Excelsior'31 2 na rust met gallery-play langs HHC Hardenberg 2 (3-0)

Foto bij Excelsior'31 2 na rust met gallery-play langs HHC Hardenberg 2 (3-0)

Exc’31 2 – HHC Hardenberg 2 3-0
verslag door aanvoerder Harald Eertink
Dit weekend onze 2e competitiewedstrijd. HHC Hardenberg 2 stond op het programma. Vorige week eindigde de wedstrijd tegen Sparta Nijkerk in 3-3. Helemaal tevreden konden wij daar niet mee zijn, aangezien we daarmee een 3-1 voorsprong hebben weggegeven. Een gemiste kans dus.

Tegen HHC Hardenberg 2 een goede kans om dat nare gevoel van vorige week weg te spoelen. HHC 2 kennen wij als een goedvoetballende en stabiele ploeg, dus een makkelijke opgave zou dat niet worden. De eerste helft ging gelijk op. Het spel speelde zich met name af op het middenveld. Wie de slag daar zou winnen, had grote kans om ook uiteindelijk de wedstrijd te winnen, zo bleek al gauw.

We hadden de organisatie aardig goed staan, alhoewel HHC er wel een 2-tal keer gevaarlijk uit kon komen. Doelman Michael Kampjes redde echter bekwaam.  Daar zetten wij zelf ook een 2-tal grote kansen tegenover. Met name Gert-Jan Wilbers, alias Petje, had de openingstreffer op z’n schoen. Na een goede actie kwam hij oog-in-oog te staan met de keeper van de oranjehemden, maar die wist met de voet de bal uit z’n goal te houden.

We gingen de rust in met een 0-0 stand. Een terechte tussenstand gezien het spelbeeld van de 1e helft. Na het nodige vocht te hebben genuttigd in de rust (het was drukkend warm deze middag) en het strijdplan voor de 2e helft te hebben besproken, gingen we fel van start de 2e helft.

Het tempo werd opgevoerd en steeds meer 2e ballen werden ook door ons gewonnen. Daardoor konden wij druk vooruit houden. Dat resulteerde al gauw in de 1-0. Een afgeslagen corner werd beheerst door Gerald ten Hove binnen geschoten.

Even later was het weer raak, ditmaal Orshein Eilyo. Aan deze goal ging goed voorbereidend werk van de ingevallen Bart Slagman en de subliem spelende Jelte van de Berg aan vooraf. Orshein schoot goed binnen: 2-0.

Na deze goede periode zakte we iets in, en was de omschakeling niet altijd goed. Hierdoor werden we door HHC terug gedrukt, maar grote kansen leverde dit niet op voor de Hardenbergers. Er kwamen wat slordigheden in en we vergaten het duel definitief op slot te gooien.

Uiteindelijk lukte dat wel,vlak voor tijd. HHC gaf ruimte weg achterin en daar maakte we in 1 van de uitvallen goed gebruik van. Wederom was het Orshein die scoorde: 3-0. Vlak daarna floot de scheidsrechter af en was de eerste competitiezege van dit seizoen een feit. Op basis van een goede 2e helft een terechte overwinning.

Volgende week staat de wedstrijd tegen VVOG 2 op het programma. Dit duel in Harderwijk begint om 12.00 uur.