Last-minute transfer Christian Cicek naar FC Zwolle

Foto bij Last-minute transfer Christian Cicek naar FC Zwolle

Last-minute transfer Christian Cicek naar FC Zwolle

RIJSSEN / ZWOLLE – Excelsior’31 aanvaller Christian Cicek heeft dan toch zijn gedroomde transfer naar Jupiler Leagist FC Zwolle, hij tekende vandaag een 2-jarige overeenkomst in de Overijsselse hoofdstad.

Voor Excelsior’31 zat deze transfer er al langer aan te komen, al vormde de contractueel vastgelegde transfersom aanvankelijk een struikelblok voor de Zwollenaren. Voor Christian is deze transfer een ‘dream come true’, die Excelsior’31 de sympathieke Hengeloër dan ook van harte gunt.



Excelsior’31 op zijn beurt zit – door het vertrek van Cicek - met een serieus probleem, bestaat de indruk. Vergelijkbaar met dat van Harkemase Boys, dat de vers gecontracteerde aanvaller Marnix Kolder luttele weken na zijn aankomst op De Bosk al weer zag vertrekken. Naar een andere Jupiler Leagist nota bene, oftewel de Go Ahead Eagles.

Erwin Looms, voorzitter van de Technische Commissie, acht de selectie van Excelsior’31 sterk genoeg om het vertrek van Cicek op te kunnen vangen. Van het bijstellen van de ambities of doelstelling voor het lopende seizoen is dan ook geen sprake, meent de beleidsmaker.

Hoe het ook zij: Excelsior’31 wenst Christian Cicek alle succes bij FC Zwolle en is er heilig van overtuigd dat hij ook in Zwolle zijn doelpunten mee zal pikken.

Het ga je goed, Chris!

Cicek alsnog naar FC Zwolle: 'Ik ben hartstikke blij'
Bron: klik hier
RIJSSEN - Excelsior'31 raakt Christian Cicek kwijt. De spits heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij FC Zwolle. ,,Ik ben hartstikke blij dat het toch nog rond is gekomen'', zegt hij. Cicek treedt maandag bij de eerste divisionist aan voor z'n eerste training.

Hij verwacht niet meteen basisspeler te zijn bij de betaald voetbalclub.FC Zwolle toonde een paar weken geleden al interesse voor Cicek, maar de hoogte van de afkoopsom vormen een obstakel. De eerstedivisionist is er nu alsnog uitgekomen met Excelsior'31, waar Cicek onder contract stond en betaalt voor de speler.

,,Ik ben niet boos dat Excelsior mij eerst wilde laten gaan'', laat Cicek weten. ,,Ik had immers zelf een contract bij de topklasser uit Rijssen getekend. Maar iedereen bij Excelsior was ook blij dat ik deze stap kan maken.''

Voorzitter Erwin Looms van de technische commissie bij Excelsior meldt dat de ploeg geen vervanger voor Cicek gaat aantrekken. ,,Nee, ik vind het niet vervelend dat hij nu weggaat'', zegt Looms. ,,Ik weet hoe het in het voetbal werkt. Voor Cicek is het een mooie stap en Zwolle heeft voor ons aan de financiële verplichtingen voldaan. Overigens blijft onze doelstelling in de topklasse hetzelfde.''

De 22-jarige Hengeloër maakte afgelopen zomer de overstap van FC Lienden, waar hij vanwege een conflict vertrok, naar Rijssen. Hij kan  maandag 12 september, als FC Zwolle op bezoek gaat bij Helmond Sport, debuteren voor z'n nieuwe club.
 

Kalender icoon woensdag 31 augustus 2011 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers