Soweco maakt fout met mest op hoofdveld Excelsior'31

Foto bij Soweco maakt fout met mest op hoofdveld Excelsior'31

Soweco maakt fout met mest op hoofdveld Excelsior'31

Bron: klik hier
RIJSSEN - Het gras op zowel het hoofdveld als veld 4 van voetbalclub Excelsior’31 vertoont op diverse plekken grote gele vlekken. Een medewerker van Soweco heeft vorige week een fout gemaakt met een meststof, waardoor het gras ernstig is aangetast.

Pieter Oosthoek, de pr-man van Excelsior’31, vertelt in eerste instantie dat op het hoofdveld voor beide doelen en rond de middenstip met ‘gif’ is gestrooid. De woorden van Oosthoek worden even later genuanceerd door Jan Busscher, de ‘veldenman’ van de rood-witten. Hij geeft aan te hebben vernomen dat iemand van Soweco een fout heeft gemaakt door ‘iets verkeerds’ op het hoofdveld en veld 4 te gooien in een poging ongedierte te bestrijden. Ook op het hoofdveld van Sportclub Rijssen is de bewuste Soweco-medewerker in de weer geweest.

Een woordvoerder van de gemeente Rijssen-Holten geeft aan dat begin augustus een gespecialiseerd bedrijf engerlingen heeft bestreden op de velden van Excelsior’31, Sportclub Rijssen en RKSV door bacteriën (aaltjes) in de grond in te brengen, waardoor deze larven afsterven. Er werd afgesproken dat als nabehandeling de engerlingen ‘pleksgewijze’ zouden worden bestreden met behulp van een bepaalde meststof. „Dat is vorige week gebeurd door een medewerker van Soweco.

Die heeft echter een verkeerde hoeveelheid gebruikt en de meststof niet onder de juiste weersomstandigheden gebruikt. Resultaat is dat het gras op die plekken als het ware verbrand is en hier gele vlekken ontstonden. De wortels zijn echter niet aangetast. We bespreken vandaag hoe we die velden zo snel mogelijk weer helemaal groen kunnen krijgen”, aldus de zegsman.

 

Kalender icoon dinsdag 13 september 2011 / Algemeen

Gerelateerd nieuws

Met passie gebouwd door: Bandwerk merkenbouwers