financiële drempel blokkeert de overgang van Cicek richting de kop van Overijssel. De eerstedivisionist mag hem best overnemen, maar dan moet er vanwege het officiële en rechtsgeldige contract dat Cicek bij z’n huidige club Excelsior’31 heeft getekend eerst een afkoopsom worden betaald. Zwolle weigert dat (vooralsnog) te doen.

„Uiteraard ben ik een tijdje teleurgesteld geweest”, reageert Cicek. „Misschien was dit wel m’n laatste kans om de stap naar het profvoetbal te maken. Ik word in december 23 jaar, een te late leeftijd om nog prof te worden, denk ik. Bert Konterman (technisch manager FC Zwolle, red.) heeft me bekeken tijdens de oefenwedstrijd tegen Veendam. Daarin speelde ik lekker en scoorde twee keer. Een week later kreeg ik een telefoontje van Konterman. Vervolgens heb ik een kennismakingsgesprek gevoerd waar ook de trainer van Zwolle bij zat. Dat verliep allemaal goed, maar toen kwam de afkoopsom ter sprake. Dat bleek een probleem voor Zwolle.'



'Ik neem Excelsior niets kwalijk. Nee, echt niet. Ik heb afgelopen seizoen met m’n volle verstand een contract voor een jaar getekend in Rijssen en wist dat, mocht er een profclub komen, ze een afkoop voor me zouden moeten betalen. Alleen de hoogte van het bedrag was bij mij onbekend.”

Inmiddels weet Cicek wel wat een geïnteresseerde club voor hem neer moet tellen, maar mededelingen daarover doet hij niet. Misschien dat FC Zwolle voor 31 augustus, de transferdeadline, alsnog besluit een zak geld naar Rijssen te brengen en Cicek mee terug te nemen. „In de winterstop zou eventueel ook nog kunnen”, aldus de aanvaller. „Ik wacht rustig af, reken op dit moment nergens op.”



Toch zou het wel een mooie uitdaging zijn, voetballen bij FC Zwolle. Een club die meedoet om de prijzen, heel wat anders dan pakweg clubs als Almere City en FC Emmen. Cicek geeft toe dat hij op dat soort teams uit de eerste divisie niet echt zit te wachten. „Daarvoor heb ik het bij Excelsior, ondanks dat ik er pas net zit, te goed naar m’n zin. We hebben een leuke groep die kwalitatief sterk is. Ons doel dit seizoen is om in de top vijf te eindigen.”

Ciceks persoonlijke missie daarbij is om zo veel mogelijk speelminuten te maken. Eindelijk is hij weer voetballer. Na een mislukt avontuur afgelopen jaar bij Lienden, Cicek vertrok zelfs voortijdig bij de zondagtopklasser vanwege een conflict, lijkt de Hengeloër kort voor de competitiestart in de juiste vorm te zijn.

Vorm die de aanvaller in z’n periode bij Quick’20 ook had. Een tijd waarin hij aan de lopende band scoorde en een succesvol duo vormde met Sargon Gouriye. Doelpunten maken heeft Cicek tijdens de voorbereiding namens Excelsior’31 ook gedaan. Nagenoeg elke wedstrijd was het raak.

„Maar ik zit nog niet op honderd procent, ik kan zeker beter.” Cicek hoopt aanstaande zaterdag op het maximum van z’n kunnen te zitten. Excelsior’31 gaat dan op bezoek bij Spakenburg. Een zware, maar ook mooie opponent om voor het ‘echie’ tegen te beginnen. „En ik kom Sargon weer tegen”, blikt Cicek vooruit. „Ik kijk er naar uit om tegen hem te spelen en wil heel graag van hem winnen. En als het even kan hem ook een trap onder z’n kont geven, ha ha.”

Kalender icoon vrijdag 19 augustus 2011 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers