Foto bij Met wat méér raffinement had Excelsior'31 zomaar de volle winst kunnen pakken bij Spakenburg (foto's en samenvatting geplaatst)

Klik op de TV (rechts) voor een 'uitgebreide' samenvatting van deze wedstrijd (gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis).

Excelsior’31 verzuimt zichzelf te belonen

BUNSCHOTEN / SPAKENBURG – Excelsior’31 heeft zaterdagmiddag een uitgelezen mogelijkheid laten liggen om tegen Spakenburg de ‘stunt’ van afgelopen seizoen te herhalen. Destijds verraste men vriend en vijand door doodleuk de volle drie punten mee naar huis te nemen. En, niet eens onverdiend, moet je er aan toevoegen.

Kansen op een dito gunstig resultaat waren er in het zonnige Bunschoten óók zaterdagmiddag. Met name voor rust had Excelsior’31 titelpretendent Spakenburg behoorlijk pijn kunnen doen. Zoals coach Dennis Demmers het op de regionale radio verwoordde: ‘Op Topklasseniveau moeten dat soort grote kansen gewoon zitten. Benut je ze niet dan weet je dat je het moeilijk kunt krijgen. Helemaal tegen een titelkandidaat als Spakenburg.’

Excelsior’31 bood Spakenburg prima partij. Er was dan ook geen enkele aanleiding om in de schulp te kruipen en af te wachten op wat komen zou. Sterker nog, niet zelden was het vrouwen en kinderen eerst, in de laatste linie van de thuisploeg. Niet bepaald het meest evenwichtige deel van ‘de Blauwen’. Met name op snelheid is het team van coach André Paus kwetsbaar, wat onderschreven werd middels doelgerichte rushes van o.a. Christian Cicek en Bunyamin Özkök, die de Spakenburger verdedigers regelmatig de hielen lieten zien. Oog in oog met de uitblinkende Sven Taberima kwam de kleine Spakenburger sluitpost echter steeds als winnaar uit de bus.

Dat Excelsior’31 desondanks op achterstand kwam, had het te danken aan een matige fase van 5 minuten voor rust, die (vreemd genoeg) duurde tot een kwartier ná de thee. In die fase was men het spoor ‘even’ volledig bijster en had de thuisploeg zomaar ruim afstand kunnen nemen. Bij beide Spakenburger treffers was de organisatie zoek, aan Excelsior’31 zijde. Zo kon Sargon Gouriye ongehinderd zijn eerste treffer van het seizoen aantekenen. De voormalige teamgenoot van Christian Cicek (bij Quick’20) stond zo vrij als een vogeltje, bij de 2e paal. Ook bij de 2-0 ging er het een en ander mis, in het hart van de Excelsior’31 defensie. Na een eerste, tweede en derde inzet te hebben gekeerd moest goalie Arjan Kok zich uiteindelijk gewonnen geven.

Het tekent de veerkracht van Excelsior’31 dat men zich herpakte en vocht voor een beter resultaat. Met wat meer raffinement had dat er absoluut in gezeten. Had men in sommige gevallen wat meer oog voor de medespeler gehad, in plaats van voor eigen succes te gaan, dan had (minimaal) een remise zomaar tot de mogelijkheden behoort.

Dat gelijke spel zou niet eens onverdiend zijn geweest, op basis van een prima half uur, in de eerste helft en het laatste kwartier, in de tweede. Excelsior’31 coach Dennis Demmers bracht met Karim Chengachi, Kevin Winkelhuis en Gerald ten Hove een flinke dosis vers bloed binnen de lijnen. Maar – helaas voor de Rijssenaren – werd Taberima niet meer gepasseerd.

Excelsior’31 gaat woensdag 24 augustus (aanvang 20.00 uur) op bezoek bij zondag 2e klasser Aktief Paterswolde/Eelde. Een eerste duel in het KNVB bekerevenement. Entree is gratis (!). De winaar van dit duel heeft in de volgende ronde een thuisduel tegen BVO Excelsior (Rotterdam).

Een buitenkans op een ontmoeting tussen Excelsior’31 en Excelsior… Wat wil men nog méér?

Klik
hier voor een reactie van Excelsior'31 coach Dennis Demmers, op RTV Oost radio

Alle ogen waren vanmiddag gericht op Christian Cicek. De Hengeloër had met name voor rust enkele dotten van kansen, maar vond steeds Sven Taberima op zijn weg

Nederlaag Excelsior'31 bij Spakenburg
Bron: klik hier
SPAKENBRUG - Excelsior'31 is de topklasse begonnen met een 2-1 nederlaag bij Spakenburg.Excelsior'31 kreeg in Spakenburg een lesje in volwassenheid. Cicek kreeg in de eerste helft een aantal goede kansen maar scoorde niet. Gouryie deed dat op slag van rust wel namens Spakenburg. Na rust liep de thuisploeg uit naar 2-0 maar Ozkok bracht met de aansluitingstreffer weer hoop in de Rijssense harten.

Daarna werd er niet meer gescoord en moesten Dennis Demmers en zijn mannen de bus in met een nederlaag.

Een rechtstreeks duel tussen twee ex-Quick'20 smaakmakers (Gouriye (links)  en Cicek)

Bron: Voetbal op Zaterdag
Spakenburg - Excelsior '31 2-1

Zo speel je de ene week in het 2e, tegen 4e klasser Reunie 1, zo sta je een week later in de basis tegen Spakenburg. En scoort ook nog...

In een uiterst spannende wedstrijd, die vooral de tweede helft tot ontbranding kwam, wist Spakenburg de overwinning binnen te slepen. Vlak voor rust wist de thuisclub op voorsprong te komen nadat beide ploegen goede kansen hadden laten liggen. In de tweede helft gingen de 'Blauwen' voortvarend van start en wist het op een 2-0 voorsprong te komen. Hierna nam Excelsior '31 het initiatief over en wist het - gelukkig voor Spakenburg - slechts één doelpunt te maken. De laatste tien minuten wist de thuisclub pas de wedstrijd uit te spelen.

Gradus Hempenius haalt verwoestend uit; Gouriye en Van de Haar sluiten de ogen...

Spakenburg - Excelsior '31 2-1 (1-0)

Doelpunten  45. Sargon Gouriye 1-0, 57. Danny van den Meiracker2-0, 66. Bunyamin Özkök 2-1