Foto bij Excelsior'31 na 90 minuten de meest gelukkige tegen FC Lisse (1-0) (samenvatting geplaatst!)

Klik op de TV (rechts) voor een uitgebreide samenvatting van dit duel, gefilmd en gemonteerd door Thijs Nieuwenhuis.

In de rust van het duel tegen FC Lisse werd nieuw Zilveren Sponsor Asito Rijssen BV  in het zonnetje gezet en welkom bij Excelsior'31 geheten. v.l.n.r. Pieter Oosthoek (kandidaat bestuurslid Sponsorzaken Excelsior'31), Gert Jan Klein Legtenberg, vestigingsmanager Asito Rijssen BV en Herman Pijffers, commissielid sponsorzaken Excelsior'31.

Klik
hier voor een reactie na afloop, van Dennis Demmers en Gradus Hempenius, op RTV Oost (radio)

Excelsior'31 - FC Lisse 1-0 (0-0)
57. 1-0 Robert Wilens (assist Karim Chengachi)

Excelsior’31:
Arjan Kok, Kevin Siemelink, John Lubbers, Maurice Bartelds, Michel Gerritsen Mulkes, Niek Davina, Amanuel Isa, Jan Borghuis (51. Karim Chengachi), Nigel Michels (68. Bunyamin Özkök),. Robert Wilens (82. Dennis Rosink) en Gradus Hempenius

FC Lisse:
Mark de Vries, Wesley Weber, Joey Klare (76. Raymond Dolieslager), Tom Zoontjes, Roel de Goede, Lars Rauws, Bas Ent, Dennis Greuter (69. Richard Heulen), Rik Vermeulen, Hanne Hagary en Mo Messaoud

Excelsior'31 'werkte' voor het eerst met 'ballenjongens', een proef die absoluut 'geslaagd' mag worden genoemd.

Scheidsrechter: dhr. Roeleveld
Toeschouwers: 600
Gele kaarten: Amanuel Isa (Excelsior’31);  Rik Vermeulen, Mo Messaoud en Hanne Hagary (FC Lisse)

Excelsior'31 na 90 minuten de meest gelukkige tegen FC Lisse (1-0)
RIJSSEN – Excelsior’31 heeft na een matig duel tegen FC Lisse eindelijk weer eens drie punten bij kunnen schrijven. Met name na rust kwam er, na de invalbeurt van Karim Chengachi, beduidend meer schwung en dreiging in het spel van de thuisploeg. Amper 6 minuten in het veld was het dan ook niet zo vreemd dat het juist de topscorer van afgelopen seizoen was die collega Robert Wilens in staat stelde om de bal het laatste zetje te geven, 1-0.

Vanaf dat moment viel te merken dat het vertrouwen toenam bij de thuisploeg, waar de bezoekers risico’s dienden te nemen. Zo nu en dan was het bepaald vrouwen-en-kinderen-eerst, voor het doel van Arjan Kok. Uiteindelijk hield de Hardenberger zijn doel schoon en kon Excelsior’31 eindelijk weer de smaak van een overwinning proeven. Groots was het dan wel niet, zwaar bevochten zeker.

a.s. Dinsdag 20 september wacht Excelsior’31 een bepaald pittiger klus. Voor de KNVB beker komt dan de naamgenoot uit Rotterdam op bezoek. Een duel waar de Rijssense Topklasser in principe niets te verliezen heeft. Het kan dan ook vrijuit voetballen, in de wetenschap dat BVO Excelsior absoluut ‘vooruit’ wil voetballen. Het duel begint om 20.00 uur.

Excelsior'31 scoort en wint weer eens
Bron: klik hier
RIJSSEN - Excelsior'31 heeft eindelijk weer een driepunter te pakken in de topklasse. Na de teleurstellende wedstrijden zonder doelpunten tegen Barendrecht en Noordwijk werd zaterdag met 1-0 gewonnen van Lisse.

De enige treffer van de middag werd na een klein uur spelen gemaakt door Robert Wilens. De van HSC'21 afkomstige aanvaller scoorde op aangeven van invaller Karim Chengachi die nog maar net in het veld was. Met Chengachi, die na een teleurstellend optreden tegen Noordwijk op de bank was gezet, kwam er na rust wat meer dreiging in het Rijssense spel.

In de eerste helft viel er namelijk maar barweinig te genieten.  ,,Het liefste willen we het publiek strijd en mooi voetbal bieden, maar dat laatste lukte vandaag zeker voor rust niet", wist de oefenmeester. ,,Wat we wel hebben gedaan, is keihard werken. Alleen maakten we in de eerste helft veel te vaak de verkeerde keuzes.'

Excelsior werd voor rust twee keer gevaarlijk. Jan Borghuis, die in de basis mocht beginnen, zag een inzet worden gekeerd door doelman Mark de Vries van Lisse. De andere mogelijkheid was voor Nigel Michels, die een voorzet op maat van Borghuis slecht afrondde. Lisse, dat pas een punt behaalde, was in de laatste minuut via een kopbal op de lat nog dichtbij de gelijkmaker.

Die viel niet, waardoor Excelsior zegevierde en nut tien punten heeft na zes optredens. De ploeg staat daarmee achtste in de topklasse.

Excelsior'31 wint slecht duel wel van Lisse
RIJSSEN - Excelsior'31 heeft zaterdag de derde overwinning geboekt in de topklasse. De ploeg van trainer Dennis Demmers speelde niet goed, maar was wel met 1-0 te sterk voor FC Lisse. In de eerste helft was het spel niet goed en waren er weinig kansen. Het eerste kwartier na rust was een stuk beter en daarin kwam de ploeg op voorsprong door Robert Wilens.

Daarna zakte het spel van de Rijssenaren weer weg en bleek het doelpunt van Wilens de winnende van de middag. Excelsior heeft nu 10 punten uit 6 duels en staat daarmee op plek acht van de stand in de topklasse.